Kas tegemist tupeseenega? 18.02.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tupe ava piirkond kipitab, nahk laiguti punetab ja on väga kuiv, ka esineb sügelust. On ka kerge valgevoolus, kuid see pole tugev ja pole ka halba lõhna. Varasemast on koju jäänud mõned ravimid, mida seene korral sai kasutatud. Seegi kord kasutasin Diflucani ja ka kreemi, kuid ebameeldiv tunne ei taha kuidagi järele anda. Tarvitan ka regulaarselt antibeebipille, hiljuti sai just ka pille vahetatud. Kuna arstile niipea ei pääse, ehk oskate soovitada mida võiks teha olukorra leevendamiseks.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Võimalik, et tegu on tupeseenega. Kuna aga praktiliselt kõik seenhaiguse raviks mõeldud preparaadis nõuavad retsepti, siis ma ei näe küll võimalust kuidas ilma arsti juurde minemata Teid aidata saab.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

kliiketendustõbi

Tere. Säärtel on pisikesed laigud, mis suvel päevitudes jäävad valged. Kas tegemist võib olla kliiketendustõvega? Kuidas sellest vabaneda, suvi jälle tulemas. Olen kuulnud midagi boorhappega töötlemisest.Palun ...

Vastas dr Sirje Liiv

Kliiketendustõbe säärtel ei esine. Millega teie puhul tegemist on, ei oska aimata.

Loe edasi

küsimus

kui naise välissuguelunditele,karvadega kaetud piirkonda tekib mädane punn,on kohe tegemist suguhaigusega?või võib tekkida neid ka muudel
põhjustel,mis ei ole seotud suguhaigustega?

Vastas dr Sirje Liiv

Võibolla on tegemist lihtsalt follikuliidiga, kuid võibolla suguhaigusega. Õige oleks selles küsimuses kontrollile pöörduda kas dermato-veneroloogile või günekoloogile.

Loe edasi

Punnid

Avastasin,et mu elukaaslasel on suguti peenise peal mingisugused üksikud punnid umbes 1-2 mm sed, need ei pidavat sügelema.
kas see on tavaline või on tegemist mingi haigusega!
Pille

Vastas dr Heli Raudsepp

Ilma nahka nägemata ei tahaks midagi diagnoosida, kuid kui nad on suguti pea piirkonnas, siis on tõenäoliselt tegemist naha rasunäärmetega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi