papilloomviirus 09.02.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!
ca 2 aastat tagasi peale sünnitust tehtud PAP test oli mul emakakaelal I kuid emakakaela kanalis III. Tegin läbi põletiku vastase ravikuuri ning järgnevad Papid on olnud I. Novembris vahetasin arsti, kes vaatas vanu analüüse ja tegi mulle HPV testi, mille tulemusena sain teada, et mul on HPV 16. Arst saatis mind kolposkoopiasse, kus midagi ei avastatud. Lugesin internetist, et Pap test võib 15-40% juhtudel olla korras, kuigi tegelikult on rakud muutunud. Kas peaksin muretsema. Samas lugesin, et tugev organism saab viirusest võitu, kas selle tulemusena jään immuunseks või võin saada nakkuse uuesti oma mehelt juhul kui tal ka see viirus on? Kas on võimalik testida ka meest.
Mul esineb tihti põletikku emakakaelal, arst nr. 1 ütles, et see on põhjustatud minu viirusest ning ravi ei ole. arst nr. 2 ravis mind Dalacini küünaldega, mis aitasid vähemalt ajutiselt, kuigi põletikud korduvad ja midagi muud ei leita.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis


Kui Teil on vastatud HPV viirus tüüp 16, siis kuulute Te kõrge riskiastmega (emakakaela vähi suhtes) patsientide hulka, mistõttu tuleks käia regulaarselt günekoloogilises kontrollis.
Kui on toimunud nakatumine mingisse viirushaigusesse, siis vastava viiruse kandlus jääb püsima kogu eluks. Kui aga Teie immuunsüsteem on korras ja organism tugev, siis on oht emakakaele vähi arenguks oluliselt väiksem kui nõrgestatud organismi puhul.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Papilloomviirus

Olen nakatunud papilloomviirusesse, kondüloome veel pole. Kas olen õigesti aru saanud, et minu edaspidised partnerid nakatuvad igal juhul viirusesse, kui on minuga vahekorras ilma kondoomita, olenemata, ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Edaspidised partnerid võivad kas nakatuda või mitte nakatuda. Emakakaela vähki ei tekita mitte kõik papilloomiviiruse tüübid. Haigus ei ole sama ohtlik kui B-hepatiit ja HIV. Mis puutub teavitamisesse, ...

Loe edasi

papilloom

Tere! Olen 30 a naine ja mul hakkasid väga kiiresti tekkima ja suurenema ~4 aasta eest igasugused nahamoodustised (käsnad, sünnimärgid jne). Neid kokku lugeda pole võimalik. Olen näidanud neid nahaarstidele, ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kahtlen Teie diagnoosis (papilloomviirus). Tulge vastuvõtule, et saaksin moodustised üle vaadata ning ravisoovitused anda.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi