klamüüdia 06.02.04 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Mure selles et aastat 6-7 tagasi põdesin ma klamüüdiat, mis väljendus kripeldustes urineerimisel.
Käisin seda ravimas, kuid ravi ajal toimus veel kontakt inimesega kellelt arvasin selle saavat, mäletan et sain siiski haigusest justkui lahti, kuid kahtlused jäid.. mõni aeg hiljem on tollane partner väitnud et on mult mingi põletiku saanud. Mispeale läksin uuesti aastaid hiljem kontrolli, siis justkui klamüüdiat ei avastatud, küll aga mingi muu põletik, uretriit vms. sel ajal üritasime juba abikaasaga last saada, rasestumist ei toimunud mitu aastat, põhjust ei leitud. Siis jälle sammud meestearsti poole, kus võeti kolme põhilisema põletiku proovid kuseteest ja kirjutati rohud, ravisime mõlemad ja naine rasestus... kuid vastust kas olen terve ma ei ole otseselt kuulnud, nüüd märkasin et 4 kuusel imikul on sageli rähma ja silm märg, tekkis hirm et äkki on see silmapõletik ja sellel on seos kunagi põetud klamüüdiaga.. endal mul pole kunagi peale algust mingeid vaevusi olnud, kuid kahtlus kripeldab, äkki kujutan kõike ette?

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Oluline on teada, kui vanalt lapsel silmapõletikud tekkisid- kas kohe peale sündi või alles neljandal elukuul esmakordselt. Kui varem ei ole probleeme olnud, siis neljakuuselt on vähetõenäoline, et Teie kahtlustel võiks alust olla. Kui aga mure ei anna asu, võite silmaarstil lasta teha vastava uuringu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Klamüüdia

Tere, selline küsimus! Olen oma neiuga koos elanud juba 6 kuud! Kõik enne Ok, kuid nüüd selgus et naisel klamüüdia! Mina pole kuskil ringi tõmmanud , tema ka mitte! KAs antud asjale on selgitust?

Vastas dr Heli Raudsepp

Millise analüüsiga klamüüdia diagnoositi? Oli see veri või günekoloogilises toolis võetud proov?

Loe edasi

klamüüdia

Kas klamüüdia nakkab ka oraalseksi kaudu.

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Võimalik. Klamüdioosi leviku kohta oraalseksi ajal on teaduslikus kirjanduses väga vähe andmeid.

Loe edasi

trihhomonoos

Kas klamüüdia ja trihomonoosi raviks kasutatakse ühte ja sama antibiootikumi: doxy - m radiopharm?

Vastas dr Heli Raudsepp

Ei kasutata. Doxycyclin on klamüdioosi raviks.

Loe edasi

klamüüdia

Kas geneetiliselt tehtud emakakaela uuringu vastust klamüüdia kohta saab 100% usaldada või on ka selle analüüsi juures võimalik nn vale-tulemus?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kas Te peate geneetilise uuringu all silmas molekulaarseid meetodeid?

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi