korduv tupeseen 19.12.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Mida teha, kui tupeseen kordub vähemalt korra kuus, kuigi olen kaks korda teinud ravikuure tupeküünaldega ja kaks korda võtnud ka Diflucan-i? Nüüd võttis Diflucan-i ka minu partner, aga minul pole vaatamata selle võtmisele sümptomid (voolus, sügelus) kadunud. Nii ei julgegi enam vahekorda astuda..muudkui anname teineteisele nakkust edasi..Kas oleks võimalik mingi pikema ja tugevatoimelise ravikuuriga olukorda parandada? Nii palju, kui kliinik.ee-st lugenud olen, siis päris lahti seenest ei saagi...saan aru, et see ägeneb haiguste ajal - ka praegu on mul angiin-, lisaks olen märganud, et kui ma pille ei võta, läheb asi paremaks. Kuid ilma pillideta ka ei saa.. Äkki võib sedasama Diflucan-i võtta nt kuu aja jooksul üle nädala või midagi? Loodan väga teie abile.
Murelik (19)

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kroonilise retsidiveeruva kandidoosi puhul tuleks katsuda eelkõige välja selgitada kandidoosi vallandavad põhjused ja siis otsustada, kas on otstarbekam katsuda vältida neid põhjusi või leppida kandidoosi perioodilise ägenemisega.
Kroonilise retsidiveeruva kandidoosi puhul võib kasutada ka kuni pool aastat kestavat supressoonravi Diflucaniga, kus vastavat preparaati võetakse sagedusega kord nädalas. Supressioonravi otstarbekus tuleb aga igal konkreestel juhul eraldi otsustada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

kandidoos

Tere!
Kas on võimalik, et tupeseen kulgeb ilma kohupiimja vooluseta?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Jah, on küll võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi