urea- ja mükoplasma 18.12.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Sain partneri kaudu nakkuse. varasemad testid olid negatiivsed, st. mul ja partneril ei ole loomulikus olukorras urea- ja mükoplasma kandlust olnud. (pikkade aastate jookul) Esimene ravikuur Vibramyciniga ebaõnnestus. Küsimus - kui suur lootus on lahti saada nimetatud bakteritest juhul kui ei toimu enam uuesti välist nakatumist. jätkuvad verejooksud, voolused ja valud esinesid juba ravi ajal jätkuvalt, kuigi siis lootsin, et need on veel "järelkajad". Ka usun, et kaebused ei kao iseenesest kuhugi, kuigi osadel naistel pidavat nimetatud plasmad olema loomulikus olekus alati olemas, siis viimase poole aasta jooksul näen, et minu olukord läheb üha uuesti ja uuesti halvemaks. Kas see jääbki nüüd lõputuks nõiaringiks, või on lootust, et kunagi saab ka puhtaks ja kandlusest vabaks.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Teie poolt kirjeldatud kaebustel võivad olla väga erinevad põhjused, mistõttu oleks vaja teha põhjalikud uuringud mitte ainult urogenitaalsete mükoplasmade, vaid ka teiste sugulisel teel levivate patogeenide, samuti aeroobsete + anaeroobsete mikroobide esinemise suhtes.
Kuna on võimalik, et lisaks ülalnimetatud uuringutele oleks vaja teha veel ka muid täiendavaid uuringuid, siis oleks külla otstarbekas konsulteerida oma raviarstiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Kui nakkav on küüneseen?

Kandsin ühe inimese kingi, kellel on varbaküüneseen. Kingad olid üsna ebamugavad ja kinnised, kandsin neid vaid ühe päeva.
Kui tõenäoline on, et olen nüüd nakatunud küüneseenega? Millal see haigus ...

Vastas dr Sirje Liiv

Kui jalanahale mingeid muutusi ei ole tekkinud, ei ole paanikaks põhjust. Küünte muutused tekivad tavaliselt peale nahamuutsi.
Peske jalgu korralikult, iga kord kuivatage ükshaaval kõik varbavahed ...

Loe edasi

Mükoplasma ja ureaplasma

Tere
Täna sain teada analüüsi tulemused, mis näitasid , et mul on Mykoplasma hominis ja Ureaplasma urealiticum (positiivine). Paar kuud enne oli mul tugev hüppeliigese põletik ja siis tehti mitmeid ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Iga antibiootikum võib põhjustada seenhaiguse teket limaskestadel ja seda tuleb võtta kui paratamatust. On palju haigusi, mida ilma antibiootikumideta ravida ei saa ja nendest tingitud seenhaigus allub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi