Küüne äärest põletik. 13.12.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!Pöördusin kõigepealt kirurgi poole ,kes soovitas nahaarstiga konsulteerida.Mure selline,et mul hakkas varbaküüne äärest mädast vett välja ajama,mis hiljem läks vereseguseks.Nüüd on kahel jalal kokku 5 varvast sellised.Mida teha ja millest selline asi võis tulla?Jube valusad on nad ka alguses hiljem enam nii hullud pole.Ette tänades!

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Tegemist on suure tõenäosusega sissekasvanud küüneservadest alguse saanud mädapõletikuga. Soovitan nahaarsti vastuvõtule tulla, sest Teile vajalikud ravimid on retseptiravimid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Vigastatud küüs

Tere! Probleem puudutab minu 10-aastast lapselast. Kui ta beebi oli, vigastas ema kääridega küünt lõigates lapse suurt varvast. Varvas läks mädanema ja lõpuks tuli küüs maha. Sellest ajast saadik on tal ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Teie lapselapse küüneprobleemi puhul on võimalikud kaks peamist varianti:
1)Küünt võib-olla tabanud seennakkus; tavaliselt on 10-aastasel lapsel küüne seennakkus väga haruldane, kuid ...

Loe edasi

kandidoos ja genitaalherpes

tere.
küsimus on: kas nimetatud haigustest võib nakatuda ka väikelaps (kontakt magamisel, puudutamine käega mis kratsib sügelevat kohta jne)? millised võivad olla sel juhul sümptomid?
olen ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Tõenäliselt seos Teie haiguste ja Teie lapsel esinevate kaebuste vahel puudub, aga lõpliku vastuse sellele küsimusele saavad anda ikkagi ainultvatsavd analüüsid. Lastel esieneb küll küüneplaadi kahjustumine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi