allergia 06.11.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Olen 19. aastane neiu. Paara aasta tagasi sügisel tekkis mul jala säärtele punased sügelevad laigukesed. Hiljem tekkisid samad asjad mu õlgadele, käsivartele ja näole põsesarnadele. Käisin arsti juures, ja mulle määrati salv nimega Fucicort, mis võttis sügeluse ära ja varsti kadusid ka laigukesed. Suvel päikesega need tagasi ei tulnud, aga sügisel ja kevadel nahk jälle jubedalt sügelebja on jube kuiv.Tegin ka allergia testi, aga sellest selgus, et mul ei tohiks millegi vastu allergia olla. Ka väiksena polnud mul ühtegi sellist vaegust.Selle vastu aitab ainult päike ja see kreem. Pesemast tulles olen tükk aega üleni laiguline ja vesi ajab mind veelgi rohkem sügelema. Öösel magades ma ei kontrolli end ja sügades see juskui levib edasi.
Nahaarsti juurde on järjekorrad ka nii pikad. Kuidas ma saaksin seda kodus leevendada(mida rohkem, mida vähem süüa;mis kreemeja seepi tarvitada), kuini järgmise arsti visiidini. Tavaline seep on mu nahale kõige hullem. Kosmeetikas ka probleem ei saa olla, sest meike kasutan harva. Iga kevad ja sügis sama probleemiga arsti juurde minna näib lootusetu.

Arst vastas:

dr Sirje Liiv

Dermatoveneroloog

Nahaarst dr. Sirje Liiv erapraksis

Sügeleva ja kuiva naha hoolduseks on head apteegis saada olevad dr.Wolff´tooted. Naha pehmendamiseks sobib hästi Linola Fett kreem ja pesta võiksite Linola Fett Ölbad´iga. Samuti on head Ceridali kuiva naha hoolduseks mõeldud vahendid. Ilma konsulteerimata midagi täpsemat öelda ei ole võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

allergia.

mul on allergia-vähemalt ma arvan nii,Kätel,jalgade ja natuke ka kõhul.Lihtsalt sellised punnikesed,mis sügelevad ja on justkui vett täis.vahel on justkui tunne,et üle kere sügelen ja isegi sealt,kus punne ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kõigepealt tuleks olla kindel,et Teie nahasügelus pole põhjustatud sügelistest. Kas löövet on ka sõrmede vahedes ning randmete painutuspindadel? Kas sügelus on õhtuti ja öösiti intensiivsem? Kas löövet ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi