Bakteriaalne vaginoos, tupeseen või kandidoos? 06.11.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Pöördun Teie poole murega, millele ehk oskate leida vastust. Nimelt olen juba 3 aastat hädas selliste süptomitega, millele olen saanud 3 erinevat diagnoosi. Viimasel korral läks Pelgulinna Naistenõuandlast ka mu haiguslugu kaduma, nii et praktiliselt kõik otsast peale. Minu sümptomid: kihelus, turse ja isegi väiksed haavad välistel suguelunditel ja kohupiimataoline voolus. Viimsel ajal käivad hood üsna sageli "külas", eriti pärast vahekorda. Mehel on samuti sügelus, haavad ja turse ning hädad käivad meil paaris. Aasta tagasi oli periood, kus kogesin tihti tugevat kõhuvalu. Diagnoositud on nii trihhomonoosi (see tundus eriti ebatõenäoline), bakteriaalset vaginoosi kui ka tupeseent. Endale tundub aga, et põen hoopis kandidoosi. Mida Teie arvate? Millist ravi peaksin nii mina kui mu partner saama? Siiamaani olen teinud kaks lühiajalist tupekuuli kuuri. Mõju oli samuti lühiajaline.

Ette tänades,
Kirsika

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Lugupeetud Kirsika!

Mulle tundub, et Teie püstitatud diagnoos - kandidoos - on igati õige.
Krooniline retsidiveeruv kandidoos on diagnoos, mis nõuab pikaajalist ja üsna keerulist ravi. Samuti tuleb püüda välja selgitada kandidoosi retsidiveerumise põhjus. Võimalik, et tuleks teha pikaajaline supressioonravi kroonilise retsidiveeruva kandidoosi alla surumiseks. Aga selle ravi vajaduse üle tuleks igal konkreetsel juhul otsustada individuaalselt. Samuti tuleks kindlasti uurida ka partnerit.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

tere..

...selline mure mul. Olen 16 aastane tütarlaps.Süütu.Kuid oma poiss(23) olemas. Tahaksin väga temaga suguelu elada(ma arvan et tema minuga ka), kuid ma arvan, et mul võib olla mingi tupeseen vms. Tupest ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Lugupeetud Keelika!
Teie poolt kirjeldatu alusel võib arvata, et Teil on nii bakteriaalne vaginoos kui ka tupeseen.
Loomulikult võib Teie noormees aru saada, et olete haige. Samuti võivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi