Pisikesed lillad veresooned reitel 13.10.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Nimelt tekkisid minul pool aastat tagasi reitele sellised pisikesed lillakad veresoonte kogumid ... näevad välja nagu pisikesed sipelgad. Ühest raamatust leidsin, et tegu võib olla angioomiga (kindlasti mitte veresoonelaiendid). Põhjuste kohta olen leidnud järgmist:
a) hormonaalsed muutused
b) ülekaalulisus

Kumbagi põhjust ei oska ma endaga seostada. Hormonaalsed muutud teoimuvad tavaliselt raseduse ajal vms. Mina aga olen 23-aastane noor inimene, kes ei ole rase kunagi olnud. Kasutan küll rasestumisvastaseid pille, kuid nende süüks ka ei saa seda tõenäoliselt ajada, kuna olen neid kasutanud juba 5 aastat.

Ülekaaluline ma ka ei ole. Olen kaalutabeli järgi täiesti normaalkaalus. Üleliia sporti ei tee, kuid liigun piisavalt ning elan aktiivset kiiret elu. Toitun mõistlikult ja "kaalujälgijalikult". Ei suitseta ning alkoholi tarvitan väga minimaalselt.

Oleks väga huvitav teada saada, millest see võib olla siiski tekkinud, mida teha, et neid rohkem ei tekiks ning kuidas vältida uute teket.

Arst vastas:

dr Heli Raudsepp

Dermatoveneroloog

TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliinik, Kliinik

Soovitan Teil vastuvõtule tulla. Teatud liiki kapillaaride laiendite korral saame Teid aidata spetsiaalse protseduuriga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Pisikesed sygelevad punnid reitel, tagumikul....

Tere,

Vabandan t2pit2htede puudumise p2rast. Viimased 2 aastat olen elanud Filipiinidel. Tervise yle kurta v2ga ei saa, midagi tosist pole olnud.

Umbes 3 n2dalat tagasi tekkis ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Sügelevad punnikesed, mis kestavad mõnest minutist kuni 24 tunnini on iseloomulikud nõgestõvele ehk urtikaariale.
Põhjust, miks nad Teil tekivad, ma konkreetselt ütelda ei oska, sest ...

Loe edasi

kuperroosa

Tere!
Olen 32 a. mul on ninal ja nina ümbruses pisikesed,peenikesed punased veresooned väljas,ilmselt kuperroosa.Esmapilgul ei märka.kas on võimalik nendega midagi ette võtta ja palju see maksma ...

Vastas dr Sirje Liiv

Näol olevatele veresoonelaienditele võib teha nii elektrokoagulatsioonravi kui ka laserravi. Veresoonekeste suurusest ja hulgast oleneb tehtavate protseduuride arv ja hind . Keskmiselt maksab ühekordne ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi