kondüloomidest 19.08.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

tere. Mõne aasta eest diagnoositi mul eesnaha peal teravad kondüloomid, pärast Warteciga ravi tulevad nad 2-6 kuu pärast tagasi.Siit küsimus, millest sõltub nende taastekkimise intervall ja kas on olemas mingi efektiivsem ravim, et vältda nende taastekkimist.

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Teravate kondüloomide kordumise sagedus sõltub organismi kaitsevõime tugevusest, mistõttu retsidiivide tekke intervalli pole võimalik prognoosida.
Lisaks Wartecile on käesoleval ajal teravate kondüloomide ravi võimalik teha ka immuunomoduleeriva toimega kreemiga, mis mitte ainult ei ravi teravaid kondüloome vaid lükkab ka edasi järgmise haigushoo teket.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

papilloomviirus...mis edasi???

Mul on selline küsimus, et olen kondüloomidest just nn vabanenud, kuid kui suur on tõenäosus, et nad tagasi tulevad kunagi? Kas papilloomviirusest on võimalik ka üldse nii lahti saada, et see nn ei ohusta? ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Viirusinfektsioonidega on paraku nii, et kui juba on toimunud nakatumine mingisse viirusesse, siis jääb see viirus organismi kogu eluks. Küll on aga võimalik, et vastav viirus püsib organismis latentsena ...

Loe edasi

kondüloomid

Umbes kaks aastat tagasi tekkisid mulle tupeavause juurde kondüloomid, neid oli ka emakakaelal, õigemini muutus emakakael krobeliseks ning näsajaks. Arst kirjutas mulle ravimi (Wartec) ning tupeavause ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kondüloomid tuleks kindlasti eemaldada. Emakakaelal olevate kondüloomide eemaldamiseks sobib näiteks Wartec kreem, mis peaks lähemal ajal ka Eestisse müügile jõudma. Samuti saab tupesiseseid kondüloome ...

Loe edasi

Kondüloomide ravi

Tere

arst määras mulle kondüloomide raviks Duofilm-soolatüügastevastast ravimit.

Peale ravimi kasutamist kondüloomid kadusid ära, kuid mõne aja pärast tekkisid uuesti. kas võib ...

Vastas dr Terje Kukk



Ravimit väljastab ainult arst, seega arsti juurde pöördumata teid aidata ei saa.



Duofilmi näidustuseks ei ole suguelunditel olevate kondüloomide ravi, mistõttu ei ...

Loe edasi

papilloom viirus

Tere,

tahaks teada rohkem papilloomviiruse kohta, ei leidnud kuskilt vastust järgmistele küsimustele:

1. Lugesin, et suuseksi tagajärjel võib tekkida ka kõripapilloom. Kuidas see ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

1.Viirusinfektsiooni nakatumine või mittenakatumine sõltub nii paljudest asjaoludest,et sellele küsimusele pole võimalik üheselt vastata.Loomulikult on Teie poolt kirjeldatud olukorras nakatumine võimalik,aga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: