Probleem 08.08.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Mul on teile üks küsimus.

Nimelt asi on järgmine...
Elukaaslane käis nädal aega tagasi günekoloogi juures, eile (neljapäeval) sai ta proovide vastused teada, kõik oli korras.
Kolmapäeva õhtul olime vahekorras.
Eile peale lõunat hakkasin tundma eesnaha all sügelemist ja kihelemist tundma, töölt koju jõudes selgus et elukaaslane kaebab sama sümptomite üle (ja hakkasid umbes samal ajal).
Õhtul peenist lähemalt vaadates, oli näha eesnaha siseküljel väikesed valged täpikesed või väikesed valged villikesed ja eesnahk tundus paistes olevat.
Täna hommikul neid valgeid täpikesi pole eriti enam näha aga eesnaha all on valge eritis (nagu mäda) ja eesnahk on ikka paistes.
Muid kaebusi ei ole: ei ole urineerimisel valus.

Kas oskate öelda mis see olla võib ja kuidas ravid kui see on haigus?

Ettetänades,
M

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Tulenevalt Teie poolt kirjeldatule on/oli Teil suure tõenäosusega tegu kandidootilise balanopostiidiga (seenhaigus). Kandidoos võib genitaalidel tekkida organismisiseste faktorite mõjul kui ka nakkuse tulemusena partnerilt (kui tal on ägenemine).
Nii nagui kandidoos võib tekkida organismi sisemise tasakaalustamatuse tulemusena võib ta iseesesest ka taandareneda.Kandidoosi raviks kasutatakse seenhaiguse vastaseid kreeme/salve, mis mõjuvad sellele seeneliigile (Candida albicans).

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Naha sügelemine

Tere

Mul selline probleem, et paar päeva tagasi hakkas mul nahk sügelema(nagu oleks allergia),esialgu kaela pealt ning siis läks üle jalgadele.Karatsimisest jäid järele küünejäljed ning väikesed ...

Vastas dr Sirje Liiv

Kui probleem kestab edasi,näidake ennast nahaarstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi