millega võiks olla tegu? 25.06.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 19 aastane noormees ja probleem selles, et olin 2 päeva tagasi vahekorras ühe tüdrukuga kellega ma varem pole vahekorras olnud. Ja nüüd täna järsku tekkisid peenisepea peale sellised punased imepisikesed täpid või punnid, nagu mingi lööve. Sügeleb ka aga mitte häirivalt. Öelge palun millega üldse võiks olla tegu, sest mõtlen mis saaks avalduda niiii kiirelt, kuna antud näht saab olla tingitud vaid sellest korrast. Mis oleks võimalikud variandid ja kas on hädavajalik kontakteeruda arstiga. Ette tänades...

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Arvestades Teie poolt kirjeldatuga võib arvate, et tegemist on seenhaigusega.
Seenhaigus võib ka ise taandareneda, aga kindlam ja kiirem viis sellest vabanemiseks on siiski kasutada õiget ravi. Mistõttu tuleks kontakteeruda arstiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

punased täpikesed põskedel

Põsel on 2 tillukest u 0,5mm(isegi väiksema) läbimõõduga erkpunast tasapinnalist täpikest. Millega võib olla tegu ja kas kosmeetilisest ravist nt laserravist võiks abi olla?

Vastas dr Sirje Liiv

Võimalik, et need on angioomid,mida saab eemaldada ka laserraviga. Kosmeetikumidest ei ole kasu.

Loe edasi

Laigud nahal

Tere

Suvel tekkisid seljale erineva suurusega, ebaühtlaste servadega valged laigud. Nüüd on neid tekkinud juurde ka kõhule. Millega võiks tegemist olla ja kuidas oleks võimalik neist lahti ...

Vastas dr Terje Kukk



Esmane soovitus on ikka arstile pöörduda. Arvan, et tegemist võib olla pindmise seenhaiguse-mitmevärvilise kliiketendustõvega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi