Ise arvasin herpest, arst nii ei arva 08.05.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tere olen tütarlaps suure-suure murega.
Nimelt hakkasin eelmise aasta novembris kokku elama noormehega, tänaseks oleme üle pooleaasta koos olnud.
Veebruaris käisime soojal maal puhkusel ja umbes kaks nädalat peale seda tekkis mul huulele punnike mis paranes umbes nädala, teised ütlesid, et see on herpes ja nüüd see hakkabki sul käima. Olen pea 25 aastane ja pole seni selliseid asju enda nahal tunda saanud.
Aprillis tekkis mul ka allapoole samasugune punnike, siis ei osanud ma midagi arvata, hiljem kui punn juba paranenud oli sain aja naistearstile, ta vaatas ja ütles, et see oli kindlasti raseerimisest karvapõletik.

Sel nädalal tekkis mul sinna allapoole samasse kohta, kus eelmine punnike oli, paar villikest, (mis praegu ka valu teevad) läksin kohe arsti juurde ta ütles, et see kindlasti pole mingi haigus, kuigi ma pakkusin välja herpese võimalust. Arst arvas siiski, et tegemist tavalise nahalööbe või millegi sellisega, mingisuguseid analüüse ta ka võtta ei tahtnud. Ütles, et kõik on ilus ja korras.
Järgmine päev rääkisin sellest oma partneriga ja ta tunnistas, et temal oli kunagi aastaid tagasi olnud selline haigus, aga ta ravis seda põhjalikult ja pole katkisena minuga olnud, niiet mulle poleks tohtinud midagi nakata.
Nüüd olen suur mure käes, mis see ikkagi on ja kuna me plaanisime just partneriga nii, et mina enam bille ei võta ja hakkame titale mõtlema, siis olen eriti mures ja hädas.
Kuna töötan Tln-s ja elan tegelikult mujal, siis on mul arsti juures väga raske käia ja Tln-s ei teagi kuhu pöörduda ja järjekorrad on liiga pikkad, samuti on siin viisiiditasud mitusada krooni.
Vastust ootama jäädes,

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Lugedes Teie kirja jääb küll mulje, et tegemist võib olla herpeetilise lööbega, mida on võimalik diagnoosida visuaalselt ainult siis kui see kliinilislet avaldunud on. Ilmselt jõudsite arsti juurde alles siis kui lööve oli juba taandarenenud, mistõttu arstil polnud võimalik enam tagantjärele määratleda millega täpselt tegu võis olla ja ka villisisust analüüsi teha. Kui Teil veel tekivad suguelundile villid, siis tuleks koheselt pöörduda arsti vastuvõtule, et oleks võimalik võtta analüüs villi sisust ja teha molekulaarsel meetodil kindlaks, kas tegu on herpesviirusest tingitud infektsiooniga või mitte.
Parimate tervitustega,
Airi Põder

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

punnid peanahal

Umbes 1,5 kuud tagasi avastasin peanahal paar väikest punast laiku, mille sees olid väiksed punased punni (punni peal koorik). arvasin et shampooni vahetamine aitab. nüüdseks on otsaees juukse piiril samad ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Herpest ma praegu ei kahtlusta, sest 1,5 kuuga peaks olema herpes paranenud. Pigem võib olla tegemist karvanääpsu põletikuga ehk follikuliidiga, mille tekitajateks on sageli inimese enda mikrofloorasse ...

Loe edasi

Lööve/laigud reie siseküljel

Tere!

Mul tekkis 2 nädalat tagasi reie siseküljele lööve/laik. Avastasin selle nii, et hommikul ärgates see piirkond sügeles ja peale sügamist tekkis u pöidla otsa suurune seest tühi vill,mõtlesin, ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Pilti vaadates kahtlustaksin esimese asjana ikkagi mingit nakkuslikku protsessi. Kõne alla tuleks ka ekseem. Täpset diagnoosi on pildi järgi raske öelda: esiteks on pilt natuke udune ja teiseks ...

Loe edasi

herpes suul

Tere, kas herpest on võimalik kuidagi välja kah ravida? Oma perearsti vastuvõtul muret kurtmas käies, ütles mu perearst et see on veres ja seda ei saa ravida. Kuigi olen kuulnud et mingite rohtude manustamisega ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Teie perearstil oli õigus- herpest täiesti välja ravida pole võimalik. Kui haigus on sageli korduv, saab abi herpese raviks ettenähtud tablettidest. Retsepti saate arstilt. Ravi peaks alustama kohe peale ...

Loe edasi

herpes

Tere!

Põdesin väga ägedal kujul herpest genitaalidel. Haigus lõi väga tugevalt välja - palavik, haavandid jne. Vereproov, mis võeti oli negatiivne ja arst ütles, et olen selle nakkuse just ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Jah, niisugune olukord on herpese puhul võimalik.
Kuna genitaalherpesesse nakatumine toimub siis kui haigel on kas kliiniliselt väljendunud herpeetiline lööve või viiruse asümptomaatilise eritumise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: