mida teha kui herpes on peenisel 09.01.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

kas võin panna Desitin salvi, mis sisaldab 40%zinc oxidi

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tsinksalv herpese vastu ei aita. Soovitav on kasutada herpese vastast preparaati Valtreks. Selle ravimiga saab ägenemisperioode leevendada ja mõnekuulise raviga viirust organismis oluliselt ka nõrgestada.
Tegemist on retseptiravimiga, seetõttu peksite külastada oma perearsti või meestearsti.
Edu soovides

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Mügarik ja laik peenisel

Tere!

Enne kui arsti juurde hakkan tormama, siis küsin nõu siit ja ehk saab hing rahu. Millega võib olla tegu peenisel? Vasakpoolsel pildil on naha all tunda sellist väikest punni/mügarikku, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vasakul tundub pildi alusel olevad veenikomu. Veenisüsteem võib peenisel aeg-ajalt ümber korralduda ja paljudel meestel on läbivaatuse käigus selliseid laiemaid veene näha. Paremal pildil on selge nahaärritus/-põletik. ...

Loe edasi

Punnid peenisel?

Tere.
Peenisel ja selle ümber on punnid tekkinud.
Ise arvan et see herpes sest mul veres sees see olemas.
Suve jooksul sai palju saunas ja külmas vees oldud,ning kindlasti alkohol reedeti, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ilma inimest ja tema probleemi nägemata pole head nõu võimalik anda. Punnid peenisel võivad olla väga erineva põhjusega. Enamik neist tõesti viirustest põhjustatud - kondlüloomid, molluskid jne. ...

Loe edasi

Peenisel punetus

Peenisel (nahal) tekkis järsku kogum, mille keskel oli vill (momendil kärn)
Tänaseks punetus säilinud ja sügelus kohati intensiivne.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on eesnaha põletikud meestel sugulisel teel saadud - mitte alati just suguhaigused vaid partnerite sugutrakti põletike kajastused. Siin võimalik ka herpes viirus. Ilma läbivaatuseta täpsemat vastust ...

Loe edasi

Lisaava peenisel

Käisin perearsti vastuvõtul ja küsisin nõu, et mida teha või kuhu pöörduda. Nimelt avastasin ma mingi aeg, et minu peenisel on veel lisaava. Uriini väljumist ei ole täheldanud. Ja mind saadeti nüüd kirurgile. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti sedalaadi probleemid operatiivset ravi ei vaja. Mina soovitaksin tõesti alustada meestearstist. Esmaselt on komplekselt vaja üle vaadata kogu sugutrakti areng.

Loe edasi

Herpes?

Tere
peenisele ilmus väike punn, mis väga kergelt katki läks (üsna pindmised punnid) ja sügeles, kui seda puudutasin, aga mitte kogu aeg. järgneva nädala jooksul ilmus veel kokku 4-5 sellist. pöördusin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eks probeemid korjatakse ikka mitmekaupa üles. Kirjeldus kipub küll herpesele viitama. Samas praegused nähud näitavad, et tegemist veidi laiema sugutrakti põletikuga. Soovitan teostada uuringud eesnäärme ...

Loe edasi

peenisel ebameeldiv lõhn

Viimastel päevadel tekkis peenisel väga ebameeldiv hais, umbes nagu roiskuv kala . Sügelust ka ei esine. Pesemas saab käidud kindlalt üks kord päevas ja vahest tihedamaltki. Kas võib tegemist olla mingi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem pole tänaseks möödunud, siis peaks meestearsti vastuvõtule tulema. Ravi on kiire ja efektiivne. Enamasti on põhjuseks partneripoolne tupe põletik. Seega on ravi aspektist esmatähtis partneri ...

Loe edasi

Proobleem vist suguhaigusega

TERE!
On selline probleem et peenisel esineb punetus, natuke sügeleb ning ülevalt pools ajab nahka.
Kas tegu võib olla herpesega?
Kui on siis mida peaksin ma edasi tegema!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Herpes siin vaevalt põhjuseks on. Ilmselt on tegemist kas seenest või mikroobidest tingitud eesnaha põletikuga. Kui probleem pole taandunud, siis soovitan vastuvõtule tulla. Visiidi eel soovitan tutvuda ...

Loe edasi

piinlik küsimus

Olen 14 a. poiss. mul on vistrikud vist peenisel. vähemalt mingid sellised punnid ja ma ei tea mida teha kas te annaksite nõu. kuigi ma käin pea iga päev dušši all.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui need ´vistrikud` kulgevad peenise pea tagaserva mööda, siis on tegemist täiesti normaalse muutusega mehel. Kui rahu ei anna, siis võite konsulteerida elukohajärgses noorte nõustamise kabinetis.
Loe edasi

herpes või seen?

küsimus selline: kas vesised villikesed peenisel tähendavad tingimata herpest või võib tegu olla ka mingi seenega? kui naisel on tupeseen ja pärast väga aktiivset seksimist tekib mõlemal kipitus, sügelus. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on ikkagi seenpõletikuga. Ravi peaksite mõlemad saama. Senimaale kasutage preservatiivi.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Herpes

Probleem selline. Olen saanud endale Herpese. Kui suguelu ei ola on kõik korras. Aga kui elukaaslasega olen vahekorras, nii lööb peale seda peenisele herpes välja. Mida teha?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Haiguse kulg, mida kirjeldate ei vasta herpese tüüpilisele kulule. Usun, et tegemist võib olla partneri tupe põletikuga, mis vahekorra ajal peenist ärritab ja põletikku põhjustab. Võimalik on ka sperma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: