lapsel tikid 24.07.17 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere

Minu laps hakkas kevadel silmadega tegema pöörlevaid liigutusi. Praeguseks on see läinud palju tihedamaks. Loen, et tikid on, kui laps pilgutab silmi aga minu laps pööritab silmi. Kahjuks on neuroloogi aeg alles septembris ja abi ei ole enne loota. Kas need võiks olla tikid ja kuidas edasi?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Arvan, et tegemist on tikkidega. Tikid on enamasti isepiirduv probleem. Oluline on lapsele mitte tikkide pärast tähelepanu pöörata. Suvel peaks laps olema eakaaslastega väljas, ujuma, sõitma rattaga, Arvuti taga istumine pole soovitav, Oluline on päevareziim, regulaarne söömine. Võite kasutada rahustavaid teesid.
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapsel on tikid

Tere! Poiss on 7a. Eelmisel kevadel lapsel tekkisid tikid- silmapilgutamine. Asi läks hullemaks suvel, kus mõlemad silmad hakkasid pilgutama korda mööda. Käisime neuroloogi vastuvõtul. Sain konsultatsiooni ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere !
Aitäh pöördumast!
Tikid võivad sageli kesta puberteedini, võivad lõppeda ka varem ja väikesel protsendil jäävad ka täiskasvanuikka. Väga sageli esinevad nad kuni kümnenda eluaastani. ...

Loe edasi

9-kuuse lapse kael

Tere! Nädal tagasi avastasin 9-kuusel sekund kestvad kaela krampi tõmbed vasakule. Saadetud pilt on väljavôte videost, kus on näha, et teeb seda vaid hetkeks. Esialgu tegi nii kümneid kordi päevas, nüüd ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast!
Need võivad olla tikid, aga kindlasti tuleb ka mõelda epilepsia võimalusele, mistõttu on vaja teha EEG uuring. Lapse peaks kindlasti üle vaatama neuroloog.
Lugupidamisega
Loe edasi

Tourette sündroom

Tere

Minu lapsel diagnoositi Tourette sündroom, sellega seoses oleks täpsustavad küsimused

1. kas see on tavaline et tikid algavad juba 4 kuuselt?
2. olen mitmest kohast ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Tikide algus selles vanuses on väga ebatavaline ning kindlasti ei ole võimalik diagnoosida Tourette sündroomi.
Soovitan kindlasti pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule, ...

Loe edasi

silma tikk

Tere! Laps pilgutab tihedalt silmi,käisime närviarsti juures.Seal öeldi,et tänapäeval seda ei ravita.Aga nii on ka ju lapsel ebamugav olla.Mida teha?Täna ette vastuse eest.Laps on 12 a.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Tegemist on nn. iseparaneva haigusega. Kui tikid 6 kuu ei möödu, siis kasutatakse ravimeid.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

tikid?

Tere!
Probleem järgmine- ligi 2nädalat tagasi hakkas minu 6a tütar silmadega "sügavalt" pilgutama. "Sügavalt" tähendab, et pigistab silmad tugevalt kinni ja seda tihedalt. Igaljuhul on see juba vaadates ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie diagnoos on täiesti õige-lapsel on tikid. 3-4 kuud võite rahulikult oodata-tikid võivad lakata iseenesest. Kui mitte, siis pöörduge neuroloogi vastuvõtule. Tikke hakatakse ...

Loe edasi

tikid

Tere. Mul on 3 a. tütar, kellel on minu meelest juba u. 11 elukuust olnud sundliigutused. Siis ma seda ei tajunud, kuna beebide suhtlemine on niigi eriline. veidi enne kolme aastaseks saamist hakkas ta ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et tikid ja agressiivsus on omavahel seotud. Kas on seos ka enneaegsusel ja Teie rasedusaegsel stressil ei oska tänapäeva meditsiin öelda, seda võib ainult oletada( tõenäoliselt ...

Loe edasi

tikid

Mis üldse on tikid? Miks nad tekivad ja kui ohtlikud nad lapsele on? Kas tikide mõju on ka veel täiskasvanuna?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Tikid on vastutahtelised liigutused, mis enamasti on funktsionaalsed, s.t. nende esinemisel pole leitud aju orgaanilist kahjustust. Lastel esinevad tikid väga sageli, enamasti ...

Loe edasi

Tikid 6 aastasel poisil

kas oskate natuke lähemalt kirjutada, mis selle esile kutsub.Avastasin
mõni aeg tagasi 6 aastasel poisil näotõmblused,algul suu ümbruses, hiljem
silmade kõõritamisega.Kust leida infot, miks ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Tikid on väga sage probleem lapseeas. Kui Teie laps on eakohase arenguga, siis on tikid enamasti healoomulised.Tegelik põhjus ei ole teada, kuid kindlasti mängivad rolli psühhogeensed ...

Loe edasi

sage pissilkäimine

Tere!
Mure selline, rõõmus ja tegus 4 aastane tüdruk käib juba mõne nädala jooksul väga sageli pissil. Päeval kodus lausa 10 minuti järel, ise väidab, et ikka tuleb midagi. Uriini analüüs oli korras ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Kui uriini analüüs on korras, siis peaks ikkagi arsti juurde pöörduma, kes teeks ultraheli põiest ja neerudest. Kui need uuringud on leiuta, siis võib tõesti tegemist olla ärritunud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: