Minu laps 23.07.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Minu laps on väga energiline,tal on raskusi paigal püsimisega,vihastab kergesti ja mis kõige rohkem mulle muret tekitab,ta ei julge üksi kodus olla,kardab midagi aga ise ei tea ka mida või keda.Midagi temaga juhtunud ei ole,et tal karta oleks põhjust.
Ta on 9aastane tüdruk.Ei oskagi teada kas on vaja pöörduda lastepsühholoogi poole või mitte.
Teie vastust ootama jäädes Katrini ema Merike

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Lp. Merike,
aitäh küsimast! Soovitan kindlasti pöörduda lastepsühholoogi või psühhiaatri poole. Mida varem abi järele pöördute, seda parem on tulemus Teie tütre jaoks.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

10 kuune laps ei istu, ei käputa, ei seisa

Tere! Mure selline, et minu 10 kuune laps ei käputa, ei lähe ise istuma ega ka ei seisa.
Laps hakkas ise alles natukene enne 9 kuuseks saamist roomama. Aga ei näita üles tahtmist ise käputada, istuda ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Teie küsimusele vastamiseks peaksin last nägema. Kui laps õpib ära käpuli asendi, siis seejärel tekib istumine ja käputamine. Püsti toe najale ärge teda pange, see ei anna ...

Loe edasi

lapsel tikid

Tere

Minu laps hakkas kevadel silmadega tegema pöörlevaid liigutusi. Praeguseks on see läinud palju tihedamaks. Loen, et tikid on, kui laps pilgutab silmi aga minu laps pööritab silmi. Kahjuks ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et tegemist on tikkidega. Tikid on enamasti isepiirduv probleem. Oluline on lapsele mitte tikkide pärast tähelepanu pöörata. Suvel peaks laps olema eakaaslastega väljas, ujuma, sõitma ...

Loe edasi

Unehäired

Tere!

Mul on mure seoses minu 10 kuuse poja une häiremisega. Hommikused ja lõunauned on võimatuks läinud. Keskmine unepikkus nii hommikul kui ka lõunal on 2-3 tundi. Laps magab hetkel vaid ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Kui laps on ärkvel olles rõõmsameelne ja areneb hästi, siis ei ole vaja katkendliku une pärast muretseda. Tegemist on kindlasti ajutise probleemiga, millest laps "kasvab ...

Loe edasi

b12 vitamiin 6-kuusel lapsel

Tere!

Minu 6-kuusel lapsel mõõdeti ca kuu aega tagasi B12 vitamiini sisaldust (minu palvel), näit oli 169. Perearst ütleb, et see on normipiires ja lapsele pole vaja seda vitamiini juurde ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh põõrdumast! Minu arvamus on, et praegu pole mingit põhjust lapsele B12 vitamiini anda. Laps peabki lisatoitu saama tasapisi. Peale D vitamiini ei vaja laps alla aasta vanuses mingeid ...

Loe edasi

lapse kukkumine

Minu 4 kuune laps kukkus 40cm. körgusest voodist pörandale vaiba peale.peale kukkumist nuttis laps natuke,siisrahunes.Nüüd on möödas ööpäev,lapse käitumises midagi tavapäratut märganud ei ole.Kas on pöhjust ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et muretsemiseks põhjust ei ole.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi

hammaste krigistamine

Tere.
Minu 1 a. poeg krigistab teadlikult hambaid.Kas see on normaalne?Tal on 8 hammast.Millal peaks see mööduma(kui see on normaalne)?
Ema.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Teadlik hammaste krigistamine esineb tavaliselt poole aasta jooksul kui laps tunneb, et tal on suus midagi uut. Kui laps krigistab hambaid ka magades, siis peaksite siiski lastearsti poole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: