b12 vitamiin 6-kuusel lapsel 10.08.16 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Minu 6-kuusel lapsel mõõdeti ca kuu aega tagasi B12 vitamiini sisaldust (minu palvel), näit oli 169. Perearst ütleb, et see on normipiires ja lapsele pole vaja seda vitamiini juurde manustada.
Kuigi laps on mul rahulik ja kõik tundub nagu korras olevat, siis natuke siiski olen mures, et kas tasub leppida sellise näiduga, mis on napilt üle normi alumise piiri. Kas kõrgem näit poleks parem? Eriti veel kui kuulen vastakaid arvamusi, et osadele on arstid öelnud, et see näit peaks olema vähemalt 300, osadele, et vähemalt 400.

Lisainfoks, et laps on rinnapiimal ja lisatoitu hakkas alles saama, kuid näputoiduna, seega suuri koguseid veel ei tarbi.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh põõrdumast! Minu arvamus on, et praegu pole mingit põhjust lapsele B12 vitamiini anda. Laps peabki lisatoitu saama tasapisi. Peale D vitamiini ei vaja laps alla aasta vanuses mingeid lisavitamiine kui tal mõnda konkreetset haigust ei ole.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

3 kuusel lapsel maksanäitaja tõusnud

Tere.
Kuna laps on mul selline rahutu tahtsin kontrollida B12 taset see oli korras 342. lasin saata perearstil ennast lastearstile seal tehti kõik vereproovid ja pissiproov . Pissiproov oli korrast ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast, kuid soovitan järgida lastearsti nõuandeid. Tegemist ei ole neuroloogilise probleemiga,mis kuuluks laste neuroloogi pädevusse.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse pea väriseb

Tere!
5-kuusel lapsel on mõned korrad pärast ärkamist pea nii tudisenud. Ühel korral värisesid ka käed ning üks kord on juhtunud nii ka öösel keset imetamist. See kestab max 2-3 minutit. Laps sellel ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast ning soovitan kindlasti neuroloogile konsultatsioonile minna.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

B12 näit beebil

Tere!

Mu 2-kuusel beebil mōōdeti B12 vitamiini näitu vereprooviga näpust, tulemus 175 pmol/L.

Perearsti sōnul on näit normis, lastearsti sōnul madal ja soovitas osta käsimüügist ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
B12 vitamiini näit on täpselt piiripealne. Sööge ise kala, liha ja mune ning võite lisaks võtta ka B12 vitamiini, siis jõuab see Teie lapseni.
Lugupidamisega
Anu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: