Mao kolmnurgas valutab 23.05.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere minul selline mure et juba pikemat aega on kolmnurgas kõrvetav valu mis kandub ka ülespoole kõripiirkonda ja kui istun siis on selline tunne nagu miski pikistaks rinnus ja näiteks täna lööb sellise kuumuse üle kogu kõhu kuni kolmnurgast üles poole välja ,olen käinud mao uuringul nii mõõka neelamas kui ka ultrahelis kuid pole midagi leitud .mull on teaknoositud reumatroidatriid ja söön kangeid rohtusid nagu treksaan,mao kaitse rohi on ka peal.ehk oskate nõu anda mis viga

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui maos gastroskoopial midagi leitud ei ole, siis peaks edasi uurima. Südameprobleem võib anda sarnaseid vaevusi, kõhunääre jne.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kõhu valu

Tere,

Ca 2 kuud tagasi hakkas mul ülakõht valutama. Tänaseks on valu suuremaks läinud. Algselt valutas kolmnurgas ja natuke allpool kolmnurka, hiljem kiirgus valu vasakule roidekaare alla ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Te oma uuringutes ei maini gastroskoopiat, mis tuleks kindlasti ära teha. Biliaarne gastriit tähendab sapi poolt põhjustatud mao limaskesta põletikku. Normaalselt satub sapp seedetrakti kaksteistsõrmiksooles ...

Loe edasi

ebamugavus ja valu kolmnurgas

Tere,
Esialgu tekkis ebamugavus ülakõhus ,kolmnurgas. Ei pööranud väga tähelepanu aga iga päevaga on süvenenud ja nüüdseks võib liigitada juba kergeks valuks. Viimased kolm-neli päeva on valud väga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti tuleks muuta elustiili. Toitumine regulaarseks, loobuda suitsetamisest ja kohvist tühja kõhuga. Kui sellest ei piisa, oleks vaja teha gastroskoopiat - rahvakeeli "mõõganeelamist". Sellega saab ...

Loe edasi

Mao lukk ei toimi

Kas on võimalik mao luku funktsiooni taastada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üks võimalusi reflukshaiguse ravis on operatsioon. Kaasajal tehakse seda valdavalt laparoskoopiliselt.

Loe edasi

Tükk kolmnurgas.

Tere! Paar päeva tagasi pikali olles avastasin kolmnurgas, maost mõned cm ülevalpool sellise kõva muhu, mis on katsudes valus. Muidu haiget ei tee, aga katsudes annab tunda ja on kõva. Tundub olevat paari ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma katsumata on raske midagi kindlat väita, kuid tõenäoliselt on tegu mõõkjätkega, mis on rinnaku alumiseks otsaks. Inimesed erinevad üksteisest anatoomiliselt küllalt palju ja see ei pruugi olla veel ...

Loe edasi

Suruv tunne kolmnurgas

Tere

Juba mõnda aega (2012 suve lõpust) on olnud ebameeldiv tunne kolmnurgas täpselt rinnaku all. Ebameeldiv tunne aeg-ajalt esineb ja siis jälle mitte. Käesoleval aastal on see ebameeldiv ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Diagnoosi sellise kirjelduse järgi kindlasti öelda ei saa. Kõiki Teie vaevusi ühe nimetaja alla viia on raske. Arvan, et peaksite tegema söögitoru- mao uuringud. Uuringuid saaks korraldada ka perearst, ...

Loe edasi

kõrvetised ja maovalud

Tere.
Käisin sondi neelamas ning seal öeldi, et mingi tagasivoolu haigus. Perearst vaatas tulemused ja pildid läbi ning ütles, et kõik on korras. Ometi kõrvetab ja magu valutab ning vahest jubedamini. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tagasivooluhaigus võib olla küll Teie vaevuste põhjuseks. Selle raviks kasutatakse medikamente, mis alandavad mao happesust ja mis peaksid hästi vaevusi vähendama. Ultraheli mao patoloogia koha pealt ...

Loe edasi

valutav kõht

Tere
Olen 37a mees. Kõht ja pärasool valutasid, käisin proktoloogi juures, tehti mingi aparaadiga pärasooles uuring ja leiti, et on tekkinud hemoroid ja kirjutati salv ja küünlad välja. Pärasoole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui valutab ülakõht nn. kolmnurgas, siis arvan, et oleks otstarbekas teha gastroskoopia. Sinna saab Teid suunata ka perearst. hemorroide ja ülakõhuvalu ühise nimetaja alla polegi võimalik panna.

Loe edasi

mao song

Kuna ei saa gastroenteroloogia arstile küsimust esitada, küsin teilt: nimest pikemat aega valutas mao piirkonnas ja kuskil allpool, arst kirjutas välja rohud (valu nad ei vähendanud) ja saatis uuringule. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks Teil olla söögitoru lahi song. See aga ei tohiks pidevat valu anda - peaks valutama seoses söömisega, tühja kõhuga ei tohiks valu olla, samuti peaksid rohud kuigi palju aitama. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi