atroofiline magu 04.11.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas te saaksite mulle need vastused digiloost lahti seletada:

1. visiit. Uuringul bioptaat tähistatuna mao limaskestalt. Näha on mõõduka ümarrakulise põletikuinfiltraadiga maotüüpi limaskesta, mille foveoolid on koldeti hüperplaasia ja intestinaalse metaplaasia leiuga. Põhja limanäärmed on atroofilised. Helikobaktereid, maliigsust materjalis ei leidu. Histoloogiliselt esineb atroofiline gastriit intestinaalse metaplaasiaga.

2. visiit. Uuringul bioptaadid tähistatuna mao limaskestalt. Näha on foveolaarse ehitusega mao limaskesta rohkete korpuse tüüpi oksüntiliste näärmetega. Pinnalimas helikobaktereid ei leidu. Maliigusele viitavat leidu näha ei ole. Histoloogiliselt mao korpuse normaalse ehitusega limaskest.

Endokapseluuringul maos nähti erosioone,peensool spastiline kuid haiguslike muutusteta.Momendil ravi,ega lisauuringuid ei vaja.

Iga päev valutab ja kisub terve ülakõht, mis kiirgab külgedele välja. Doktor ütles, et ravi hetkel ei vaja.
Haigus tekitab stressi ja hirmu vähi ees! Kui tihti peaksin ennast kontrollima ja milliseid vereanalüüse peale b12 tegema?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie jaoks on kõige tähtsam, et maliigsust ei esine - kasvajat ei ole. Vereproovi võiks teha kord aastas. Gastroskoopia sagedus võiks olla üle 2-3 aasta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kõhuvalu

kõhuvalud kui söön siis hakkab rohkem valutama ja sees keerama siis oksendan kõik välja ja hakkab parem

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt peaks magu kontrollima gastroskoopial. Selleks peate pöörduma perearsti pooe.

Loe edasi

Podesin 3 nädalat tagasi kohugrippi,hiljem probleemid

Praegu kehv enesetunne ,valud loovad selga,gaasid kohus,magu hell.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimuse all kirjeldate oma seisundit. Abi saamiseks peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Magu valutab/krampis

Tere. Selline mure, et magu valutab juba varsti pea nädal.Magu oleks nagu krampis koguaeg. Laupäeval ajas igasugune vedelik ja toit oksendama ning korralikult magada ei saa. Nüüd on lihtsalt püsiv kramp ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda perearsti poole. Maovaevuste raviks on olemas kaunis tõhusad ravimid. Kui need paari päevaga ei aita, peaks tegema gastroskoopia.

Loe edasi

magu

tere,olen 32a naine ja hakkasin kuskil kuu aega tagasi ennast halvasti tundma,õhku polnud,sisse hingata valus ja sügavalt väga halb hingata,magu nagu olex pidevalt täis,kuigi söönud polnud midagi ja magu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks pole võimalik öelda, kas rohu edasivõtmisest vaevused kõik kaovad või mitte. Söögitoru song ei tohiks väsimust ja jõuetust põhjustada, arvan et põhjus on milleski muus. Ainult jutu järgi ma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: