Munake peenise läheduses 01.10.12 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Minu mehel on peenise kõrval paremal pool väike mügarik, meenutab nagu lümfisõlme, silmaga näha ei ole midagi, aga kui katsud, on tunda, mis see küll olla võiks, kas tegu on äkki mingi kasvajaga, iseenesest see ei tekita mingit valu ja ei ole suurenenud lihtsalt kui katsud, on tunda naha all, kas ta peaks minema uroloogi juurde?

Arst vastas:

Meestearst Kristjan Pomm

dr Meestearst Kristjan Pomm

Meestearst

Tere

Üsna keeruline on ilma nägemata asjakohast vastust anda. Juhul kui see mügarik ei tekita vähimalgi määral kaebusi, peenisekuju ei ole muutunud, erektsioonil ei ole muutust võrreldes varasemaga, siis ehk ei ole vaja midagi teha. Tegemist võib olla laienenud veresoonega peenisenahas, rasunäärmega, tsüst. Peenise pahaloomulise kasvajaga ilmselt tegemist siiski ei ole.
Juhul kui mügarik on kubemes peenise kõrval, siis võib olla tegemist tõesti ka lümfisõlmega.
Kui ikka jääb kahtlus, siis tasuks siiski arstiga nõu pidada.

Heade soovidega
Kristjan Pomm
Arst
Tartu Ülikooli Meestekliinik Tallinnas

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

Imelik

tere selline asi et lisaks kahele munandile on ka üks väike munake,katsudes pole valus ka kui muidugi just kõvasti ei vajuta- kas see on normaalne, mul on see vist juba aastaid. Siis veel selline asi et ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
normaalne on, kui munakotis on 2 munandit. Tõenäoliselt on 3. moodustis mingi tsüst. Et täpsemalt öelda, peate minema uroloogi vastuvõtule. Kusemishäiretega tegeleb samuti uroloog.
Edu, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi