nõrk valu pärast püelonefriiti 10.09.04 / Uroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 24 aastane naisterahvas. Esimest korda põdesin püelonefriiti 2 aastat tagasi, siis sain raviks amoksitsillini ja kaebused taandusid. Selle aasta augsti lõpus oli uus ägenemine,CRV oli 98,8 ja uriinis oli valku ning leukotsüüte, võtsin 5p. Zinnatit (250mg)(kirjutas sugulasest arst, sest parajasti olid pühad ja mul palavik 39, seega jäi ka külv tegemata). Kaebused taandusid paari päevaga. Alates sellest nädalast tunnen taas valusid vasaku neeru piirkonnas. Käisin kolmapäeval perearstil ja tehti uriini ribatest, mis mingit patoloogiat ei näidanud.
Kas nõrgad valud peale püelonefriiti on tavapärased?
Plaanin rasedust- kas oleks mõistlik rasestumist edasi lükata?
Kas oleks vaja uuringuid (UH-vms.)?


Arst vastas:

dr Ülo Zirel

Uroloog

Põhja Eesti Regionaalhaigla, uroloogia osakond

Tere,
kui püelonefriit on välja ravitud, on inimene terve ja tal kusagilt ei valuta. Peale püelonefriidi on ka muid seljavalu põhjuseid. Enne rasestumist soovitan küll tõsiselt oma neerud lasta üle kontrollida, kas ei ole tegu kivi, kaasasündinud neeruanomaalia vms. Tavaline uriinianalüüs ei anna siin mingit infot.
Parimat,
Ülo Zirel

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Uroloogia

kusejuhakivi

Tere,
Olen 46 aastane mees, märtsis avastati kusejuhakivi, asus ureeteri ülemise ja keskmise kolmandiku piiril. Kuna oli tekkinud ka kerge pais ja kivi ei näidanud mingisugust märki liikumisest, ...

Vastas dr Ülo Zirel

Tere,
kui teil on operatsiooni järgselt jäänud vaevused, tuleks esmalt pöörduda teid ravinud arsti poole. Tema teab täpselt - võib-olla jäi mõni kild sisse, mis valu põhjustab.
Ülo Zirel

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi