Kalprotektiin näit väga kõrge 21.02.21 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere!

Seoses probleemidega seedimisel pöördusin gastroloogi poole. Kes läbivaatust ei teinud,kuid minu kirjeldatud sümptomite põhjal kirjutas mulle rohud pantoprazolum ning duspatalin. Tegi analüüsid gluteiini ja laktoositalumatuse kohta,mis olid korras.Kalprotektiin analüüsi tase on pea 600 ning soovib teha koloskoopia. Sooviks teada kas nende eespool nimetatud rohud ei võinud mõjutada kalprotektiini näitu? ning kas peaks muretsema sellise näidu puhul? Arstiga vestelda ei saanud,sesr helistas ja ütles,et tahab teha koloskoopia ja panime aja 2 nädala pärast. Kui aus olla ma oli šokis,sest polnud kuulnud varem.sellisest asjast ja ei osanud arstilt uurida ka. Loodan,et mu tekst väga segane pole.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.

Kalprotektiini taseme tõus võib viidata mõnele põletikulisele soolehaigusele, mille osas selguse saamiseks soovibki gastroenteroloog teha uuringut. Ilma uuringutulemuseta ei oska ka arst midagi konkreetset öelda.
Antud ravimitega seda näitu seostada ei saa. Ravimid kirjutati Teile ilmselt kaebustest lähtuvalt.
Praegu on vaja lihtsalt uuringutulemused ära oodata.
Heade soovidega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Kolesterool

Tere! Sain eile perearstil teada, et minu kolesterool on 5,8, aga mingit dieeti ei määratud. Arst ütles, et natukene kõrge ja et väga oma söömist ei saa piirata, kuna ma olen 160 cm pikk ja kaalun 47kg. ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Üldkolesterooli näit võiks tõesti jääda 5 mmol/L piiridesse, kuid vaja oleks siin kõrval vaadata ka kahe teise näitaja, LDL ning HDL-kolesterooli taset kui ka suhet. Alles siis saaks otsustada, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi