Kaalu langus ja isutus 16.09.15 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Asi algas umbes pool aastat tagasi. Olen alla võtnud, kuigi kaal püsib hetkel samal tasem koguaeg, siis teistele nähtavalt olen ma alla võtnud. Perearst arvas, et mul on stress. On tõesti olnud pingelised ajad ja muresi palju. Sellest tulenevalt arvati, et on kaalulangus tulnud ja vahepeal lõid rinddu valud, kestsid u 6 sekundit, kus kõvemini sissehingates lõi hinge kinni valust. Kas võib põhjustada see tõesti stress või võib olla mõni tõsisem haigus?lisan veel, et kuus umbes nädal-kaks on selline periood, kus ma aboluutselt süüa ei soovi. Kõht küll annab märku, et on tühi, kuid isu pole millegi järele. Ja vahepeal jällegi lähevad isud normaalseks tagasi.

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Isutus ja kaalulangus võivad olla seotud stressiga, kuid kui see on kestnud juba kuid , tuleks teha nii terviseuuringud kui käia ka nõustamisel psühholoogi või vajadusel psühhiaatri juures, vältimaks protsessi süvenemist.
Parimatega, dr. Ehala

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Alakaal

Tere pöördun mure teie poole oma kaalu pärast käisin perearstil ja seal kaalusin ennast koos riietega olin ma 49.3 aga kui riided maha arvestada on kaal väiksem olen 1.60 pikk.söön vähe.vahest ei söö üldse ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olete alakaalu piiril, mis võib pikas perspektiivis mõjutada tervist. Sööme ju ka selleks, et tagada kehale kõik vajaminev toimimiseks ja organite taastumiseks-uuenemiseks. Kui vajalikest toitainetest ...

Loe edasi

kaalu langus ja kõikumine

Tere Kuu ajaga olen mahavõtnud 7 kilo.Hommikune kaal erineb õhtusest 1,3 kg.Teen iga nädal sporti (jooksen-kang),seda juba aastaid.Erilisi kaebusi ei ole

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Saan aru, et probleem oli veresuhkru tõusnud väärtuses. Paistab et olete oma eluviisi muutusega saanud kaalu alla ja teie elu on muutunud füüsiliselt aktiivsemaks. Kindlasti mõjutab selline ...

Loe edasi

Isutus ja kaalu langus

Tere!
Mul on juba kevadest saadik mingil määral tähendada isutust. Viimasel ajal olen pannud ka tähele, et püksid hakkavad suureks jääma jne.
Kuidas püüda tulla toime sellega ja tõsta oma isu? ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kõigepealt tuleks välja selgitada isutuse põhjus (N: ülepinge, meeleolulangus, terviseprobleemid, magamatus, vm). Aitab teadlik korrapärane toitumine, eelistatult väikeste portsude kaupa, kuid ...

Loe edasi

söögiisu puudumine

Tervitus!

Olen M24, 75kg , 190 cm

Oma kaalu ja pikkuse juures olen piitspeenike.
Kaalu ei saa kuskilt otsast juurde. Tihti ka puudub täielikult söögiisu. On olnud kordi ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui söögiisu langus on seotud meeleolumuutustega, tasub nõu pidada psühholoogi- psühhoterapeudiga. Samuti tasub teha läbi üldtervise kontroll ning tulla nõustamisele toitumise osas.
Heade ...

Loe edasi

tere

Mul on mure,võtan peale sünnitust tohutu kiirusega alla.Olen 170 cm ja hetke kaal 49 kg.Enne rasedust püsis mu kaal stabiilselt 55 ja 56 kg vahel.Toitun normaalselt,söön kõike.Toidan last rinnaga.Viimane ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Olete oma kasvu kohta alakaalus ning võttes arvesse, et toidate alles oma last rinnaga, peaks kaalunäit olema vähemalt selline nagu ta teil enne sünnitust püsis. Soovitaksin teil pöörduda oma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi