klamüüdia 03.05.04 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

tere. Minu partneril avastati hiljuti klamüüdia, mis pidi olema juba vanast ajast kuid väljaravimata. Nüüd anti meile mõlemale klamüüdia vastased antibiootikumid(täpset nime praegu ei mäleta, võibolla dolxy-hexol vms?) , mida kästi võtta 10 päeva. Kui kaua ei tohi alkoholi tarvitada, kuna järgmine nädal on minu parima sõbra sünnipäev.... Ja kas on kindel et haigus on ka minul?
Kas peab tingimata võtma neid 10 päeva või ei ole ravi nii tõhus kui võtta nt 8 päeva?

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Kui Teie partneri raviarst soovitas tarvitada ravimeid 10 päeva, siis neid ka 10 päeva tarvitada tuleks.
Sugulisel teel levivate infektsioonide ravijuhistes on kindel soovitus, et kui üks partner on nakatunud , siis tuleks kindlasti ravida mõlemaid või veel parem - kõiki partnereid. Kuna urogenitaalnset klamüdioosi ei pruugi alati avastada (näiteks partneril inkubasiooni periood), aga sellest haigusest tingitud tüsistused on väga tõsised, siis on kõigi osapoolt ravi igati näidustatud. Vastasel juhul võib toimuma hakata pidev re- infektsioon ja tüsistuset tekke tõenäosus suureneb olulislelt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

kood 45269

Tere

Saatsin just teile küsimuse kuid kahjuks ajasin klamüüdia ja kondüloomid segamini.Põhjuseks siis on kondüloomid.
Lugupidamisega Siim

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Palun korrake küsimust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: