Hiv hirm. 06.05.17 / Suguhaigused

Külastaja küsib:

Tere.
26.nov.2016 oli üheöö suhe.2,5-3 kuud peale seda hakkasin tundma ennast halvasti,kurgus kipitus ,jalg hakkas valutama ja kael on kuidagi kange muidu olen terve olnud,Olen käinud arsti juures tehtud erinevaid uuringuid kõik on korras olnud.Hiv testid olen teinud 4nädalat ja 8 nädalat peale seda veeniverest.Nüüd 5 kuud hiljem tegin kiirtesti kodus,kõik vastused neg.Kas võin kidel olla et ole terve,või pean veel teste kordama?Tahaks seda kõike juba unustada aga kuidagi ei saa .

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Niinimetatud "aknaperiood", mil analüüsid verest veel viirusekandlust ei pruugi näidata, on umbes kolm kuud, seega 5 kuud hiljem peaks testi tulemus olema usaldusväärne. Kuna ma pole täiesti kindel, missugust laboratoorset metoodikat koduste kiirtestide puhul kasutatakse, siis kindluse mõttes võiks vereanalüüsi veel arsti juures üle teha. Kui ka siis on test negatiivne, siis võite loo unustada.
Ärge ainult seda unustage, et juhusuhete korral kasutage alati kaitsevahendit - see säästab edaspidistest hirmudest.

Parimate soovidega,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Suguhaigused

HIV hirm

Tere. Selline kohutav mure. (Mul isegi käed värisevad hetkel kirjutamisel).
24.02 oli üheöösuhe mehega. Minul oli siis kuupuhastusaeg. nädala pärast ( 03.03) andsin vereproovi PAP emakakaela operatsiooni ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Loen Teie kirjast, et hirm on viimased 10 nädalat olnud väga suur.
Värinad, higistamine ja ebamäärased haigussümptomid võivad viidata ärevushäirele, mis sageli hirmudega kaasneb. Tahan ...

Loe edasi

Viirus

Selline küsimus, kui kiiresti hukkub Hiv viirus, kuskil salvi kreemi sees.

Tänud!

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Salvi ega kreemi kaudu HIV viirus küll ei levi. Hiv viiruse levikuks on vajalik kokkupuude nakatunud verega.

Loe edasi

hiv ja hemoglobiin

Tere
Ma sooviksin väga teada,kas HIV võib põhjustada veres hemoglobiini langust..?? Mul on hemoglobiin langenud juba 80-ne peale..

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV infektsioon võib põhjustada hemoglobiini langust veres. Aga hemoglobiini languseks on ka väga palju teisi põhjusi.

Loe edasi

Hiv

Tere! Kui mul on hiv ja ma olen maganud ilma kondoomita oma partneriga vähemalt 10 korda (seemnepurse tuppe), siis kui suur on tõenäosus et ka tema on nakatunud hivi ?

Ette tänades!

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Puudub korrelatsioon vahekordade sageduse ja HIV viirusesse nakatumise tõenäosuse vahel. On võimalus, et HIV nakkus saadekse ka ühe ja ainsa vahekorra ajal.

Loe edasi

hiv

Tere
Mind huvitab selline asi,et kui sagedasti esinevad hiv nakkuse puhul sellised külmetushaiguse sarnased sümptomid nagu köha ,palavik,lümfisõlmede suurenemine(kui suur on suur lümfisõlm),peavalu ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kuna HIV infektsiooni puhul on tegu üldise immuundefitsiidiga, siis on võimalik kõigi külmetushaigustele viitavate sümptomite esinemine.Kõik need Teie poolt loetletud sümptomid võivad aga ei pruugi HIV ...

Loe edasi

HIV haigus

Kuhu soovitate HIV positiivsel haigel pöörduda?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV positiivne patsient võiks pöörduda Lääne Tallinna Keskhaigla Nakkuskeskusesse (endine Merimetsa Haigla).

Loe edasi

hiv

kas on v6imalik olla korraga kaks sugu haigust n2itex hiv ja aids ???
r222gitaxe et yhel mu s6brannal on need sugu haigsed aga temast pole midagi imestada et tal need on kahjux on ta ainult 15 ...

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

HIV viirus on niisuguse haiguse nagu AIDS tekitaja.
Kõigepealt toimub nakatumine HIV viirusega ja sel juhul on tegu HIV positiivse patsiendiga. HIV positiivsel patsiendil võib aja jooksul välja kujuneda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi