Kokarboksilaza 26.06.12 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere! Teadagi, selles eas vanainimesel on tervisega igasuguseid probleeme -liigesed valutavad, lihased valutavad, kõrgenenud vererõhk, südamepiirkonnas vahetevahel valud, ja surutised jne. Üks inimene soovitas süstida Kokarboksilazat, mis pidi parendama organite (ka südame) tegevusi. Mul opereeriti 16 aastat tagasi kõrist vähkkasvaja ning praeguseni on igal aastal seisu kontrollitud ja vähki enam ei ole leitud. Kas mul on sobiv kasutada Kokarboksilazani ravi? Mis võivad olla kõrvalnähud?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Kokarboksülaas (tiamiindifosfaat) on organismis olemasolev aine, koferment mis moodustub B1 vitamiinist. Osaleb organismi koeainevahetuse protsessides.
Selle lisaks süstimine võib olla vajalik kui organismis seda piisaval hulgal ei moodustu, näiteks B1 vitamiini defitsiidi korral või teatud haigusseisundite puhul kui vajaminev kogus on suurem.
Vene ajal oli see meil müügil, nüüd mitte kuna tootja ei ole soovinud sellele Eestis müügiluba hankida.
Võimalik on tellida raviarsti taotluse alusel.
Erilisi kõrvaltoimeid ja vastunäidustusi ei kirjeldata.
Apteekides on käsimüügis Benfogamma, B1 vitamiini rasvlahustuv, paremini imenduv vorm.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Retseptiravim

Tere.

Kus ma võin võtta retsept https://www.kliinik.ee/ravim/priligy/id-35050
Priligy tablettid. Milline arst annab?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ravimi saamiseks vajaliku retsepti saab anda iga teemaga tegeleda sooviv arst kelle juurde pöördute.
Uroloog, pereaarst.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Ema ravimid

Tere,
Muretsen ema pärast. Kunagi on talle kirjutatud mitmeid rohtusid, täna on ta juba 80 aastane ja tarvitab neid igapäevaselt.
Enap, Amlocard, Betaloc, Hypothiazid on kõik vererõhu ravimid. ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Selle küsimuse võiks esmalt esitada arstile.
Proviisorina arvan, et kui ta ennast ise hästi tunneb, pole põhjust muretseda. Sedalaadi ravimite koostarvitamine on vererõhu kontrolli ...

Loe edasi

Must pässik ja ravimid

Tere!

Paar aastat tagasi oli minu isal müokardiinfarkt, millest tulenevalt peab ta igapäevaselt võtma erinevaid ravimeid (hjertemagnyl 75mg, betaloc zok 25mg, canocord 16mg, pantoprazole mepha ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Mao kaitseks ongi nende tablettide hulgas pantoprasool.
Võiks paluda arsti vahetada see mõne teise vastu
Mustal pässikul võib paljude imeomaduste seas ka see olla, ei saa ...

Loe edasi

Kolesterooli ravimid

Tere!
Mul on küsimus kolesterooli ravimite kohta. Mu vanaema on võtnud varem mitmeid retseptiravimeid kolesterooli alandamiseks ja nendest on tal alati väga halb hakanud (kehv enesetunne, kõhuvalu ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kõrges vanuses inimesele põhjustab väsimust mis iganes.
Kolesterooli alandajaid käsimüügiravimitena ei olegi müügil, Need mida nimetate, on toidulisandid.
Siin on küll võimalik ...

Loe edasi

Terminoloogia

Küsimus on terminoloogilist laadi: kas psühhotroopne toime on võrdsustatav narkootilise toimega. lihtsustatult, kui patsient kasutab psühhotroopse toimega ravimit nt diazepam siis
ka terapetulises ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Küsimus pigem narkoloogile.
Ravimiameti kodulehelt:
Psühhotroopsed on valdavalt need ravimid, mis mõjutavad inimese tunnetust ja käitumist (näiteks rahustid ja unerohud, stimulandid ...

Loe edasi

Silmapõletik

Silmapõletik?
Põletasime laupäeval oksi tunde, oli tuuline ja pidevalt tuli suits silma ja pani silmad kipitama ja vett jooksma. Mida soovitate apteegist osta.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

See Sulfacyl mida mainite, oli põletikuvastase toimeainega. Sarnaseid enam käsimüügis saada ei ole.
Silmaprobleemidega tuleks pöörduda arsti poole ka siis kui on põletiku kahtlus.
Loe edasi

Antidepressandid ja alkohol

Tere. Selline küsimus, et kas koos antidepressandiga nimega zoloft võib tarvitada ka alkoholi. Infolehel on kirjas et ei tohi kuid psühhiaater ütles, et mõne õlle võib ikka juua kui isu on. Millised kõrvalmõjud ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kui infolehel on kirjas, et ei tohi ja arst ikkagi lubab, siis proviisor ei saa olla täpsem kui infoleht ega targem kui arst.
Tavaliselt selliste ainete ja alkoholi koosmõjus tugevneb ...

Loe edasi

Jalaseen ja imetamine

Tere,
Kas on käsimüügis olevaid jalaseene ravimeid mida võib kasutada ka imetamise ajal?
Ette tänades

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Neil kreemidel, millel võiks ka reaalne toime olla, on hoiatused selles suhtes.
Siiski ei ole need kõik otsesed keelud.
Seega jäävad üle teepuuõli jms.
Parem oleks helistada ...

Loe edasi

msm

Kas loodusravimil msm (metüülsulfonüülmetaan) on teaduslikult tõendatud raviomadusi? Näiteks liigestele? Parem hüppeliiges on pisut paistes.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

MSM ei ole ravim.
Infot selle kohta leiab internetis piisavalt, näiteks tervisetoode.ee/msm/

Kalle Kurvits

Loe edasi

Näo põletus

Tere,
Põletasin reedel lõket tehes oma näo paremat poolt. Esimesel päeval niisutasin põletatud kohta aaloega. Täna käisin apteegis ja sain sealt soovituse , et niisutada ja puhastada kahjustatud ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Abi võiks olla Bunshield geelist.
Bepanten salv ei lase põletushaaval piisavalt jahtuda.
Kui olete mures siiski, pöörduge arsti poole, võib-olla tulnuks Emo-st alustada
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: