Jalaseen ja imetamine 30.11.18 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere,
Kas on käsimüügis olevaid jalaseene ravimeid mida võib kasutada ka imetamise ajal?
Ette tänades

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere

Neil kreemidel, millel võiks ka reaalne toime olla, on hoiatused selles suhtes.
Siiski ei ole need kõik otsesed keelud.
Seega jäävad üle teepuuõli jms.
Parem oleks helistada arstile ja küsida Nizoral kreemi retsept. Seda on lubatud kasutada nii raseduse kui ka imetamise ajal.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Metozok ja imetamine

Tere,
jätsin Metozoki (25mg) võtmise, kui alustasin imetamisega. Sooviksin teada, kas see ravim võib olla ohtlik beebile? Kas võin selle ravimi võtmist jätkata?

Ette tänades,
Katre

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

MetoZok eritub rinnapiima, kuid õigete raviannuste kasutamisel ei ole see imikule ohtlik.
Kõige kindlam on konsulteerida arstiga.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Urosept ja imetamine

Tere! Kas imetav ema tohib tarbida Urosepti tablette?
Sooviks kiiret vastust.

Ette tänades,
Kristina

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Koostises olev pohlahehe ekstrakt tingib ettevaatuse. Ain Raal oma raamatus "Taimedes peituv tervis" ei soovita pohla imetavale emale:
Vastunäidustused. Rasedus ja rinnaga toitmine, ...

Loe edasi

xymelin

Kas tohib xymelini kasutada raseduse korral(rasedus 15 n)?
Tänan

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Kui võtaksite karbist kasutusjuhendi, võiksite ise lugeda:
Rasedus ja imetamine. Võib kasutada. ...

Kalle Kurvits

Loe edasi

mida kasutada

Tere!
Olen 14 nädalat rase ning on köha ja seega tekkis küsimus milliseid ravimeid kasutada. Kas Prospani siirup on selleks puhuks lubatud?

Aitäh!
Käts

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere,

Prospan siirupi juhendis on selline info:
Rasedus ja imetamine. Võib kasutada pärast arstiga konsulteerimist.
Niisiis konsulteerige arstiga või paluge apteekril leida midagi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi