nahalööve pärast antibeebipillide kasutamist 20.02.05 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere, olen 26-aastane naine. Probleem seisneb selles, et günekoloogi soovitusel vahetasin antibeebipillid Diane 35 (mida olin kasutanud kaks aastat) välja Loette pillide vastu. Pärast paari nädalast manustamist leidsin oma kannikalt kahtlase punase laigu (näpuotsa suuruse), ei pööranud sellele eriti tähelepanu. Kuid siis tekkisid kahtlased punnid ka kõhu peale (hetkel on mul 10 sügelevat kuppla). Otsustasin pillide võtmise lõpetada.

Vahepeal selgus, et mul on ka muid probleeme, diagnoositi Ureaplasma. Arst kirjutas välja ravimi Doxylan (1tbl 2 x päevas, tänaseks olen manustanud neid ühe päeva).

Küsimus?
Kas on võimalik, et punnid tekkisid antibeebipillidest Loette või peaksin pöörduma allergoloogi juurde? (Samas pole mul kunagi allergilisi nähtusi esinenud ja ka pole ma oma elukeskonda ega toitumisharjumusi muutnud).

Ette tänades,
Anna Liisa


Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Kui on tegemist allergiaga, pole võimatu miski. Näiteks mõne ravimi abiaine. Või on naaber endale kassi soetanud. Või ostsite endale uue firma pesu jne.
See, et seni pole allergilisi nähte esinenud, tähendab ainult seda, et Te ei ole kokku puutunud "õige" allergeeniga.
Täpselt saab seda öelda tõesti allergoloog. Seni proovige kas see allub allergiavastasele ravimi, näiteks Kestine, toimele.

Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

5HTP ja sertraliin

Tere!
Võtan juba mõned aastad sertraliini 150mg hommikuti.
Kevadel küsisin psühhiaatri käest, kas ma võin samal ajal (erinevatel põhjustel) katsetada 5HTP ( 5-Hydroxytryptophan on saadud Griffonia ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kahjuks ei ole kursis 5HTP-ga, kuid kui on kirjas mitte kasutada siis nii ongi.
Peate ise otsustama, millises doosis endale katsetusi lubate

Kalle Kurvits

Loe edasi

Ravimite kokkusobivus

Tere. Tahan teada, kuidas sobivad omavahel kokku Finlepsin 200mg(3x1) ; Citalopram-Teva 20mg(0,5x1ho) ; Lercapin 10mg(0,5-1x1õh) ja Noliprel 5mg/1,25mg(0,5-1x1ho)? Viimased kaks alates 10.11.16. Enesetunne ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Loodetavasti on kõik need ravimid määratud ühe arsti poolt või vererõhu ravi määranud arst oli teadlik varem määratud ravimitest.
Kokku 5 aktiivset toimeainet, piisav hulk, et seda ...

Loe edasi

Kloordioksiidi veelahuse kontsentratsioon küüneseene vastu.

Tere.
Kas on teada kloordioksiidi veelahuse kontsentratsioon küüneseene või jalaseene vastu (mg/l) ?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ei

Kalle kurvits

Loe edasi

Glükoosamiini kasutamine noorel

Tere,

13-aastasele (kohe saab 14) tüdrukule määras tunnustatud spordiortopeed päevaseks annuseks 3000 mg glükoosamiini. Ortopeedi juures käisime seoses sportimisega tekkinud põlveproprobleemidega. ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Glükoosamiin võib sõltuvalt doseeringust/annusest olla retseptiravim, käsimüügiravim või isegi toidulisand.
Ravimina määratletud toodetel on näha, et keeld on veidi erinev:
Loe edasi

šungiidivee kasutamisest

Tere.Mida arvate šungiidivee kasutusest,mida alternatiivravis palju soovitatakse.Ostsin looduspoest kivi,kuid ei ole kindel kas tegu ikka õige šungiidiga või niisama äri.Kas oskate selle teema kohta midagi ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

ma ei arva sellest midagi
olen nõus vastama küsimustele ravimite kohta ja teie küsimus on hoopiski muust minu arust.
soovitan kasutada "dr. Google" abi


Kalle ...

Loe edasi

D vitamiin

Tere. Kas D vitamiini võtmine võib keskealisel inimesel ka mingeid kõrvalmõjusid põhjustada? Endal veres d vitamiini näit 19, arst käskis juurde võtta alates 4000 ühikust iga kuu kogust vähendades. Kuid ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

D-pärlid on praegu väga laialdases kasutuses ja kaebusi kuulnud ei ole.
Ebasoovitavad nähud avalduvad üleannustamisel. Teie ühekordsed suhteliselt väikesed annused seda ei peaks ...

Loe edasi

Ravimite koosmõju

Tere !
Mul on diagnoositud kolm kuud tagasi kerge krooniline gastriit ,arst määras raviks 8 nädalat omeprasooli. Kuna mul on ärevushäire ( hüpohondria ) määras psühhiaater raviks AD dulsevia 30 ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Omeprasool just selleks määrataksegi, et vältida neid nähte mis teil selle ärajätmisel süvenesid.
Seda võetakse sageli väga pikalt, ka mao kaitseks teiste ravimite ärritava toime ...

Loe edasi

Reflukshaiguse ravimid

Tere !

Minul diganoositi gastroskoopias kerge krooniline gastriit ,lõplik diagnoos reflukshaigus. Arst määras raviks omeprasooli 20 mg igal hommikul 6- 8 nädalat. Kui varasemalt mind piinasid ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Gaseci puhul on mainitud peavalu, kõhuvalu, lihasvalu ja liigesvalu.
Sagedasem neist peavalu, teised väga harva.
Pikaajaline kasutamine on võimalik. Kui te võtate Gasecit ...

Loe edasi

Akne

Tere,

Sain aastaid tagasi ( üle 10a tagasi) tugevat akne ravi, kolm aastat iga talv kolm kuud võtsin Roaccutane tablette. Enne ravi algust küsis arst kas mul on tatoveeringeid, vastasin, et ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ravi ajal on suurem armide ja naha pigmentatsioonihäirete tekke risk. Seega pole asi pole mitte tindis vaid tätoveerimises, naha kahjustamise vältimises ükskõik mil moel ravi ajal ja ...

Loe edasi

Ravimi Allergodil kasutamine peale kõlblik kuni kuupäeva

Tere,

võib-olla oskate aidata ka selles osas, kuidas mõjub ühekordne ekslik üle tähtaja kasutatud ravimi manustamine.

Olen 12 nädalat + 7 päeva rase ja arvatavasti muidu ei muretseks, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Allergodilil otsest keeldu raseda jaoks ei ole (on soovitus pidada nõu.. ja vältida 3 esimese raseduskuu jooksul)
Ei usu, et peate liigselt muretsema. Kasutasite seda vaid korra.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: