FUCIDIN 18.02.04 / Ravimid

Külastaja küsib:

tere,
küsimus selline:
käisime eile 1 a 4 kuuse pojaga eile nahaarsti juures, kes tuvastas, et tal on atoopiline dermatiit. Arst kirjutas välja hormoonsalvi nimega FUCIDIN ja mul tundsin huvi, et kas seda võib ka silmade alla ja ka laugudele panna, kuna lapsel sageli ka seal korbad, silmaalune nahk põletikuliselt punetav jms. Arst kinnitas, et salvi võib kõikjale panna, ka silmadele! Kohe, kui hakkasime haigemajast väljuma, paningi ma enne tuulise ja lörtsise ilma kätte minekut pojale kreemi põskedele, lõuale ja ka silmade alla. Koju saabunud, mõtlen, et ehki arst seletas salvi kohta kõik kenasti ära, uuriks siiski ise ka kasutusjuhendit veidi. Ja seal on mustvalgel kirjas, et lastele ja väikelastele on toode (FUCIDIN) ebasoovitav ja silma sattumise korral võib juhtum lõppeda GLAUKOOMIGA! Kui arst mulle ütleb, et võib silma ümbrusesse panna, siis kas ma justkui ei tohiks seda ikka uskuda ja peaksin ikka ise ravimi infolehe läbi lugema ja sealt leidma, et tegelt ikka ärge pange, et näole pole üldse soovitav panna - võivad veresoonte laiendid tekkida ja silma sattumisel, nagu juba mainisin, glaukoom. Aga kui ma nii väikesele lapsele silma alla üritan salvi panna, siis kuidas ma tean, et talle see juhtumisi silma ei läinud või ei lähe või mis? Määrin talle salvi ihule, kehale, põskedele, aga tema ju katsub oma keha ja siis hõõrub järgmiseks silmi ja ongi salv silmas!Nüüd ongi mu mure selline, et ÄKKI läks juhtumisi talle silma ja nüüd mis saab? Kas glaukoom?
Või peaksin ma sellesse rahulikult suhtuma, kuna infolehtedel on sageli igasuguseid õudust tekitavaid hoiatusi, isegi kõige süütumate ravimite kohta?
Iseenesest on aga Fucidin toiminud heaste, st. Aadamil nägu ja muud kohad (jalad, kõht) enamvähem korras juba pärast paari kreemitamist.
Aga kui läheb/või läks juba silma??????
Olen tegelikult VÄGA mures ...
L

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere,

Ravimiga kaasasolev kasutusjuhend on täpseks täitmiseks. Minul ei saa olla teistsuguseid kommentaare. Kui arst seda juhendit eirab, on see tema vastutus.

Tugevat tervist soovides,
Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Antibeebipillid ja ravimid.

Tere!

Küsin, kas Panangin ja viirpuutabletid mõjutavad Harmonet pillide toimet?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ei mõjuta sellisel moel mis tingiks vastavasisulisi hoiatusi.

Kalle Kurvits

Loe edasi

Doxycycline Vitabalance 100mg ja eksootilise vilja "mangosteeni" koostoime

Mangosteen on eksootiline vili, mille kohta leidsin infot, et teda ei ole soovitav tarbida koos diabeediravimite vms verd vedeldavate ravimitega, kuna mangosteen mistahes kujul sissesüües ise vedeldab ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Doksütsükliin on antibiootikum mida tarvitatakse kasutusjuhendi ja arsti soovituste kohaselt.
Kasutusjuhendis konkreetselt mainimata koostoimeid/vastunäidustusi/kõrvaltoimeid ei ...

Loe edasi

Sos pill alkohol ja paracetamol

Tere! Kas sos pilli (levodonna) kasutamisel, võib tarvitada alkoholi ja võtta paracetamoli?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kasutusjuhendist (eestikeelne, peab olema ravimkarbi sees) ei leia keeldu.

Kalle Kurvits

Loe edasi

prostaplast plaastrid

Tuli reklaam meestele mõeldud plaastrite (prostaplast,hiina)kohta,mis lahendavat kõik meeste hädad.Samuti hulga positiivseid vastukajasid.
Kuidas sellesse suhtuda? Kas on nendest kasu või on see ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Näen ka ise esimest korda, seega loobun kommenteerimast, ravimiga pole tegu kohe kindlasti, see eeldaks müügiluba ravimina.
Õnnelikud kasutajad Siim ja Rasmus näevad välja nagu ...

Loe edasi

5HTP ja sertraliin

Tere!
Võtan juba mõned aastad sertraliini 150mg hommikuti.
Kevadel küsisin psühhiaatri käest, kas ma võin samal ajal (erinevatel põhjustel) katsetada 5HTP ( 5-Hydroxytryptophan on saadud Griffonia ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kahjuks ei ole kursis 5HTP-ga, kuid kui on kirjas mitte kasutada siis nii ongi.
Peate ise otsustama, millises doosis endale katsetusi lubate

Kalle Kurvits

Loe edasi

Ravimite kokkusobivus

Tere. Tahan teada, kuidas sobivad omavahel kokku Finlepsin 200mg(3x1) ; Citalopram-Teva 20mg(0,5x1ho) ; Lercapin 10mg(0,5-1x1õh) ja Noliprel 5mg/1,25mg(0,5-1x1ho)? Viimased kaks alates 10.11.16. Enesetunne ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Loodetavasti on kõik need ravimid määratud ühe arsti poolt või vererõhu ravi määranud arst oli teadlik varem määratud ravimitest.
Kokku 5 aktiivset toimeainet, piisav hulk, et seda ...

Loe edasi

Kloordioksiidi veelahuse kontsentratsioon küüneseene vastu.

Tere.
Kas on teada kloordioksiidi veelahuse kontsentratsioon küüneseene või jalaseene vastu (mg/l) ?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ei

Kalle kurvits

Loe edasi

Glükoosamiini kasutamine noorel

Tere,

13-aastasele (kohe saab 14) tüdrukule määras tunnustatud spordiortopeed päevaseks annuseks 3000 mg glükoosamiini. Ortopeedi juures käisime seoses sportimisega tekkinud põlveproprobleemidega. ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Glükoosamiin võib sõltuvalt doseeringust/annusest olla retseptiravim, käsimüügiravim või isegi toidulisand.
Ravimina määratletud toodetel on näha, et keeld on veidi erinev:
Loe edasi

šungiidivee kasutamisest

Tere.Mida arvate šungiidivee kasutusest,mida alternatiivravis palju soovitatakse.Ostsin looduspoest kivi,kuid ei ole kindel kas tegu ikka õige šungiidiga või niisama äri.Kas oskate selle teema kohta midagi ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

ma ei arva sellest midagi
olen nõus vastama küsimustele ravimite kohta ja teie küsimus on hoopiski muust minu arust.
soovitan kasutada "dr. Google" abi


Kalle ...

Loe edasi

D vitamiin

Tere. Kas D vitamiini võtmine võib keskealisel inimesel ka mingeid kõrvalmõjusid põhjustada? Endal veres d vitamiini näit 19, arst käskis juurde võtta alates 4000 ühikust iga kuu kogust vähendades. Kuid ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

D-pärlid on praegu väga laialdases kasutuses ja kaebusi kuulnud ei ole.
Ebasoovitavad nähud avalduvad üleannustamisel. Teie ühekordsed suhteliselt väikesed annused seda ei peaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: