Tähelepanu häire 07.09.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Noorest east on diagnoositud depressioon, kuid kahtlustan, et on ka tähelepanuhiäre, mis on ka noorest east aga pole diagnoositud arvan, et oli peidus depressiooni taga, kuid nüüd kui lõpuks peale pikka aega on tunne nagu depressiooni sümptomid on vähenemas ja osad isegi kadumas on keskendumis raskused rohkem eraldi probleemina tunduv, mis ennem arvasin, et depressiooni taga kinni nagu huvi kadumine. Keskendumine on noorena raske, tähelepanu loengute ajal tuleb ja läheb pidevalt ja asjadest on huvi kadunud kiiresti, nii huvi ringid, lugemine, kui ka ülikoolis õppimine(kaks korda pooleli jätnud) ja nüüd kolmas kord käimas. Õpimis asjad nii ülikoolis kui ka varem, isegi kui tean ja tahan teha ülesandeid ei suuda ikka tegema hakata kui liiga hilja. Kuna lapse eas pole diagnoositud, kas sellisel juhul ravimist enam ei tehta, välja arvatud stratteraga, mis lugedes selle kohta on jätnud mulje nagu see on vähe efektiivne ja kui aitab siis võtab mitu kuud, et üldse teada saab võrreldes concerta laadsetega, mis pidavalt kohe tulemusi näitama.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tableti osakaal ravis on 1/10, harjutused, eluviis jne -9/10.
AD-te olete mitmeid võtnud aga harjutustest ei sõnagi. Need tuleb igapäevaelu programmi võtta.
Pingete-depressiooni maandamine, elujõu-vitaalsuse organismi lisamine (treeningu printsiip).
Iga inimene on mingis valdkokka s andekas - see endale selgeks teha, siis tuleb Huvi, töövõime, tegutsemisrõõm.
Tableti 1/10 - võite Concerta´ga proovida, aga 9/10 /vt varasemaid, vt minu Palve esimene samm.
Lahendid on olemas, Tegutsege!
Jüri O.- M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

probleemid vaimse tervisega

Ei tea kuidas praeguses olukorras toimida...ehk saate aidata...

Asi puudutab minu ema. Ta on sügava raskuspuudega, põhidiagnoosiks on Ataxia, iseseisvalt ei kõnni, toas liigub käpuli ja õues ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule ja siis selgub:
a) kas statsionaarne ravi psühhiaatriahaiglas või b) hooldusravikliinikus, kus ka psühhiaater olemas või c) ambulatoorne ravi. Orgaaniline luululine häire, head ...

Loe edasi

Obsessiiv-kompulsiivne häire

Tere.

Olen jõudnud järeldusele, et mul on obsessiiv-kompulsiivne häire. Alguse sai see vist sellest, kui mulle õpetati 3x üle õla sülitama e. siis "mitteusk" vms. See võis olla nii 5-6 aastat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Visualiseerida (kujutleda) enda ees musta tahvlit ja sinna mõttes valge kriidiga tehke see 3x3x3, siis kerge-märkamatu ohkega-väljahingamisega mõttes (visualiseerides) kustuta see 3x3x3 (tahvel jälle must ...

Loe edasi

Obsessiiv- kompulsiivne häire

Tere
Kuidas lahti saada mustuse-pisikute kartusest?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöös psühhiaatriga: arstirohud, harjutused, psühhoregulatsioon. Kannatlikkust.
Psühhiaater aitab,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

suhteprobleem

palun abi ,kuna ei suuda enam iseennast aidata. Nimelt elan mehega koos 3aastat ja meil sündis poeg ,kes on alles kuu vanune. sellest ajast kui ma rasedaks jäin algasidki meie suhteprobleemid. Mees pidevalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tegevusi vaja mitu ette võtta:
a) Mees tohtri juurde ja rahusteid, et ei karjuks. Mees ei karju. Jalutused lapsega 5-7 km üle päeviti - kasuks lapsele, mehele.
b) Mees mingu uroloogi jutule ...

Loe edasi

Hinnakiri

Kui palju maksab Teie vastuvõtule tulek? Kas kusagil on ka hinnakiri üleval?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millised vaevused-kaebused? Mis häire? Häire sügavusest sõltub ravi iseloom ja kestvus ning sellest ka hind.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

dissotsiatiivne häire

Mis on dissotsiatiivsed häired ja kuidas neid ravitakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoosi paneb tohter, ravi selgitab raviarst. Kirjelduse leiate, vajadusel, Psühhiaatria käsiraamatust või siis RHK-10-st.
Mälu, aisingute, tähelepanu, liigutuste teadliku ja valikulise kontrolli ...

Loe edasi

kirjutuskramp

Tere!
Võib-olla oskate Teie nõu anda, mis põhjusel käsi tõmbub krampi kirjutamisel - seda eriti pingelises ja stressiolukorras, kas see on psüühiline või neurootiline häire. Muidu on minuga kõik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seostate seda kirjutuskrambi teket ise "närviliste" olukordadega. Seega - kõik rahustavad vahendid (nii kehalised ja ka psüühilised) tulevad asjale kasuks. Kasuks tuleb ka mõtteline treening, kujutluses ...

Loe edasi

Cesradyston

Tere!

Hakkasin kuu aega tagasi võtma Cesradystoni (naistepunakapslid). Tahaksin teada Teie kui psühhiaatri arvamust selle rohu kohta. Müügil on ta käsimüügis, seega ei vaja arsti ettekirjutust. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

CESRADYSTON on retseptivaba-, ravimisarnane preparaat (ravimtaimtaimest - naistepuna). Kasutatakse närvipingetest tingitud vaimse (kesknärvisüsteemi) ja kehalist tegevust ning siseelundite tegevust reguleeriva ...

Loe edasi

Hüperaktiivne tähelepanu häire

Kas ka täiskasvanul saab diagnoosida ADD'd (Attention Deficit Disorder)? Milline on ravi ja kelle poole peaks pöörduma?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Häire avaldub juba noorpõlves, hiljem ei teki. Kui ta on, siis neid häireid ravib psühhiaater. Olenevalt häire "pildist", elukeskkonnast, tegevussfäärist on ka soovitused ja ravi. Kehaline aktiivsus ja ...

Loe edasi

halb enesetunne

millest tuleneb see, et mul magades tihtipeale hakkab süda väga kõvasti peksma ja tulevad peale tugevad kuumahood? Käin küll tööl, mis on üsna pingeline, kuid tunnen ise, et saan seal hakkama. Arsti juures ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teie enesetunde häire vajaks täpsemat infot.Unehäireks ning südamepekslemiseks on ilmselt mingi tegur vöi mitu mis teevad Teid ülitundlikuks TV jt helide suhtes.Aga päris öige ongi magada ilma "nende" ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: