Concerta 15.02.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Võtan Concerta’t ATH vastu juba ca. 2-3 kuud, psühhiaatri retseptiga. Ja on tekkinud probleem kohviga. Iga kord, kui ma joon tavalist kohvi pärast Concerta võtmist, tekivad mul tugevad kõrvetised ja iiveldus. Kas Concerta ei sobi kohviga võtmaks?

Olen ka otsinud Google’ist ja seal tuleb vastuseid “comme si, comme ça” ehk midagi pole leida. Psühhiaatrit näen alles märtsis ja perearstil pole ka midagi öelda. Olen proovinud ka võtta Omep’it 20 mg enne Concerta võtmist ja see ei teinud midagi erilist. Võtan ka diklofenakki vajadusel 50 mg (fibromüalgia pärast, äkkist’ see mõjutab kuidagi)

Parimat ja tänan vastuse eest

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Erinevate ainete tarvitamise vahel olgu paus tund-poolteist.
Omep jt selle rea rohud sobivad ja vajadusel enne kohvi joomist või ravimi (mis kõrvetisi tekitab) võtmist võtta.
Paljud Ravimid on magu "ärritavad" ja vajavad seetõttu Pantoprazole valdkonna ravimeid.
Dieet ka oluline - rasvas praetu jäägu suhteliselt tagaplaanile.
Head tegutseemist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

BMH ja ATH

Tere!


Olen diagnoositud ATH ja bipolaarse meeleoluhäirega esimest tüüpi. Olen olnud hoslpitaliseeritud nii depressiivse kui ka maaniakaalse episoodiga. Hetkel võtan Lamictali 200 mg ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö raviarsti-psühhiaatriga on väga oluline. Ravimi toime-tunnete kohta andke täpselt psühhiaatrile teada ja koos saate siis otsustada. Vajadusel ravimi annust muuta, aja jooksul see muutubki. Päevik, ...

Loe edasi

Pikaaegne diasepaami turvaline kasutus

Tere

Pöördun teie kui oma ala spetsialisti poole järgmise teemaga. 
Seostub see ravivõtetega, mida harrastatakse. Nimelt olen saanud diagnoosi sotsiaalärevuse osas. Olen 35-aastane, vähemal või suuremal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispen on hea väikeses annuses - nagu katalüsaator tervise rajal.
1) Alustuseks 0,5 mg (tabletid on 1mg, sellest siis 1/2) õhtul. Endale sobilik kellaaeg selgub paari-kolme päeva jooksul.
2) ...

Loe edasi

Motivatsioon ja aktiivsus

Mida teha, kui arstiga ei leia ühist keelt?
Ma aastaid tarbinud modafiniili ja arvasin, et lõpuks oleks inimlik saada ka retsept antud ravimile. Eestis on vastav Concerta /Medikinet , kuid oma probleemist ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Haiglates on osakonnajuhatajad ja Dispanseri juhata ning ka Haigla juhataja - see jada peaks lahendini viima.
See siis Haigekassaga seonduv jada ja Haigekassa poolse finantsidega.
Eratohtreid ...

Loe edasi

Fenibut

Lapsel 11a.on segatüüpi ath. Mõningad autistlikud jooned. Neurootiline, samas ka kartik uute inimestega ja situatsioonidega. Koolitundides kaasa ei tee, on pidevalt väsinud ja depressiivne. Medikinet ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö oma Lastepsühhiaatriga.
Proovige Fenibut hommikul ja escitalopraam lõuna või õhtupoolikul võtta.
Unerežiim paika panna: õigel ajal ja vajaliku pikkusega.
Päeval kiitmist, tunnustamist ...

Loe edasi

Adderall

Tere! Küsimus selles, et kas on võimalik saada Adderalli eestis? Olen hetkel 36mg Concerta peal ja tunnen, et Concerta mõju väga nõrk ja võiks proovida midagi muud.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootilise sisuga erguteid - psühhostimulaatoreid - me igapäevaelu praktikas ei tarvita.
Narkomaania probleemide lahendamisel on kasutusel asendus-kuurid. Onkohaigeltel on teatud tugevatoimelised ...

Loe edasi

Tähelepanu häire

Noorest east on diagnoositud depressioon, kuid kahtlustan, et on ka tähelepanuhiäre, mis on ka noorest east aga pole diagnoositud arvan, et oli peidus depressiooni taga, kuid nüüd kui lõpuks peale pikka ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tableti osakaal ravis on 1/10, harjutused, eluviis jne -9/10.
AD-te olete mitmeid võtnud aga harjutustest ei sõnagi. Need tuleb igapäevaelu programmi võtta.
Pingete-depressiooni maandamine, ...

Loe edasi

Asperger, ärevus, ATH

Tere,

Sooviks teada teie kui arsti soovitust ravimite valiku osas. Nimelt on kannatan sotsiaalärevuse all (ametlik diagnoos). Oma arst leiab, et oman lisaks kergeid pervasiivseid (Aspergerile ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Häire/haigus - konkreete inimene ja ravi - siin tuleb suurim olukorda parandav ühisosa leida.
Doseerida-tiitrida saame ravimi annuseid, nende võtmise kellaaegu. Ravimeid võtta erinevatel kellaaegadel, ...

Loe edasi

ATH (ADD/ADHD) täikasvanutel ja selle ravimatus eestis

Tere. Millise psühhiaatri või kliiniku (kus on vastav psühhiaater, kes end muutusega oma töös kursis hoiab) poole ma oma probleemiga peaksin pöörduma? Probleemiks on keskendumisvõimetus, mis diagnoositi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinnas (PERH Psühhiaatriakliinikum) dr. Ülo Kallassalu - Dispanseri peaarst.
Tallinnas (Lääne-Tallinna Keskhaigla Psühhiaatriakeskuse juhataja dr. Andres Lehtmets.
Minul ambulatoorset ...

Loe edasi

Motivatsioon, keskendumine, ärevus

Tere

Olen 32-aastane meesterahvas. Probleemiks on mul olnud krooniline ärevus erinevates sotsiaalsetes situatsioonides (diagnoos generaliseerunud ärevushäire). Käisin psühhiaatri juures vastuvõtul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Õige ravim ja õiged annused teie jaoks. Ravimid on head, annusega võite "mängida. Need Ritaliinid jms - unustage ära.
2) ravim on abivahend, muud tegemised-harjutused on põhivahend. Siin kaks ...

Loe edasi

Ravim Concerta

Laps on tarvitanud concertat mitmeid aastaid,millest on tekkinud sõltuvus.Kehakaal suureneb,kasv pidurdub.Kuidas sellest ravimist võõrutada.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laps vajab elukorralduse muutmist, õiget päeva-öö režiimi,
kodust rõõmu,
meelepärast kehalist aktiivsust jt teisi tervisliku elu tegemisi.
Iga tera tervise varasalve on hea.
See ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: