Psühhoosilaadse häire ravi 08.03.19 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.Olen 46a mees. Mul tekkis 2 aastat või pisut rohkem aega tagasi psühhoosi sarnane häire,psühhiaatri sõnul psühhoos või vähemalt psühhoosi eelne seisund. Põhjuseks oli rohke üksteisele vastukäivate erinevate religioossete ja esoteeriliste kirjanduste lugemine,lisandusid veel bioenergeetika kursused...raske oli selle infohulgaga hakkama saada. Olen tarvitanud 2a Rispolepti 1mg hommikul ja 1mg õhtul. Arst arvas et võime proovida tasapisi nüüd rohukoguse vähendamist.
Kui ma lähen rohukoguse peale,1 tablett päevas ehk Rispolept 1mg õhtul, kas see ravitoime kestab ühel tabletil 24 tundi , järgmise õhtuni? Kas võiks tarvitada 1 tablett päevas (õhtul) ?
Tänades...

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rispolept on väga hea rohi ka mitmete muude probleemide korral.
Tablett on 1mg, aga inimesed on erineva kehakaaluga, erineva ainevahetusega, erineva toitumisega, erineva närvikavaga jne. Sellest järeldus - tuleb leida ENDALE sobiv rohuannus.
Mina võtaks hommikuse rohu annust alla - hommikul 0,5 mg ja õhtune jääks 1 mg. Kui enesetunne hea, siis üks-kaks kuud annust ei muudaks.
Siis saab edasi otsustada.
Muud tervislikud eluviisid on ka väga olulised.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Bipolar?

Tere, olen vaga tuttav bipolaari ja bpdga ( borderline ). Küsimus oleks, kumb neist on üldjuhul tõsisem häire? Teine küsimus oleks, mitmel protsendil Inimestel Eestis esineb bpd/schizophrenia/bipolar? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimese häire on temale kõige olulisem (kui tal haiguskriitika olemas) ja erinevate haiguste raskusastet seega raske esile tuua. Mõlemad haigused vajavad psühhofarmakone, mõlemad vajavad harjutusi, tervislikku ...

Loe edasi

Alzheimeri tõve avaldumisvormid ja ravi.

Lühiajalised mälu- ja kõnehäired

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mäluhäireil palju põhjusi: üleväsimus, depressioon, mingi somaatiline või siis psüühiline häire ja alles siis - dementsus (ka neid mitmeid
a) orgaanilise ajukahjustuse taustaga,
b) vaskulaarsed ...

Loe edasi

OCD - obsessiivne kompulsiivne häire ja rasedusvastased pillid

Tere!

Mul on OCD - obsessiiv-kompulsiivne häire. Häire, mille kohta kahjuks vähe teatakse, eriti Eestis. Olen käinud 15 aasta jooksul, kui mul see häire olnud on, mitmete psühholoogide ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

OCD (Obsessiiv-kompulsiivne häire e sundseisund) võib olla suhteliselt vähe häiriv, vähese raskusastmega, aga ka küllaltki raske, tõsiselt igapäevaelu kvaliteeti muserdav.
OCD (F42 - RHK-10 klassifikaatori ...

Loe edasi

korduv tegevused

Tere.
Olen juba lapsepõlvest teinud selliseid sund-korduvaid tegevusi. Algas kunagi kätepesuga ja hiljem on olnud mingi asja mitmekordne kontrollimine. Tegevus ise on ajas mutunud. Olen kontrollinud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jah, see on häire -obsessiiv-kompulsiivne häire.
Kui häirib, siis ravida.
Üldine kehaline harjutamine õpetab mitte ainult soomat (keha) juhtima, aga annab juhiseid ja abi ka psüühikaga paremini ...

Loe edasi

Hinnakiri

Kui palju maksab Teie vastuvõtule tulek? Kas kusagil on ka hinnakiri üleval?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Millised vaevused-kaebused? Mis häire? Häire sügavusest sõltub ravi iseloom ja kestvus ning sellest ka hind.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

dissotsiatiivne häire

Mis on dissotsiatiivsed häired ja kuidas neid ravitakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoosi paneb tohter, ravi selgitab raviarst. Kirjelduse leiate, vajadusel, Psühhiaatria käsiraamatust või siis RHK-10-st.
Mälu, aisingute, tähelepanu, liigutuste teadliku ja valikulise kontrolli ...

Loe edasi

skisofreenia või skisoidne isik

Tere,
kas te võiksite paari sõnaga selgitada, mis vahe on skisofreenikul ja skisoidsel isikul? KAs ja milles see erinevus seisneb?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üks neist on isiksusehäire ja esimene on endogeenne e psühhootiline häire. Skisofreenia ravi ning isiksuehäirete ravi on seega ka erinev. Mõlemil on käitumismudelis mitmeid ühisjooni ning seetõttu ise ...

Loe edasi

mure

Minu lähedasel sugulasel diagnoositi orgaaniline psühhoneuroos.Millega on tegemist ja kas seda on võimalik ravida?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaaniline häire on lihtsustatult "aju ehituslik häire". Seda võivad tingida ealised (vanuselised) protsessid, traumad, verevarustushäired (ka nn. insuldid), kasvajad, aterosklerootilised muutused jne. ...

Loe edasi

psüühikahäire diagnoosimine

Palun kirjutage võimalikult üksikasjaliselt, mis psüühikahäirega on tegemist "skisotüüpse häire" puhul. Millised on sümptomid, haiguse/häire kulg, ravi, prognoos, haiguse põhjused jm. Milliste kriteeriumide ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Haigust diagnoosib ARST. Te võite küll mitu paksu raamatut läbi lugeda, aga võite sealjuures diagnoosi mõttes rängalt eksida. Kui diagnoosi (ja psühhiaatria) ühe raamatuga selgeks saaks, siis ei ole ju ...

Loe edasi

Hüperaktiivne tähelepanu häire

Kas ka täiskasvanul saab diagnoosida ADD'd (Attention Deficit Disorder)? Milline on ravi ja kelle poole peaks pöörduma?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Häire avaldub juba noorpõlves, hiljem ei teki. Kui ta on, siis neid häireid ravib psühhiaater. Olenevalt häire "pildist", elukeskkonnast, tegevussfäärist on ka soovitused ja ravi. Kehaline aktiivsus ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: