Ravim Rispolept 14.07.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Olen 17 aastane neiu, kellel oli probleeme narkootimidega. Üks hetk juhtus nii, et pilt hakkas silme ees ujuma ja tekkisid enesetapu mõtted, ärevus ilma mingi suguse põhjuseta ja selline tunne nagu kõik on ebareaalne. Kaks nädalat oli derealisatsioon. Võtan ravimit Rispolept. Kui seda võtma hakkasin siis derealisatsioon kadus kuid see mis ajapikku tekkima hakkas on nagu kile silme ette, terve pilt koosneks nagu tolmu kübemetest. Küsimus on siis järgmine et kas see võib olla tingitud ravimist? Kas jätkata ravimi võtmist või just lõpetada? Hetkel pole võimalust psühhiaatri juurde kahjuks minna..

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Koostöö arstiga.
2) Rohi on väga hea. Vähendaksin annust ja vaataksin, et kuidas silmadele mõjub. Mõju nägemisele võib ravimist olla. Ravimit võta ikka edasi, aga annusega mängi. Ka pool või veerand tabletti on ravitoimega.
3) Mõju silmadele võib ka madalast vererõhust olla või verevarustuse regulatsiooni labiilsusest (ebakindlusest). Siin aitab mõõdukas-meelepärane sportlik tegevus ja kindlasti on heaks vahendiks minu palve esimene samm (vt Enneti Palve).
Tegutse ja kõik saab korda.
Alko-narko - absoluutne ei!
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Vanaisa elab teises maailmas

Tere,

Küsimus seisneb selles, et viimasel ajal vanaisa elab nagu kahte elu. Reaalset ja väljamõeldud. Ta võib adekvaatselt suhelda ja mingi hetk võib hakata rääkima järsku asjadest, mis pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõrgemas vanuses hakkavad esile kerkima:
a) ealised e vanusega seonduvad muutused kogu organismis, ka psüühikas;
b) ja esile kerkivad ka gerontoloogilised haigused, sealhulga aju orgaanika ...

Loe edasi

Rohu vähendamine,uni

Tere. Olen 47a mees,kaal 70 kg. Mul oli 2016/2017 talv psühhoos või vähemalt psühhoosieelne seisund idamaade religioonidest ja bioenergeetika kursustest. Jätsin selle jama kõik maha, sest peas tekkis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tehke minu palveharjutust, kui rohtu võtate. (vt Enneti palve esimene samm).
Ketipinoor - 150. Kui sobib.
Ketipinoori ja Rispolepti rohu võtmise vahe õhtul olgu ca 40...45 min.
kahe-kolme ...

Loe edasi

Hirm.

Tere!On pidev hirmutunne.Ärevus ka,et nagu kogu aeg midagi juhtub,enamasti halba.Košmaarsed unenäod.Nutan pidevalt.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lühiaegselt Xanax aitab, aga lühiaegselt.
Rahustav tee.
Psühhiaatri jutule, väikeses annuses neuroleptikum - Rispolept 0,5 mg õhtul -väga hea.
vt varasemaid ja mõni jõukohane harjutus ...

Loe edasi

Psühhoosi ravi

Olen 45a mees ja ravin psühhoosi juba 1 aasta psühhiaatri juures, ravim Rispolept 1mg kaks korda päevas.
Küsimus - olen vahel joonud ravi ajal ära 1 pudeli 5% õlut kui isu tulnud. Kas võib või ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhootilised seisundid võivad olla:
a) ägedad või alaägedad - siin ei või alkoholile mõeldagi ja psühhootiline seisund seda ei võimalda;
Seisund võib olla ka
b) remissioonis (hetkel ...

Loe edasi

Vajan abi

Umbes aasta tagasi diagnoositi mul psühhoos. Ravim on Rispolept 3 mg.
Olukord on uuesti ärevaks muutunud, ei puhka enam välja. Vajan kiirelt abi, kuhu saaksin pöörduda täna? Tõenäoliselt tarvis uut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispolept on väga hea arstirohi. Mõnedel juhtudel on vaja annust veidi muuta ja see aitab.
Kui olete regulaarselt rohtu võtnud, siis tervislik vundament on piisavalt tugev ja organism suudab haigusele ...

Loe edasi

Ravimi rispolept toime

Tere. Tarvitan kaht epilepsia vastast ravimit, orfiril 500mg hommikul ja õhtul ja lamictal, 100mg hommikul ja õhtul. Lisaks neile tarvitan ravimit rispolept 1mg õhtul. Neid epilepsia vastaseid ravimeid ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimesed on erinevad nii kehakaalult, emotśionaalsuselt, empaatia aspektist jne.
Inimestel esinevad häired on ka väga isikupärased. Inimesed elavad erinevates kodu-töö oludes jne.
Seega - ...

Loe edasi

piim rindades

Kuna Rispolept tekitas tugevat depressiooni määrti ka AD Zoloft. (Rispolepti on võetud ca 3kuud, Zolofti 1,5 kuud). Nüüd ca 2 nädalat juba on rindadesse piim tekkinud. Kumb nendest rohtudest on kurja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nii Rispolept kui ka Zoloft (Sertraliin) võivad teikitada hormooni prolaktiin kõrgenenud kontsentratsiooni, mis võib põhjustada nähte nagu rinnapiima liignõristumine või rindade suurenemini või ka menstruatsioonihäired. ...

Loe edasi

Ritalin

Sooviksin saada teiepoolset hinnangut ja infot Ritalini (metüülfenidaat) kohta. Mul on kaks aastat ravitud psühhootilist häiret (F 23.0) farmakoniga rispolept. Nende kahe aasta jooksul pole mul psühhootilisi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

LP. Kristiina. Teie häire põhiravim on praegu loomulikult Rispolept ja selle õige annuse määrate koos ravitohtriga. Sellega (Rispolept) kõige paremat koostööd saab teha Fluanxoliga. Ritalin on tsentraalne ...

Loe edasi

psühhoos

Tere
Mul on üks selline küsimus, et mul diagnoositi pool aastat tagasi psühhoos. Kirjutati välja antipsühhootikumid. Ja võtsingi neid, ent viimasel ajal olen nende võtmise katki jätnud. Võtsin nimelt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rispolept on v. hea rohi. Rohu annus tuleb alati kooskõlastada ravitohtriga. Mõnede mõtteliste või kehaliste ebameeldivuste korral: a) muudetakse põhiravimi annust, b) lisatakse mõnd rohtu, mis toetab ...

Loe edasi

ravimi sobivusest ja kõrvalmõjudest

Minu tütar sattus Tallinna Psühhiaatriahaiglasse ravile k.a. augustikuus, kuna ta ei talunud enam 3 aastat ilma puhkuseta kestnud töötamist ning kõrgkooli õpingupingeid. Haigestumisele eelnes veel lähedase ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tütrel olnud/oleva häire olemust saab kõige täpsemalt öelda raviarst-psühhiaater. Temaga koostöös ning tema poolt määratud psühholoogiliste uuringutega saab diagnoosi täpsustada ning sellest tulenevalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: