Rohu vähendamine,uni 10.03.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere. Olen 47a mees,kaal 70 kg. Mul oli 2016/2017 talv psühhoos või vähemalt psühhoosieelne seisund idamaade religioonidest ja bioenergeetika kursustest. Jätsin selle jama kõik maha, sest peas tekkis segasus ja "laialivalguv" tunne koos ärevusega. Liigne info. Tarvitan alates 2017 talv Rispolept 1mg hommikul ja 1 mg õhtul. Tarvitasin ka une tarbeks ketipinori 200mg õhtul, nii 2 aastat - teen turvatööd,et välja puhkaks. Nüüd vähendasin ketipinori, võtan 100mg õhtul alates 2020 jaanuari keskpaigast. Puhkan peaaegu välja,kuid uni siiski tundlik ja natuke rahutu.
Lugesin infolehelt et Rispolept,i kõrvaltoimed on ka unehäired. Mida soovitate kas võiks juba hakata Rispolept,i kogust vähendama?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tehke minu palveharjutust, kui rohtu võtate. (vt Enneti palve esimene samm).
Ketipinoor - 150. Kui sobib.
Ketipinoori ja Rispolepti rohu võtmise vahe õhtul olgu ca 40...45 min.
kahe-kolme nädala pärast vähendage hommikust Rispolepti poole võrra. Enesetunne annab teada, et kas vähendada või jätta 1mg
Palveharjutust võib ka päeval paar korda teha, arstirohu võtmise ajal aga kindlasti.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

tuimus

Tere,pöòrdusin kolm kuud.tagadi arsti vastuvõtule seoses uneprobleemifega,ei saanud magtuomusi oli katkenlik.Arst määras ravi valdoxan ja kepitinor 1) enne magama minaekut..Uni nüud parem,aga nüûd tuimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohu annusega "mängida" ja leida sobilik annus - ilmselt need tuimused siis kaovad. Siis üks rohtudest ära jätta ja apteegi vabamüügist Melatoniin asemele.
2) Kehaline aktiivsus - soodustab öist ...

Loe edasi

Sõltuvus meloteninist

Tere

Mul on tekkinud sõltuvus meloteninist. Alguses võtsin selleks, et jääda paremini magama, kuid nüüd ei tule uni üldse enam ilma 2-4mg tablettideta. Päeval on kohatised peavalud, peavalu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Organismi "häälestamisel" ei ole piisav ainult rohule (ka looduslikule) toetuda. Organism on vaimselt - kehalislelt - keskonnaliselt kolmainsus e tervik ja seega tuleb kasutada ka teisi võimalusi peale ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid

Tere. Kas antipsühhootikum on peaaegu sama asi, mis narkootikum (koostis, mõju)? Kui inimene hakkab tarbima (arsti soovitus) antipsühhootikume, kas ta siis enam ei saa loobuda nendest, pigem kogust suurendatakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootikumid ja antipsühhootikumid on erinevad. Mõnedel psühhoaktiivsetel ainetel on mõningaid narkootilisele sõltuvusele iseloomulikke tunnuseid. Raviarst selgitab alati patsiendile ravimi toime ja võtmise ...

Loe edasi

vererõhk ja hirm

Tere.
Olen poolteist aastat tarvitanud Paroxetini, lisaks Xanaxit...vererõhk kipub kõrge olema ja eriti viimasel ajal on paanikahäired või selline imelik ärevus...nagu kurgus pooks ja nagu sisemine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eluviis, töö iseloom, kodused olud, sõpradega suhtlemine, lemmikloom????
Uni, söögiisu, töövõime??? Kas Proxetin on mõjunud ja kuidas? Kõigest sellest tuleneb nii rohu valik kui ka harjutused, soovitused. ...

Loe edasi

paanika

Ootan järjrkorda ühe eriarsti juurde, ei tea isegi mida kardan kas vastust uuringule või mida aga on tekkinud lausa paanika ses suhtes. Ei saa enam magada ja tunnen endal juba kõiksugu vigu küljes olevat. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui valgusfooris on punatuli, kas siis paanitsete? Teil ju hea meel, et liiklus on reguleeritud. Olge rõõmus, et eritohtri jutule saate ja sealt saadavat "valgusfoori" infot siis kasutada saate.
Rahustavad ...

Loe edasi

uni

olen umbes 1kuu kasutanud paroxetini,tunnen ennast paremini ja kõik ok,kui ainult ei vaevaks uni...asi selles,et juba kell 7-8 õhtul olen täiesti väsinud ja pean magama juba siis,kas on see päris normaalne,et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohu annust vähendada, et oleks endal v.hea olla. Kehalise aktiivsuse mõõdik on samuti hea enesetunne - seega tuleb teha seda sporti, mis meeldib ja jõukohase koormusega. Süda ju korras! Võite sörki teha ...

Loe edasi

Öine ärkamine?

Tere,

arvan, et Teie ehk olete kõige kompetentsem vastama minu küsimusele.

Küsimus nimelt minu mehes (42a.), kes juba aastaid ärkab öösiti suvalisel kellaajal üles, tõmbab köögis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulgu vastuvõtule.
Kirjutan hea rohu, annan soovitused.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

antidepressant

Tere Dr.Ennet
Olen noor naine,mulle määrati peavalu raviks Remeroni.Kas peavalud võivad tõesti tulla depressioonist?Kui kiiresti see ravim toimima hakkab?Olen seda võtnud 2õhtut,enesetunne on kuidagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Peavalu võib küll kaasneda depressiooniga, aga mis siis selle põhjus?
Mõned külaskäigud kuus ja sellel õhtul Remeroni mitte võtta. Muidu tehke ikkagi väike ravikuur läbi.
Ainult tabletiravi ...

Loe edasi

Efexor??

Võtsin eile õhtul esimese sellenimelise AD.Tunni-paari pärast oli mu uni nagu pühitud ja kl 5 -ni võitlesin voodis meeletu ärevusega.Siis võtsin xanaxit ,sain pisut magada.AD hakkasin võtma ärevuse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Efexor (venlafaksiin) sobib nii depressiooni kui ka teatud mustriga ärevushäirete raviks. Isiklik sobivus selgub anamneesist (häire olemusest tuleneb rohu valik)) ja rohu tarvitamisel ilmnevast võimalikest ...

Loe edasi

Fluanxol

Võtan nüüd juba paar nädalalt antud rohtu, kuid ei tunne,et miskit paremaks oleks muutunud. Hirmud ja paanikahood on ikka. Ja sellest johtuvalt ka vist südamevahelöögid, mis oli üks põhjuseid rohu tarbimisel. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohi (ka Fluanxol) on vaid üks komponent ravis, tervise parandamisel, tugevdamisel. Kõik muud tegemised on ka vägagi olulised.
Fluanxol toimib praktiliselt kohe ja päevade möödudes toime tugevneb. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: