Antipsühhootikum Seraquel 25.11.10 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on selline küsimus, et sellest ajast peale, kui mu mees hakkas võtma Rexerin nimelisi antidepressante, kadus tema huvi seksi vastu .Kas seda võis tekitada see ravim? Tal olid unehäired ja depressioon ning üleüldse pidev meeleolu muutus. Nüüd ta võtab ka pikemat aega antipsühhootikume Seraqueli koos Rexetiniga, Rexetini 2 tbl päevas ja Seraqueli 200 mg enne magamaminkut. Ise olen 8 kuud rase ja meie vahel pole olnud seksi juba 3 kuud, enne seda ta veel kuidagi tahtis, aga enam üldse ei taha (varasemalt oli ta väga seksuaalne). Kas asi võib olla nendes ravimites? Või hoopis minus või hoopis muus ? (mainin ära ka, et hiljuti suurendati Seraqueli kogust 200 mg peale, kuna ta töö on nii hirmus pingeline ja unehäired tulid ikka tagasi)


Teid ette tänades

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Depressioon ja sisepinged vähendavad sex-huvi. Ravimid seda otseselt ei mõjuta. Korrastada töö- ja puhkerežiimi, sellest ka suur kasu. Pange nüüd põõhirõhk lapse ootusele, kontrollige olusid naistearsti juures, tehke ettevalmistusi suursündmuseks. Küll siis saabub ka aeg regulaarseks intiimeluks.
Abikaasa ravi peab korrigeerima ikkagi tema raviarst - vajadusel.
Hoidke teineteist.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kuidas paluda end elujaatavalt valima?

Tere

Pöördun Teie poole uurimaks mis võimalused mul enda aitamiseks veel olla võiksid...kuhu on mul veel pöörduda, kui Pärnu ja Tallinna Psühhiaatriakliinikuga kokkupuude mul on juba olemas.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tervise- ja eluprobleemid, pinged ja depresseioo - vajadus paranemiseks Rahustite ja Antidepressandite järele,
Haiguse ägenemised ja vähenemised, ebakõlad sotsiaaltöötaja ja parandamist vajab ka ...

Loe edasi

Haiglane õppimine

Tere, olen 33 aastase tütre isa ja mure on järgmine.Umbes aasta aega tagasi algas tal stress või oli depressioon, mis väljendus selles, et sulgus endasse enam ei käinud väljas,ei hoolitsenud enda eest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

ADOS uuring on vaid osa olukorra täpsustamisel - tähtis on terviklik kliiniline pilt.
Peale autismispektri peab kaaluma ka sundmõtete (obsessiivsed mõtted) spektrit, ülekaalukaid mõtteid.
Üks ...

Loe edasi

Tervisedeklaratsioon

Tere!
Täidan tervisedeklaratsiooni ja seal on küsitud psühhotroopsete/narkootiliste ainete tarvitamisest. Võtan igapäevaselt ravimeid Zoloft ja Quetiapine Teva. Kas nende puhul on tegemist psühhotroopsete ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Zoloft - antidepressant e. põhimeeleolu mõjutav ravim.
Quetiapine - antipsühhootikum e. tunnetuse-tahtesfääri häireid raviv arstirohi.
Psühhotroopsed - psüühilist tegevust mõjutavad ained/arstirohud. ...

Loe edasi

Ülesöömishäire

Tere!

Kunagi kirjutasin, et olid probleemid ärevusepisoodidega. Käisin arsti juures, sain abi.
Diagnoositi segatüüpi ärevushäire depressiivsete sümptomitega ja segatüüpi obsessiiv-kompulsiivne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nii ärevushäired kui ka depressioonid viivad ülesöömisele.
Seega:
a) kõik nipid, mis neid (ärevus, depressioo) vähendavad ja kõrvaldavad on olulised. Arstirohi on 1/10, harjutused 9/10 vt ...

Loe edasi

Depressiooni ärahoidmine

Tere.
Ma haigestusin paar aastat tagasi raskesse depressiooni ning esines ka psühhoos. Ravisin end väga korralikult, võtsin ravimeid, käisin psühhoteraapias, hoidsime peres suhted head. Nüüd on mul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Antipsühhootikum õiges annuses (leida endale sobiv doos) on üks tervise parandamise juhtkang.
2) Vaimne töövõime (aga ka somaatiline) sõltub õigest töö- ja puhkerežiimist: piisav uneaeg ja plaanipärane ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid

Tere. Kas antipsühhootikum on peaaegu sama asi, mis narkootikum (koostis, mõju)? Kui inimene hakkab tarbima (arsti soovitus) antipsühhootikume, kas ta siis enam ei saa loobuda nendest, pigem kogust suurendatakse?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Narkootikumid ja antipsühhootikumid on erinevad. Mõnedel psühhoaktiivsetel ainetel on mõningaid narkootilisele sõltuvusele iseloomulikke tunnuseid. Raviarst selgitab alati patsiendile ravimi toime ja võtmise ...

Loe edasi

meeleoluhäire

Tere! Küsin Teie arvamust maniahaige kohta. Kas vanemaks saades (mees) hood võivad väheneda või progresseeruda? Kas rohi cyprexa hoiab ära maniahoogusid? Praegu on ta tarvitanud depakiini, kuid see hoogu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kas vanemaks saades (mees) hood võivad väheneda või progresseeruda?
Maniakaalseid seisundeid paljudest põhjustest tingituna. MDP puhul sõltub suuresti ravimisest.
2) Kas rohi cyprexa hoiab ...

Loe edasi

ravimist

Kas peale Zyprexa on veel n.n. teise põlvkonna ravimeid, mis ei tee uimaseks ja kas Seraquel ka kuulub nende hulka ägeda psühhoosi ravimisel?
Tütrel (25a.) on Zyprexaga ravimisel tekkinud lihastõmblusi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Need on mõlemad antispühhootikumid, aga eri ained, eri toimespektriga. Kui põhitoime tulemused on head ja kaaluvad kõrvaltoime ebamugavused üle, siis võiks jätkata. Kui kõrvaltoimed muutuvad juba domineerivaks, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: