Kaelal olevad lümfid 23.04.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle teevad muret kaelal näpuga tuntavad lümfisõlmekesed. Esimese avastasin detsembri lõpus, läksin perearstile, kes ütles et see on tekkinud viirusest (jah olin tol korral olnud haige), süda ei andnud rahu ja läksin tasulisse hematoloogi vastuvõtule, kes puhtalt katsumise põhjal ütles, et pole vaja muretseda, tegu on väga väikese lümfiga.
Kuna ma olen tervise teemal väga kontrolliv ja tahan 100% kindel olla läksin perearsti juurde tagasi ja palusin UH-d. Tehti vereanalüüs ja UH kaelale. Kõik oli korras, aga sõlmeke endiselt jäi.
Märtsis avastasin samasuguse sõlmekese rangluust üleval pool. Nüüd on neid juba 2!
Väga väiksed ja liikuvad kuid siiski, miks? Kas pean taas arsti poole pöörduma tõesti..
Kas see on normaalne ja ma kütan end oma 24/7 kaela kompimisega lihtsalt üles?
Mida ma peaksin tegema/jälgima?
Öiseid higistamisi, kaalulangust jms ei ole.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Mõistan muret. Tundlikul inimesel on hingerahu hoobilt kadunud, kui ta leiab midagi sellist, nagu Teil. Hernemõõtu üksikud lümfisõlmed ei ole reeglina omased halvale haigusele. Pidev näppimine hoiab neid nö ärritusseisundis ja nad ei mõtlegi kaduda. Saan soovitada Karlsoni moodi- rahu, ainult rahu. Ja lisaks hea koostöö oma perearstiga- tema läbivaatus, hinnang, vajadusel korduvad uuringud annavad hingerahu või mõne mõtte, kuidas edasi.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Lümfisõlmed, angiin, tarkusehambad.

Tervist!

Pöördun siis oma murega teie poole.

7-8a tagasi sain diagnoosiks ärevushäired (südamerütmi häired jms).
Olin 4+ aastat tagasi ka iga aasta kahel korral angiinis, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret ja parim võimalus selle hajutamiseks on Teid uurida. Jääb kahtlus kroonilisest mandlipõletikust ja sellest tingutud lümfisõlmede reaktsioonile. Saan soovitada vereproove perearstil- ...

Loe edasi

Keskkõrvapõletik ja sellele järgnev peavalu

Tere! Mul on järgmine mure: detsembri keskel tundsin kerget valulikkust ülakehal- kaelal, rinnal (lümfid?) jne, täpselt selline tunne nagu algaks gripp. Grippi ei tulnud, oli kerge nohu- köha, mida koduste ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
see peavalu on tõepoolest kummaline- kõrvapõletikust paranemine harilikult nii ei käi, inimene saab lihtsalt terveks ja mingeid jääknähte ei ole. Samuti ei ole antibiootikumil nõnda kaugele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: