Väikesed valged laigud jalgadel ja kätel. 16.06.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Jalgadel ja kätel väikesed 1-3 mm suurused valged laigud. Ei ketenda ega sügele, ei ole ka kõrgemad, kuid neid on üsna palju ja tundub, et tuleb juured. Paistavad silma rohkem kui nahk on päevitunud. Üksikud laigud ka ülakehal. Soovin teada, kas neile on mingit ravi - kas salve või midagi muud. Kas selliseid laike on võimalik ravida "Nizoraliga", šampooniga? Tarvitan ka vererõhuravimit Olmesartan Medoxomil Accord 20.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Võimalusi on mitu, valge kliiketendustõbi, laigpigmenditus ehk vitiliigo jm. Millega just täpselt on tegu, ei saa ma kuidagi ütelda. Võimalik, et päikese käes haiguskolle ei päevitu nii nagu terve nahk ja ilmnevadki häirivad laigud. Kui tegemist on kliiketendustõvega, siis haiguskolletes pesitsevad pisikud, mida võiks ravida Nizoraliga. Muidugi arsti konsultatsioon ja ravi. Seniks soovitan vältida liigset päevitamist, vajadusel päikesekaitse kreemid, kui teisiti ei saa. Kasutada võib nahka niisutavaid salve, baassalve. Hea toimega on Eucerin+ uurea lisandiga 5-10%.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Probleemid naha ja silmadega

Tere!
Kas peaks pöörduma perearstile või hoopis nahaarstile või on need nö mööduvad nähud või ehk stress?
(Räägime perearstiga erinevas keeles, nii et otsustasin enne siit nõu otsida).

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Päris mitu muret. Proovin vastata niipalju kui võimalik. Täpikesed silme ees, kui puudub nägemishäire ja eritis, on täiesti normaalne. Seda põhjustab silmavedelikus hõljuvad rakukesed, see ...

Loe edasi

SINISED PLEKID KÄTEL JA JALGADEL.

Tere! Olen 54 aastane naine. kätele ja jalgadele tekivad iseenesest sinised laigud- varem on olnud pisikesed plekid, nüüd lausa laigud. Katsudes on nad valulikud. Laigud püsivad umbes 5-7 päeva vahel ka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan teha täisvereanalüüsi ja hinnata sellel trombotsüütide hulka. Teie ravi on päris tugev, eriti Plaquenil. Selle kõrvaltoime võib olla ka vereloome kahjustus, mille avalduseks võibki ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: