Südame lisalöögid, vererõhuravimi kasutamise lõpetamine 17.06.16 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen viimased 15 aastat kasutanud vererõhuravimit Bisoprolol. Viimastel aastatel, füüsilise vormi paranedes, olen ravimikoguseid vähendanud. Viimastel nädalatel olen püüdnud ravimi kasutamist hoopis lõpetada, kuid mu süda on selle peale (ma arvan) hakanud lööma pisut ebaregulaarselt. Pulss on aeglane ja baasrütm tundub olevat hea, kuid tihti esineb lisalööke.

Kas see võib olla võõrutusnähe ravimi kasutamise lõpetamisega seoses? Kui "jah", siis kuidas saaksin ravimi kasutamise lõpetada, ilma et sellega kaasneksid südame rütmiprobleemid? Või peaksin rütmiprobleemid lihtsalt ära kannatama kui mööduva nähtuse?

Aitäh!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Bisoprolol on tõesti vererõhuravim, selle näidustus on ravi vajav kõrgenenud vererõhk. Kui olete saanud vererõhu normi teiste võtetega- kehakaalu alandamine, soola piiramine, paras füüsiline koormus siis see on väga tubli. 2,5 mg on tibatilluke annus, tavaliselt võetakse seda 2, 4 ja isegi 8 x rohkem. Sellel annusel 2,5 mg on rohkem platsebo ehk hingerahu andev efekt. Kuid ka see on efekt. Ehk mõni uuring- ööpäevane EKG, vererõhu 24 h monitooring, koormustest ja siis saaks faktidele tuginevalt teha otsuseid. Aga otsuse ravimi lõpetamise osas teeb ikka Teid vahetult nägev ja tundev arst.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

vaevused südames

Tere
Olen põdenud noores eas südamereumat, mis pole jätnud õnneks klapirikkeid. Kuigi jah, süda on andnud tunda kogu elu - valud ilmamuutuse puhul, väsimus ja aegajaline õhupuudustunne.
Hiljuti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan mõningaid uuringuid. Esimene, vererõhu ööpäevane monitooring toob selgust Teie vererõhuväärtustesse väljaspool arstikabinetti. Teiseks on soovitav kilpnäärme testid ja kolmandaks annab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi