südame rütmihäired 05.10.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere
Mul on u 15 a jooksul esinenud aegajalt öösiti südamekloppimist ja üksikuid lisalööke (ise olen tundnud u kuni 20 lisalööki ööpäevas). Ravimeid varasemalt ei ole tarbinud.
Olukord läks hullemaks augustis, kui nädala jooksul peaaegu iga öö süda kloppis. Pöördusin perearstile, kirjutati Betalock ZOK 25, 1x päevas. Võtsin mõned korrad, läks juba paremaks ja püsivalt ravimit võtta ei soovinud. Mõned nädalad hiljem hakkasid järsku ükspäev lisalöögid iga natukese aja tagant, isegi mitu korda minutis, oli väga ebamugav, magada ei saanud. Perearst tegi lõpuks septembris Holteri. Holter-EKG uuringul siinusrütm, keskmine pulss 84x/min, episoodiliselt esineb siinustahhükardia. Vähem kui 2000ms) ei esinenud. FA episoode ei ole. Kilpnääret oli kontrollitud nov 2019. Kui sümptomid häirivad, tuleb võtta Betalock Zoki. Südamearstile saan alles novembris. Betalocki olen võtnud mõnikord, aga mitte koguaeg, sest ma ei tunne, et see vahelöökide vastu aitaks. Kodus mõõtes on ka vererõhk madalapoolne, tihti alla 110, on ka alla 100 olnud ja kardan, et Betalock võib rõhku alandada. Pulss on mul eluaeg kiire olnud. Arsti juures rõhku mõõtes on rõhk üle 120 ja pulss ka üle 100. Lisalöögid jätkuvad, olen püüdnud nüüd harjuda nendega, üldiselt saan öösiti ka magada. Huvitav on see, et vahepeal oli nädal aega, kus lisalööke üldse ei tundnud.
Küsin, kas on mõtet püsivalt v siis halvema enesetunde korral Betalock Zoki võtta, kuigi see minuarust lisalööke ei vähenda? Kuna neid lisalööke sellisel hulgal tekkis siiki järsku ja vahepeal nädalaks jäid järgi, siis millest need võivad olla tingitud?
Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kirjeldate healoomulisi, ohutuid, talitlushäirest, mitte haigusest tingitud vahelööke. Nende teket võib soodustada stress, väsimus, vee või mineraalide puudus, põetud viirusinfektsioon vm. Soovitan neid vahelööke mitte tähele panna ega liigselt mõtiskelda. Teid on kenasti uuritud ja ka südamearst annab oma soovitused. Igaks juhuks kordaks kilpnäärmetestid, viimastest on 1 aasta möödas.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame rütmihäired

Tere. Mida tähendab atriaalne e. kodade enneaegne depolarisatsioon? Kas see on ravitav? Olen noorena põdenud nii müokardiiti kui perikardiiti. Ka tol ajal olid mul rütmihäired ja olin haiglas, määrati ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kodade enneaegne depolarisatsioon on healoomuline ja ohutu erutusjuhtehäire südames. Kui on vaevused, siis neid leevendab määratud ravim, B blokker, Teil on selleks Betaloc. ...

Loe edasi

Südame rütmihäired

Tere!

Mure lühidalt selline, et magneesiumpreparaate manustades tulevad esile südame rütmihäired, täpsemalt nn ekstrasüstolid. Rütmihäired on ennegi muret teinud ja olen olnud keskhaiglas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Minu soovitus on mitte võtta magneesiumi preparaate. Ehk piisab normaalsest toidusedelist kus on ka pool kilo päevas puu ja juurvilju ning pihutäis rosinaid.
Head tervist soovides,
Loe edasi

rütmihäired

Tere!
Olen 44 a. naine. Mureks on pidevalt vaevavad südame rütmihäired. Uuritud on kilpnääret, mis on korras.Südame ultraheli tulemused on sellised: mõlema koja dilatatsioon, LA=3,8x5,4 cm. Parema ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Pille !
Palju muresid- proovin natuke asja arutada. Need muutused mis on ehhokardiograafial leitud on orgaanilised, see tähendab, et on olemas konkreetne muutus. See võib olla täiesti Teie rütmihäirete ...

Loe edasi

südame rütmihäired

Olen 23-aastane neine. Paar kuud tagasi seinesid mul tugevad rütmihäired ja vererõhk oli 160/95.Haiglas sain tilgutit ja kõik läks korda. Arst ütles et mu süda on korras, aga mul on tepressioon ning kirjutas ...

Vastas dr Eero Merilind

lp. Kristel



Soovitan Teil pöörduda või esitada oma küsimus depressiooniga tegelevale

arstile - psühhiaatrile. Teie sümptoomid viitavad depressioonile. Juhin

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: