Veritsus-määrimine peale esimest menstruatsiooni raseduse järgselt 08.03.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Sünnitasin keisriga 18.11.21
Veebruari keskel algas esimene menstruatsioon peale rasedust. Nädal enne kirjutati pillid. Hakkasin neid võtma ning nüüd on peale menstruatsiooni praktiliselt iga päev määrimine, vahel rohkem, vahel vähem, on see normaalne momendil?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kahjuks ei sõltu kirjast, milliseid pille võetakse. Sünnituse järgselt imetamise perioodil kasutatakse pillide asemel minipille. Minipillidega alustades on esimestel kuudel ebakorrapärased veritsused väga sagedased. Võib esineda ka nädalatepikkust pidevat määrimist. Ka pillidega ja kõikide teiste hormonaalsete rasestumisvastaste vahenditega alustades esineb sellist määrimist/veritsust esimestel kuudel. Kui paari kuu jooksul määrimised ei lõpe, siis võtke ühendust oma arstiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Peale menstruatsiooni määrimine/veritsus

Tere!
Kahel korral peale menstruatsiooni lõppemist on tekkinud määrimine, mis kestab mõned päevad. Pruunikas-punane voolus, enamasti tumepruun.
Viimane menstruatsioon lõppes täpselt nädal ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsükli keskel määrimised on sageli seotud ovulatsiooniga ja see ei ole midagi ohtlikku. Ovulatsioon toimub keskmiselt tsükli 12-14 päeval ja tsükli päevi loetakse menstruatsiooni esimesest ...

Loe edasi

Dalacin ja veritsus

Tere,

Käisin eile günekoloogi vastuvõtule ja mulle määrati dalacin küünlad 3 päevaks. Peale esimest kasutamist hakkas veritsema. Päevadeninoeaks veel nädal olema.
Alakõht ka valutab. ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Dalacin on põletikuravim. Kui veritsus on vähene, määriv, siis ei ole vaja ravi katkestada. Kui algab menstruatsiooni taoline veritsus, siis katkestate ravi ja teete kuuri lõpuni peale ...

Loe edasi

Veritsus peale peetumist

Tere,
15.12.21 oli peetumise järgne kirurgiline puhastus.
29.12.21 käisin järelkontrollis, avastati emakapõletik, sain nädalaega AB ravi. Veritsus kestis kuni 19.01 kuni hakkasid päevad. Kestsid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale raseduse peetumist ja kirurgilist puhastust pole selline pikk ja ebaregulaarne veritsus normaalne. Vajate kindlasti uuesti kontrolli, et põhjus välja selgitada ja vastavalt sellele ravi ...

Loe edasi

Mirena hormoonspiraali sobivus?

Millest järeldada, et spiraal ei sobi? Kui suure veritsusega peaksin arsti juurde pöörduma, tean, et määrida võib aga hetkel on paigaldamist(05.01.2022) saati 3 näd järjest justkui menstruatsioon. Enne ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teil on spiraal paigaldatud suhteliselt ruttu peale raseduse katkemist ja enda tsükli taastumist ei ole veel toimunud. Kui spiraali paigalduse eelselt oli ultrahelis tehtud kindlaks, ...

Loe edasi

Voolus peale menstruatsiooni

Tere,
Mure seisneb selles, et peale menstruatsiooni, mis on kestnud 7 päeva esineb määrimist, esimesel kahel-kolmel päeval on vererohke ja järgnevatel päevadel vähene voolus.
Kahel viimasel ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui see määrimine on esimest korda,siis muretsemiseks põhjust ei ole. Kui aga see menstruatsioonide lõppedes määrimne on pikaajalne,soovitan ikka pöörduda günekoloogi vastuvõtule? Soovitav oleks ...

Loe edasi

Määrimine

Kasutasin Yasminelle pille 5-6 aastat. Maikuus peale paki läbisaamist ja menstruatsiooni uuesti enam ei võtnud. Juunis algasid päevad kenasti normaalse vahega ja kestsid 5-6 päeva. Nädal hiljem peale päevade ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale pillide lõpetamist taastuvad ovulatoorsed tsüklid. Vähene veritsus /pruunikas määrimine ja kõhuvalu on seotud esimese ovulatsiooniga. Muretsemiseks pole põhjust.

Loe edasi

Beebipillide võtma hakkamine peale SOS-pilli kasutamist

Kasutasin tsükli 12. päeval Postinori SOS-pilli ning tsükli 20. päeval hakkas pruun määrimine, mis on tänaseks kestnud 4 päeva ja mis kuuldavasti ongi SOS-pilli üks kõrvalmõjusid Tsükkel on olnud alati ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

SOS pilli võtmise järel võib tekkida vähene veritsus nädala jooksul, see on väga sagedane kõrvaltoime. Menstruatsioon algab kas tavapärasel ajal või hoopiski nädalaid hiljem. SOS pillide ...

Loe edasi

Verevaesed päevad ja raseduse soov

Tere!
Olen 28 aastane ning soovin esimest korda rasestuda. Olen võtnud
pille 12 aastat järjest, kuid lõpetasin nende võtmise 9 kuud tagasi. Soovime partneriga last saada, kuid olen mures, kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
See, kui pikalt võtab aega tsükli taastumine peale pikaajalist pillide tarvitamist, on väga individuaalne ja kindlat reeglit siin ei ole. Ka rasestumine võib toimuda kohe peale pillidega lõpetamist, ...

Loe edasi

Rasedus või tsüklihäire?

Tere.
Palun arvamust, kas tegemist on rasedusega või tsüklihäirega? Viimane mens. oli 17-20.05. 3.06 so kümme päeva enne järgmist mens. tekkis pruunikas määrimine, alaseljavalu, peavalu. Sai arstile ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasedustest põhineb inimese kooriongonodotropiini määramisel. Alates 10ndast päevast peale viljastumist on selle hormooni olemasolu uriinis testiga mõõdetav. Seega pole rasedustesti mõtet ...

Loe edasi

valud ja palavik

Tere.
Abordijärgselt (1,5 nädalat) avastati mul kollaskeha hematoom.
Arst ütles, et olen täitsa terve ja kui diklofenaki küünalde kasutamise
järgselt valud alakõhus ei kao, peaksin pöörduma ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kollaskeha moodustub koos rasedusega, mis kaob reeglina kolme kuu jooksul. Selleks et rasedus püsiks võtab funktsioooni üle platsenta. Kui rasedus lõpeb varajases järgus, kaob ka kollaskeha. Kollaskeha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi