Mirena hormoonspiraali sobivus? 26.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Millest järeldada, et spiraal ei sobi? Kui suure veritsusega peaksin arsti juurde pöörduma, tean, et määrida võib aga hetkel on paigaldamist(05.01.2022) saati 3 näd järjest justkui menstruatsioon. Enne paigaldust oli raseduse katkemine( 19.12.2021), on see veritsemine normaalne?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Teil on spiraal paigaldatud suhteliselt ruttu peale raseduse katkemist ja enda tsükli taastumist ei ole veel toimunud. Kui spiraali paigalduse eelselt oli ultrahelis tehtud kindlaks, et emaka limaskest on normaalne peale raseduse katkemist, siis võib spiraali paigaldada ka ilma uue menstruatsiooni algamist. Suurem veritsus võib olla seotud eelneva raseduse katkemisega ja uue menstruatsioonieelse ajaga. Kontrolli on soovitav koheselt pöörduda, kui veritsus on rohke, klompidena ja/või esinevad tugevad alakõhuvalud, mida valuvaigisti ei leevenda. Kui veritsus on keskmine-vähene, siis tavapäraselt ajas veritsus väheneb. Pikemat määrivat veresegust voolust võib esineda mitu kuud, kuid see ei ole ohtlik. Spiraali sobivuse suhtes tuleb aega anda ja tavaliselt on soovitav spiraali paigalduse järgselt minna kontrolli 6 kuu pärast.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Spiraali paigaldus.

Spiraal

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Spiraali võite paigaldada igal ajal ja sellel ei ole seost teie operatsiooniga. Kõige parem aeg nn.väikese hormoonspiraali paigalduseks ( Kyleena) on menstruatsiooni lõpp. Kui teil on ...

Loe edasi

Mirena spiraal ja rinnavähk

Tere päevast, soovin küsida nõu Mirena spiraali osas. Ca pool aastat olid probleemid menstruatsiooni tsükliga, veritsused tekkisid iga kahe nädala tagant. Juuni lõpus tehti emaka puhastuse; histoloogiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 50 aastane naine ja premenopausis tekkinud emaka limaskesta hüperplastiline muutus ja polüüp ning sellega seotud veritsused võivad korduda. Mirena on parim vahend kaitseks endomeetriumi ...

Loe edasi

Alakõhu valud peale Mirena spiraali eemaldamist

Tere!

Lasin eemaldada Mirena spiraali 08.11, mis oli sees 4a. Paaril esimesel päeval olid nõrgad valud ja määrimine. Nüüd 5 päva hiljem valutab pidevalt ning aegajalt valud kiirgavad ka alaselga. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale Mirena eemaldamist algab veritsus tavaliselt nädala jooksul. Naistel, kellel on varem ( enne hormoonspiraali paigaldamist) olnud valudega menstruatsioonid, sellised valud ka tavaliselt ...

Loe edasi

Spiraal

Tere. Kûsimus selline, et lasin nädal tagasi paigaldada Mirena spiraali. Siiani kestavad päevad, vahepeal jäid juba peaaegu ära, aga vahepeal nagu korra tuleb natuke rohkem verd ja siis jäll ei midagi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Hormoonspiraali paigaldamise järel esineb enamusel naistest 3-6 kuu jooksul ebakorrapärast vähest vereeritust. Tegemist on väga sageli esineva kõrvaltoimega. Selle põhjuseks on spiraalist vabaneva ...

Loe edasi

Veritsus

2008.a paigaldati mulle Mirena spiraal (kuna oli pidev veritsus). Nüüd 15.10.2013 võeti see välja, möödus kaks nädalat ja oli tohutu verejooks. Helistasin arstile, ta ütles, et see on normaalne ja kirjutas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale Mirena eemaldamist algavad tavapärased menstruatsioonid, kuna emaka limaskest taastub. Kui enne Mirena paigaldamist olid menstruatsioonid pikad ja vererohked, siis kordub eemaldamise ...

Loe edasi

Mirena

Tere! Olen 31 a. 2 lapse ema. Viimasest sünnitusest on möödas 4 kuud. Eelnevate aastate jooksul olen kasutanud antibeebipille (n.Cilest). Nüüd aga sooviks kasutada emakasisest spiraali Mirena. Missugused ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Annika!
Rasestumisvastase vahendina soovitan praegu kas minipille(ei vähenda rinnapäeva hulka, võtakse iga päev) või spiraali. Hormoonspiraali võib paigaldada juba 6 nädalalt peale sünnitust ...

Loe edasi

mirena

Olen 36 a. naine.Kui kaua peale keisrit võib paigaldada spiraali.Laps on1.
ja2kuune.Kas mulle sobiks mirena spiraal?Mis puhul on mirena soovitatav.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hormoonspiraali võib emakasse paigaldada juba 6 nädalat peale sünnitust või keisrilõiget.See vahend sobib ka rinnaga toitvale naisele.Menstruatsioonid muutuvad tavalisest lühemaks ,vähemvalulikeks ...

Loe edasi

Mirena

Väidetakse,et hormoonspiraali kasutamisega ei kaasne kehakaalu tõusu kuna organismi imenduv hormoonide sisaldus on väga väike. Kui aga on eelsoodumus kergesti kaalus juurde võtta mistahes hormoonpreparaatide ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
On tehtud uuringuid kus võrreldi naisi Mirenaga ja ilma ning kus ei ole leitud kaalu tõusus statistilist erinevust. Eelkõige võetakse kaalus juurde siis kui toidu kaloraaz on suurem kui kulutatakse. ...

Loe edasi

Menstruatsiooni puudumine???

Lp. doktor.
Kasutasin nn. beebipille umbes 7 aastat järjest ja viimased 2,5 aastat õnnestus kasutada Mirenat. Viimase mensi teisel nädalal tuli Mirena välja võtta, sest oli juba emakakaelas ja kogu ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Anu! Peale Mirena eemaldamist taastuvad tsüklid ja tavaliselt algab uus menstruatsioon umbes kuu möödudes. Kui rasedustest on negatiivne, tuleb varuda veidi kannatust, sest vähene mensese peetus ...

Loe edasi

mirena

26.11.2001 panin hormoonspiraali Mirena. Enesetunne on hea, kuid väga häirib määriv eritis, mis kord on helepunane, siis jälle tumepruun (sellest ajast alates olen kasutanud iga päev pesukaitsmeid). Kui ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Palun lugege veelkord Mirenaga kaasasolev patsiendiinfo läbi. Määrimine võib olla 1 kuust kuni poole aastani olenevalt organismist. Kaebuste puhul pöörduge naistearstile. Alati on võimalik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi