Vere rohked päevad 26.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, olen 12aastane tüdruk tegelen palju spordiga aga mul on mure. Viimasel ajal on mul päevade ajal tohutult verd tulnud mis segab minu igapäeva elu. See on kestnud juba viimased 5kuud

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Vererohked menstruatsioonid võivad olla seotud suure füüsilise koormusega. Päevade ajal võiks füüsiline koormus olla väiksem kui tavaliselt. Keha alles kasvab ja hormoonsüsteem ei ole veel tasakaalus. Kindlasti oleks soovitav teha vereanalüüsid aneemia, vere hüübimise, rauavarude suhtes. Seda saab teha läbi perearsti. Saab proovida päevade ajal traneksaamhappe tablette, mis aitavad vähendada vereeritust. Retsepti saab samuti väljastada perearst. Kui vereanalüüsid näitavad rauavaegusaneemiat, siis on soovitav lisaks võtta rauapreparaate. Kui nendest abinõudest ei ole abi, siis on soovitav pöörduda nooretnõustamise kabinetti või günekoloogi vastuvõtule. Kindlasti ei maksaks seda karta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Mensturatsioon

Tere .

Mul on selline mure/küsimus et eelmisel aastal avastati et mul on hg normist alla , täpsemalt 51 . Ning lõpuks arvas arst et see on seotud liiga pikalt ja vererohkelt kestva menstruatsiooni ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pikkade vererohkete mentruatsioonide korral on parima efektiga hormonaalsed rasestumisvastased vahendid, mis kõik vähendavad vere hulka menstruatsiooni aja. Mirena on mugav ja efektiivne vahend ...

Loe edasi

Millega võib tegu olla?

Tere!

Mure järgmine.28.08 läksin haiglasse kolm nädalat kestnud verejooksu tõttu,tehti puhastus.umbes 2,5 nädalat hiljem hakkasid uuesti siis päevad,kestsid nädala ja siis nädal vahet ja siis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Premenopausis on sellised düsfunktsionaalsed veritsused sagedaseks probleemiks. Enne viimast menstruatsiooni ehk menopausi toimuvad muutused munasarjade töös ja sellega seoses võivadki tekkida ...

Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häired

ere!
Tütarlaps 13 aastat, kasv 167, kaal 46. Esimene menstruatsioon jaanuar 2020. Alguses olid pikkad menstruatsioonid, määramisega 3 nädalad (märst ja aprill, mai 2020) Oli tehtud ultraheli ja veri ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruatsioonid reguleeruvad tavaliselt esimese 2 aasta jooksul. Esimestel aastatel on tsükli kõikumised tavalised. Viimane veritsus on olnud väga pikk ja see on vajalik raviga peatada (üheks ...

Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häired

ere!
Tütarlaps 13 aastat, kasv 167, kaal 46. Esimene menstruatsioon jaanuar 2020. Alguses olid pikkad menstruatsioonid, määramisega 3 nädalad (märst ja aprill, mai 2020) Oli tehtud ultraheli ja veri ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et mure on 13-aastase tütarlapse pärast

Kui kaebusi ei ole, siis võib kõike jälgida.
Soovitused: kirjutada üles menstruatsioonide 1. päevad ...

Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häired

Tere!
Tütarlaps 13 aastat, kasv 167, kaal 46. Esimene menstruatsioon jaanuar 2020. Alguses olid pikkad menstruatsioonid, määramisega 3 nädalad (märst ja aprill, mai 2020) Oli tehtud ultraheli ja ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Oled väga tubli,et juba praegu oma tervisele tähelepanu pöörad. Paraku on küllalt sageli peale esimest menstruatsiooni 1 -2 aasta jooksul anovulatoorsed veritsused ( see tähendab,et emaka limaskest ...

Loe edasi

biopsiamaterjali uuring

digilooś vastus:Materjal: T84000 - endomeetrium /endometrium/ Endomeetriumi kaabe, milles vere foonil näha koldelise nekroosiga väljendunud detsiiduataolise strooma reaktsiooniga endomeetriumi tükke. Stroomas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teile on tehtud pidevate veritsuste tõttu emaka limaskesta e. endomeetriumi koeuuring. Tehtud uuringu vastus kinnitab, et koematerjalis pole halvaloomulisi muutusi ega põletikku. Preparaadis ...

Loe edasi

Gynocaps

Tere. Olen 26.a. vana noor naine, mittesünnitanud, abielus, aborte ega rasedust pole olnud.
Nagu Te kindlasti teate, käsimüügiturule on tulnud uued vaginaalsed kapslid nimega Gynocaps tupe mikrofloora ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Olga!
Ravimfirma Orion Pharma ei ole naistearstidele neid tupekuulikesi või kapsleid? veel tutvustanud. Googlist selgub, et tupekapsel sisaldab naturaalseid piimhappebakteried ehk Döderleini ...

Loe edasi

Menstruaaltsükli probleemid

Tere,
Olen 25 aastane naine. Tsükkel on olnud korras, kuigi päevad on alati olnud väga valude rohked. Lisaks kaasnevad päevadele üsna tihti tugevad peavalud. 10 kuud tagasi hakkasin kasutama rasestumise ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Logest kuulub madaladoosiliste pillide hulka. Kui jätta 1 tablett võtmata, tekib järgnevate päevade jooksul vähene vereeritus, mis võib kesta päevi või isegi nädalaid. Kuna te viimasel pillide ...

Loe edasi

ANTIBIOOTIKUMID

LUGUPEETUD DOKTOR.Möni nädal tagasi määrti mulle yli tugev antibiootikumi kuur seoses körvadega. nagu ma arsti juures esimese systi kätte sai algas metsik sellise tumeda vere jooks . kuigi mul olid päevad ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere, K ! Ühekordse menstruatsioonitsükli häire korral ei ole muretsemiseks põhjust. Üldhaigused võivad esile kutsuda hüpotalamuse talitluse häire ja sedakaudu anovulatsiooni.Tegemist on füsioloogilise ...

Loe edasi

logest

Tere doktor!

Olen üle kolme aasta võtnud logesti.Mingisuguseid kõrvalmõjusid ei ole esinenud - päevad käivad hästi regulaarselt, tean isegi kellaaega. Küsimus on selline, et eelmiste päevade ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere!

Logesti tarvitamise foonil on irduv emaka limaskest nii õhuke, et erituva vere vähesuse tõttu võibki vereeritus olla pruunikat värvust või ainult "määrida".

Seega arvan, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi