Lindynette 20 13.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Olen 21 päeva järjest võtnud lindynette 20 tablette. Esimesed kontratseptiivid mu elus. Nüüd olen pausi kolmandal päeval vaid menses ei alga. Kas see on ok? Tablette unustanud ei ole, alustasin tsükli 2.päeval.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Pausi ajal algab vaheveritsus, kuid see ei ole oluline mitmendal päeval. Kui teil kaheksandaks päevaks, mil peate alustama uue originaaliga, ei ole päevad alanud, siis on soovitav igaks juhuks teha rasedustest. Kui see on negatiivne, siis võite pillidega jätkata, kuigi veritsust pole olnud. See on individuaalselt seotud vahel sellega, et pillide foonil muutub emaka limaskest väga õhukeseks ja veritsust ei ole. See on normaalne ja selles midagi ohtlikku ei ole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid enne söomist

Tere
Kasutan Lindynette 20 beebipille. Kas neid võib nii enne kui peale hommikusööki süüa, või mitte? Kuidas on parem?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Võtke seda ravimit koos piisava hulga veega peale hommikusööki.
Edu soovides,
Maie Väli

Loe edasi

Beebipillid

Tere!
Kui mu kaaslane võtab beebibille lindynette 20. Siis kas pärast 21 päevast tableti kuuri seitsmel päeval millal tablette ei võeta peab vahekorras olema kaitsevahendiga?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide võtmise korral on rasedusvastane toime seotud ovulatsiooni mahasurumisega ehk pillide võtmise foonil munarakku ei vabane ja rasestuda ei ole võimalik. Kui 21 päeva on pillid võetud, ...

Loe edasi

Lindynette 20 ja toidulisandid

Tere!
Sooviksin üle uurida, kas toidulisandid nagu punane päevakübar, maarjaohaka ekstrakt ( liverta, carsil jne) ning kassiküüs ( cat's claw) võivad kuidagi pillide toimet mõjutada? Eelpool mainitud ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Need toidulisandid aitavad eelkõige toetada teie immuunsüsteemi ja maksa talitlust. Neil ei ole teadaolevalt koostoimet pillidega, kuid vastavat teaduslikku topeltpimedat randomiseeritud ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide toimet mõjutavad erinevad ravimid ja erinevad antibiootikumid. Doxycyclini võtmine võib vähendada pillide rasedusvastast toimet . Te ei pea pillide võtmist katkestama, kuid selles ...

Loe edasi

Pillid

Tere!
Kasutan Lindynette 20 pille. On borrelioosi kahtlus, mis tõendamise korral tähendaks siis 20 päevast ravi doxycycline'ga. Kas antud antibiootikum vähendab pillide toimet? Antud teema kohta ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Doxyclin ravi ajal on soovitav kasutage kondoomi, kuna on võimalik pillide toime nõrgenemine.

Loe edasi

Beebipillid

Olen võtnud beebipille(clormetin) juba ligilähedale 1 aasta, ning olen viimasel ajal tähele pannud kerget määrimist pillide võtmise ajal. Olen teinud kaks rasedustesti ja mõlemad on olnud negatiivsed. ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui määrimine on vähene ning ei sega, siis ei ole vaja pille vahetada, sest rasedusvastane toime on olemas. Kui määrimine siiski segab, siis on soovitav proovida pille vahetada nt Lindynette ...

Loe edasi

Rasestumisvastased tabletid

Tere

Olen üle 20 aasta kasutanud Logest tablette, nüüd on need turult kadunud😒
Mida soovitaksite asenduseks kasutada? Logest sobis mulle ideaalselt, ei tekkinud kaalutõusu ja libiidolangust ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Pillide Logest toimeained on etünüülöstradiool (20 mcg) ja gestodeen (75 mcg). Täpselt sama koostisega teiste firmade pillide valik on meil olemas: Lindynette-20 ja Gesytil 75/20.

Loe edasi

Pillid ja teised ravimid

Tere! Selline mure, et sain seene vastu organismis seenevastast ravimit (itrakonasool). Olen seda nüüd üle nädala võtnud ja tsükliväliselt hästi natuke määrib teist päeva (päevad nädala pärast, tavapäraselt ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Seenevastane ravim ei mõjuta rasedusvastast kindlust, kuid võib vahel koostoimena anda lisamäärimist. See ei ole ohtlik ja pigem on seotud östrogeeni madalama doosiga ( arvatavasti võtate ...

Loe edasi

Verejooks päevade välisel perioodil

Tere

Minu mure seisneb selles, et olen juba pikaaegne antibeebipillide tarvitaja (Lindynette20). Siiamaani on menstruatsioon käinud väga korrapäraselt. Nüüd aga tekkis verejooks, olgugi, et ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt on Lindynette 20 Teie jaoks juba madala hormoonisisaldusega pill ja mina soovitaksin preparaadi vahetada Lindynette 30 vastu.Siis peaksid kaduma ka vahevereeritused.Rääkige sellest oma günekoloogiga.Edu ...

Loe edasi

Lindynette 20

Kas rasedusvastaseid pille Lindynette20 võib võtta kaks lehte järjest ilma 7 päevase vaheta ja kas siis jäävad päevad ära?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Jah võib küll kui teil on eesmärgiks menstruatsioon vahele jätta, nt reisile minnes. Seda ei tohiks teha pidevalt, kuid aastas mitu korda küll. Menstruatsiooni siis sel ajal ei tule.Dr kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi