Günekoloogilised testid 22.10.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Peale günekoloogi külastust arst haigestus ning on juba 2 kuud haiguslehel. Palun abi testitulemuste tõlgendamisel. Testi nr 2 tulemustest ma saan aru, aga test nr 1 tekitab küsimusi.

Analüüs1
Materjal - Eksfoliatiivne materjal
Analüüs - Günekotsütoloogiline uuring
Tulemus - Materjal võetud portsiolt ja tservikaalkanalist. Proov on adekvaatne. Lameepiteeli vahekihi ja pindmise kihi rakud. Reaktiivsed lameepiteeli muutused. Atüüpiline lameepiteel. Silinderepiteel patoloogiata. Lactobacillus Acidophilus /Döderlein. Neutrofiile mõõdukalt. M697102 (ASC-US / määratlemata atüüpilise lameepiteeli rakud /) Skriinija: Jaana Lauri Skriinija ja tsütoloog: Lea Mällo
.......
Analüüs2
Materjal - Emakakaelakanalikaabe
Analüüs - Chlamydia trachomatis DNA
Tulemus - Negatiivne

Materjal - Emakakaelakanalikaabe
Analüüs - Neisseria gonorrhoeae DNA
Tulemus - Negatiivne
........
Analüüs3
Materjal - Seerum
Analüüs - HE4
Tulemus - 48.3 pmol/l

Materjal - Seerum
Analüüs - CA 125
Tulemus - 16.3 kU/l

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Teile on tehtud PAP test, mille tulemus on ASCUS. ASCUS tähendab, et emakakaelas on üksikuid ebatüüpilisi rakke, kuid rakumuutuste iseloomu pole võimalik täpsustada. ASCUS võib olla seotud põletikuga emakakaelas ja tupes, samuti võib ASCUS olla esimene märk rakumuutustest, mis on põhjustatud HPV-st ( inimese papilloomiviirus). PAP ASCUS korral on vajalik teha teha analüüs HPV -le ( HPV PCR). Kui HPV test on negatiivne, on edasine jälgimine tavapärane: PAP 3 aastase intervalliga. Kui esineb kõrge riski HPV, siis on vajalik emakakaela kolposkoopiline uuring. Teile on munasarja tsüsti tõttu määratud ka tuumormarkerid Ca-125 ja HE4, mis on korras. Et hinnata, kas tsüst munasarjas on taandunud, tuleb ultraheli uuringut korrata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Sabakondi valu seotud günekoloogilise haigusega?

Tere!
Mul on olnud sabakondi valu juba pikemat aega, kukkunud ma ei ole. Katsudes valus, istuda on vahel võimatu. Käisin ortopeedi juures ja uurisin antud probleemi kohta. Ta uuris, et kas olen käinud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Sabakondi valu on tavaliselt seotud traumaga. Günekoloogilised haigused sellist probleemi enamasti ei põhjusta. Kui te pole viimase aasta jooksul naistearsti juures käinud, peaksite pöörduma. ...

Loe edasi

Günekoloogilised haigused: voolus, alakõhuvalu, tupeärritus

Tere, minu küsimus on päris sisukas, nimelt on olnud mul juba pikemat aega nö. umbes poolteist aastat imelik valgevoolus, selline paksem vahest nagu kleepuv klimp, mitte kogu aeg ei ole ta selline, vahel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tupeseen, mis ka analüüsiga kinnitus, on küll rohkenenud vooluse, ärrituse ja sügeluse põhjuseks, kuid kindlasti pole seotud alakõhuvaludega. Kuna kaebused endiselt püsivad, soovitan pöörduda ...

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Tere!
Mul on selline probleem: Olen 19 a. päevad käivad suhteliselt regulaarselt kuid juba algusest peale (kui päevad esimest korda hakkasid) tuleb tupest mingit valkjat eritist ja esineb ka sügelust ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Soovitaks pöörduda arsti poole ja võtta analüüsid. Üldiselt tupe sügelus on iseloomulik tupeseenele. Ravi määrab teiel arst. DR Kadastik

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Tere!..Mul on selline probleem et tuppe avavuse juures on mõned punnid või vähemalt selle laatset muhud!Ja kuna nad hirmsasti sügelevad ja neid pole mul koguaeg olnud on tekkind mul küsimus et kas se ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Leenu.
Pöörduge naistearsti või naha suguhaiguste arsti poole.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

põletikuline tupp

Tere!
Mul on tupp paistes, tumepunane ja väikeste haavanditega. Sügeleb kohutavalt ja katsudes on kohutavalt valus. Kestab kuskil 1,5 nädalat siis on vahe 2-3 päeva ja kõik algab jälle otsast peale. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kirjelduse järgi on ilmselt tegemist genitaalherpesega. Soovitan viirusevastast ravi tablettidega 5-10 päeva(retseptiravim). Tänu ravile vähenevad kaebused ja ka herpesviiruse kordumise tõenäosus ...

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Sattusin haiglasse kõhu- ja seljavaluga, vereproovis oli CRV (põletiku näitaja) 47. Avastati stafülokoki pisik. Kas see võib- olla eelnevalt toodud sümptomite põhjuseks või on põletikukollet vaja otsida ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Tsüst võib olla teie valude põhjustaja, kuna teil aga põletikunäitajad, siis esialgu mitte opereerida ja ordineerida põletiku ravi.. Oleneb muidugi tsüsti suurusest. Võimalik on ka tsüsti pöördumine, ...

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Viimased kolm päeva on välimised suguelundid valulikud ja punetavad, voolus on muutunud tihkemaks, kuid günekoloogile on järjekord pikk. Kahtlustan ise põletikku, äkki osakate soovitada koduse ravi meetodeid ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Võiksite osta apteegist Femigeli ja kasutada pesemiseks intiimgeeli. Soovitan pöörduda ka oma perearsti poole. Kui teil on seenepõletik, oskab ta Teid kindlasti aidata.
Tervitades Aire ...

Loe edasi

günekoloogilised probleemid

Tere!
Olen 51 aastane naine, kellel on tekkinud menstruaaltsüklis häired. Nimelt vahed on olnud 3-4 kuud. Nii on kordunud juba kaks korda. Nüüd hakkas uuesti määrima, kuid mitte korralikult. Vasakul ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Enne menstruatsioonide lõppemist, s.t. menopausi, on mensturatsioonid sageli harvad ja ebaregulaarsed. Valud aga pole tingitud üleminekuperioodist ja valude põhjuse väljaselgitamiseks tuleb kindlasti ...

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Mul on juba mitmendat päeva valus pissida(lõpupoole).Käisin perearsti juures ja ta ütles.et kõik on korras(andsin uriinianalüüsi).Mis mul viga võib olla?Kas pean TÜ Naistekliinikusse minema?Abikaasa ütles ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võib olla ka günekoloogilinepõletik.Soovitaks pööörduda naistearsti poole.

Loe edasi

günekoloogilised põletikud

Mul avastati emaka koeproovi uuringuga krooniline põletik.

Raviarst soovitas emakakaela kõrvetust. Kas on ka teisi võimalusi? Moida endast üldse kujutab kõrvetus?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võimalik on põletikuvastane ravi. Kui krooniline põletik on pikajaline ja on kaebused, on võimalus teostada emakkaela konisatsioon. Kindlalt öelda, mida teile soovitaks teha on raske teid nägemata.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi