Tsükliväline veritsus 12.11.19 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, tahaksin kysida tsyklivälise veritsuse kohta. Olnud 2 rasedust ja keisriga synnitust, viimane -aasta ja 11 kuud tagasi. Lasin 5 kuud peale viimast synnitust paigaldada vaskspiraali hõbeniitidega. Peale synnitust olen teinud korduvalt pap testi ja kainud kontrollis (koik on korras olnud) ja iga kuu 10-15 paeval peale menustratsiooni on mul tsykliväline veritsus (ovulatsiooni ajal). Millest see voib tingitud olla ja mida sellega ette võtta, kas ma peaks muretsema? Põletikke jms ei ole tuvastatud. Kas ma peaks laskma spiraali eemaldada v mida ette võtta? Viimati kaisin kontrollis oktoobrikuus, spiraal oli paigas ja pap test korras. Kas see ei voi viidata emakavähile?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Veritsus tsükli keskel on seotud hormoonide kõikumisega ovulatsiooni perioodil ja seda esineb sagedamini just naistel, kellele on paigaldatud vaskspiraal. Muretsemiseks pole mingit põhjust. Kui selline määrimine kordub iga kuu, võiks kaaluda vaskspiraali vahetamist hormoonspiraali vastu.
Heade soovidega,
dr.K.Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Määrimine ja tuim valu kõhus

Tere
Alustasin jaanuaris desiret tbl võtmist.. siiani oli kõik korras... 18 veebr hakkas mens ja määrib tänaseni..hetkel on probleemiks pidev tuim valu alakõhus.. valu annab rohkem tunda raskusi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Minipillide kasutamisel on sagedaseks kõrvaltoimeks aeg-ajalt esinevad lühemad või pikemad ebakorrapärased veritsused. Tsükliväline pikem veritsus võib tekkida ka siis, kui unustada pill ...

Loe edasi

Tsükliväline veritsus

Tere
Päevad olid 4.-8. juuli. Tsükkel alati väga korrapärane olnud. Kasutan Nuvaringi, mille paigaldasin 8. juulil. Vahekorra ajal (pikaajaline partner) pole hiljuti midagi sellist juhtunud, mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Sagenenud urineerimine, surevetunne alakõhus, subfebriilne temperatuur ja vähene veritsus urineerimise lõpus on tüüpilised kuseteede põletiku tunnused. Suure tõenäosusega on tegemist põiepõletikuga. ...

Loe edasi

tsükliväline veritsus

Menstruatsioon algas 16 aprill ja kulges tavapäraselt,vahepeal oli juba mõni "puhas" päev ka kui 29nda hommikul avastasin,et natuke verd on tulnud,arvasin,et vanainimese asi,ehk määrib veel natuke.Täna ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 34-aastane.

Iga veritsuse puhul peaksid olema välistatud rasedused ja põletikest vähemalt urogenitaalne klamüdioos. Kui rasedus on kindlalt ...

Loe edasi

Tsükliväline veritsus?

Tere. Minu mure aina kasvab ja ma ei oska kuhugi pöörduda. Arsti vastuvõtule olen regsitreerinud kuid see on alles nädala pärast. Nimelt algasid mul u poolteist aastat tagasi üksikud määrimised pärast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna PAP analüüs ja suguhaiguste testid on olnud korras, pole veritsused seotud emakakaela põletikuga. Ureaplasma vajab ravi vaid juhtudel, kui esinevad kaebused ( sageli esinevad ureaplasma ...

Loe edasi

imelik veritsus

Tere! Olen 33 aastane. Mureks on menstruatsioonide vaheline määrimine. Eelmise aasta kevadel lõpetasin Cilesti kasutamise (üks partner,kasutan kondoomi), misjärel päevad muutusid vererohkemaks ja ebaregulaarsemaks(kuigi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!

Probleemi nimetus on tsükliväline veritsus, ovulatoorne veritsus, kontaktveristus või postkoitaalne veritsus.
Välistada tuleb rasedus, põletikud, infektsioonid, rakkude ...

Loe edasi

rasedus või tsüklihäire?

Tere!
Mure siis selline. 21. mail võtsin umbes 16 tundi pärast kaitsmata vahekorda korraga kaks Postinori tabletti. Viimane menstruatsioon algas kusagil 7.-9. mai paiku. Nüüd on möödas ligi 40 päeva. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud M.!
Loen Teie kirjast, et viimane normaalne menstruatsioon algas 7.05.2007.
21. mail tarvitasite 2 tbl. Postinori ja vähene veritsus algas 25.05. Teil on õigus, kuna Postinoris on ...

Loe edasi

Juba kaks nádalat voolus verine.

Tere!
Olen 29 aastane vabaabielus naine, kaks korda súnnitanud, aborte pole olnud. Núúd on selline mure, et mul on juba peaaegu kaks nádalat tulnud sellist verist voolust, vahel rohkelt, vahel ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Igasugune tsükliväline veritsus vajab täpsustamist. On võimalik, et veritsus on tingitud ka põletikust, seega võiksite pöörduda naistearsti juurde varem kui 29.11.05. Kui Teie omal arstil ei ...

Loe edasi

klamüüdia

Tere!
mul selline mure, et olin kaitsmata
vahekorras, peale mida lasin kolm nädalat hiljem teha kontrolliks testid,
kõik oli küll negatiivne aga mind painab küsimus klamüüdia kohta.Olen ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Klamüüdiainfektsiooni peiteperiood vaheldub mõnest päevast mitmete nädalateni,isegi kuudeni.Chlamydia trachomatis-infektsioon on alati sugulisel teel leviv haigus ja tavaliselt kaasneb sellega ka ...

Loe edasi

veritsus peale emakaeemaldust

Millest on tingitud veritsus? Op. ist on 3 nädalat möödas. Opereeriti kõhu kaudu.Ise olen 48 aastane.Kas on sisemised niidid lahti?Arstile saan 2 nädala pärast.

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui Teil on veritsus pöörduge koheselt kas ennast opereerinud arsti poole või valvekabinetti.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

üleminekuiga ?

Olen 45a naine, kelle tsükkel on olnud siiani korrapärane . Nüüd esimest korda tsükli lõppedes tekkisid häired - kõrge vererõhk ja vähene määrimine, mis kestis 4 päeva. Arsti poole pöördudes avastati ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Teie raviarst soovib Teile kindlasti parimat. Kui üleminekueas esineb tsükliväline veritsus ja ultraheli uuringul on emaka limaskest paksenenud ning esineb kahtlus patoloogiale (polüüp, emaka ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi