Veritsus tsüklisisesel ajal 20.10.21 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tervist!
Mul tekkis väike mure 5 päeva tagasi. Mul hakkas pihta rohkem pruunikas ja siis veretooni voolus, tundub nagu oleks uuesti päevad. Algas 16.10 ja kestnud on see nüüdseks 5 päeva. Päevad olid mul viimati 01.10-05.10.
Varem ei ole mul olnud ovulatsiooni ajal veritsust ega midagi aga nüüd on ja see tekitab muret.
Lisainfoks - vahekorras olin 09.10, võtsin Levadonna SOSi.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Tsükliväline veritsus on väga sage SOS pilli kõrvalmõju. Veritsus tekib peale SOS pilli võtmist kõige sagedamini järgneva 7 päeva jooksul ja vähene veritsus/määrimine võib kesta paarist päevast mitme nädalani. Tavapärane tsükkel taastub ise, kuid eeldatav järgmise menstruatsiooni aeg võib ka veidi muutuda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Veritsus tsüklisisesel ajal

Tervist!
Mul tekkis väike mure 5 päeva tagasi. Mul hakkas pihta rohkem pruunikas ja siis veretooni voolus, tundub nagu oleks uuesti päevad. Algas 16.10 ja kestnud on see nüüdseks 5 päeva. Päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

vastus saadetud

Loe edasi

beebipillid ja päevad

Tere

Detsembris stressi, ebatervisliku toitumise jne tõttu jäi menstruatsioon peaaegu,et ära - ehk kestis ainult kaks päeva ja oli pruun veritsus. Jaanuaris kirjutati mulle pillid välja (mercilon). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillega alustades on üheks sagedasemaks kõrvaltoimeks esimese paari kuu jooksul tekkiv ebakorrapärane vähene veritsus või harvem ka pidev määrimine. Sellisel juhul on soovitav pille skeemi ...

Loe edasi

Veritsus pillide ajal

Tere!

Tarvitan juba 6 aastat Jeanine pille, kuid viimased 3 kuud on pillide võtmise keskel tekkinud veritsus( nagu puhas veri, ilma limata, õrnalt roosa). Pille vahele pole jäänud ja võtan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmise ajal tekkiv veritsus tsükli keskel on seotud vaid pillide toimega. Kui veritsus on ebakorrapärane või tekib peale vahekorda , siis peab alati uurima ka võimaliku põletiku ja ...

Loe edasi

Veritsus ovulatsiooni ajal

Tere. Mure järgmine. Menstruatsiooni tsükkel on mul alati korrapärane olnud. Seekord pidid päevad hakkama 03.12, aga eile hakkas veritsus ja väikseid vereklimpe ja limatükikesi tulema. Eile oli mul ovulatsioonipäev. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
ovulatsiooni ajal võib aeg-ajalt esieneda vereeritust, mis on lühiaegne ja kestab kuni 2 päeva. Sageli kaasneb veritsusega ka valu. See on seotud ovulatsiooni ajal toimuvate muutustega naissuguhormoonide ...

Loe edasi

Veritsus ja valu pärast menstruatsiooni

Nädal pärast mensat oli tugev valu munasarjas ja 3 päeva veritses ja määris.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
valu ja vähene veritsus tsükli keskel on kõige sagedamini seotud ovulatsiooniga. Ovulatsiooniaegset valusündroomi võib esineda erinevalt, valu võib olla nõrk ( tuim) kuni väga tugeva valuni. ...

Loe edasi

Pillid ja päevad

Võtan pille juba pikemat aega, aga viimasel 7- päevasel pausil ei hakanud päevad nii nagu peaks, viimase pilli võtmisest oli möödas 7 päeva (tavaliselt kulub selleks 1-2 päeva), kui päevad hakkasid ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
veritsus pillide võtmise ajal toimub pillide skeemi järgi. Kui pillide võtmine katkestada, tekib nädalase pausi ajal veritsus, kuid alati ei pea veritsus tekkima täpselt samal päeval peale ...

Loe edasi

Cerazette ja veritsus

Olen võtnud umbes seitse kuud Cerazette tablette. Laps on praegu 11-kuune ja saab rinda hommikul ja õhtul, kuid vahest ei taha ta sedagi.

Kui olin tablette kolm lehte äratarbinu ja alustasin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt on m.tsükkel taastunud ja nüüd sobiks rasestumisvastase vahendina juba kombineeritud rasestumisvastased vahendid.Võite Cerazette tablettidega lõpetada.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

spiraal

Kui spiraal on paigast nihkunud, siis millised on tunnused ja kas spiraaliga tampoone võib kasutada?

ette tänades

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Kui spiraal on nihkunud, siis reeglina esineb ebakorrapärane veritsus tupest, võib olla ka valu alakõhus. Tampoone võib kasutada menstruatsiooni rohke vereerituse ajal. Kui veritsus väheneb (viimased ...

Loe edasi

ujumine menstruatsiooni ajal

Tere!

Käisin menstruatsiooni tsükli 5.päeval ujumas. Veritsus jäi vähemaks ning nüüd on alakõhus kergelt vaevav tunne. kas ma olen võinud saada mingi bakteri?

Vastuse eest ette ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui menstruatsiooni päeval esineb vähene veritsus, võib minna ujuma, (tampoon tuleks siis vahetult peale ujumist eemaldada). Suguhaigustesse või muudesse haigustesse ei nakatu ujudes.
Kui ...

Loe edasi

veritsus vahekorra ajal

Tere!

millest võib olla tingitud veritsus vahekorra ajal? veritsus ei ole suur, peale vahekorda kaob paari tunni jooksul ära. muul ajal veritsust ei ole. ja muid probleeme nagu ka ei oleks. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Anna!Soovitan Teil pöörduda oma günekoloogi poole,et kontrollida emakakaela seisundit. Võimalik,et emakakaelas on väike polüüp või põletik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi