Raseduse peetumine ja kirurgiline puhastus. 09.11.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Mure seisneb selles, et saime abikaasaga 01.11.2017 teate, et 9+4 vanuses loote südametöö on peatunud ja määras kirurgilise puhastuse 03.11.2017. Emotsionaalse poole peal ei hakka ma pikemalt peatuma, läheks liiga pikaks. Laps oli oodatud ja seda enam on valu hingemattev. Aga murest siis lähemalt. Uus kontrollaeg oma arsti juurde on mul 20.11.2017, sinna veel pea 2.nädalat aega ja sellepärast sooviksin saada natukene infot. Nimelt mul praktiliselt ei veritsenudki puhastuse päeval, veritsema hakkas alles üleeile, ehk siis 07.11.2017. Tunnen kõhuvalu, kuigi see vist pole kõhuvalu, vaid pigem munasarja tuikamine vasakul pool, igapäevaselt. Lisaks on lisandunud ka väsimus ja peavalu mulle peale puhastust. Sooviksin teada, kas veritsemise puudumine on pigem hea näitaja? Praeguseks vist oleks õigem öelda määrimine, sest veritsus ikka midagi tugevamat!? On selline pruunikas ja tükilisem, ebameeldivat lõhna ei esine ja kogus on väike, kuid siiski. Pigem valmistab mulle muret, see munasarja tuikamine, kas see on halb näitaja? Valu see ei ole, just nimelt selline tuikamine, kuid järjepidev ja pole ära kadunud. Mingeid ravimeid ma ei tarvita, sest see pole väljakannatamatu, pigem häiriv ja mõtlema panev.

Jään Teie vastust ootama ja kõike head soovides

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Veritsus peale emakaõõne abrasiooni võib kesta kuni nädal. Kui on tekkinud tugevam verejooks,peab mõtlema,et emakas ei ole täielikult tühjenenud ja soovitan minna naistekliiniku valvegünekoloogi juurde, et ultraheliuuringul seda kontrollida. Kui muret teeb alakõhus tuikav valu ,soovitan apteegi käsimüügist osta Paracetamoltablette ja tarvitada 500 mg x2 päevas.
Väsimus ja peavalu seostub ka hingevaluga.,aga lisaks võiks tarvitada Feroglobini, mis on apteegis kapslites .Piisab,kui võtta üks kapsel päevas. Aeglase vabanemisega kapsel kaitseb seedetrakti raua ärritava toime eest.
Esimese raseduse komplikatsioonideta katkestamine ei suurenda viljatust ega emakavälise raseduse riski.
Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Taastumine peale raseduse peetust

3 nädalat tagasi toimus medikamentoosiga puhastus peale raseduse peetuse avastamist(11 nädalal, loote vanuseks pandi 7 nädalat). Siiani kestab verejooks ja tundub et igapäevaga koguse suureneb. Eile sai ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Medikamentoosse abordi järgne veritsus võib kesta 2-4 nädalat. 2-3 nädalat peale raseduse tabletiga katkestamist on alati kontroll arsti juures, et täpsustada ultraheli uuringul, kas emakas ...

Loe edasi

Esimesed päevad peale puhastust.

Tere

Mulle tehti 14.09 kirurgiline abrasioon peetunud raseduse tõttu. Peetumine oli raseduse kestvuse juures 8+4 ning see avastati 10.09, kui läksin 12.nädala ultraheliuuringule. 27.09 käisin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
abrasiooni järgselt algab mesntruatsioon tavaliselt 1-1,5 kuu jooksul ja esimene menstruatsioon võib olla vähese verega, kuna vere hulk on seotud emaka limaskesta paksusega. Kuna käisite 2 ...

Loe edasi

Milles asi?

Tere,
Olen 5 nädalat rase. 4+3 käisin arsti juures väga suurte valudega. UH-s lootemuna ei leitud. Peale arsti juures käiku valud kadusid, samuti kõik raseduse tunnused. Verd ega pruunikat voolust ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Nii väikese raseduse korral ei pruugigi lootemuna visualiseeruda.Mõistlik oleks nüüd uuesti naistearsti juurde minna,määrata vereseerumis HCG ja teha uus ultraheli.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

raseduse peetumine

Tere,

olen 34.a. ja oli IVF. Kõik läks ilusti, loode oli veel 6. nädalal ilusti näha ja kõik parimas korras. Kuid 10 päeva tagasi (9. nädalal) algas ootamatult veritsus (läks 1 side 3 tunni ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Soovitaks minna günekoloogi poole ja täpsustada, kas loode on emakas või on see ise väljunud. KUI loode pole väljunud nii pika aja peale, siis soovitaks ikkagi haiglas kas aidata rohtudega(tablett) või ...

Loe edasi

peetumine ja sellejärgne metformiin

Tere!
Olen Teie patsient Elites, kuid kuna elan välsimaal, ei ole võimalik hetkel teie juurde konsultatsiooni kohale tulla.
Sel suvel käisin teie juures murega, et tsükkel on äärmiselt ebakorrapärane ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Kati. Mäletan teid väga hästi ja mul on tõesti kahju teie rasedsue pärast. Katkemise põhjuseid on palju ja ei oskagi ju kindlallt väita midagi. Soovitan teha 5-6 kuud vahet ja siis uuesti proovida. ...

Loe edasi

Raseduse katkestamine tablettide abil

Tere,
olen 43-aastane, kaks koolilast, aborte pole olnud. Ootamatult avastasin, et olen rase, nüüdseks 7 näd. Käisin vastuvõtul sooviga rasedus katkestada. Arstiga nõu pidades jõudsin otsusele, et ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kirjutate protseduurist, seda medikamentoosse abordi puhul tüsistuste puudumisel poleks vaja, tüsistuste tekkel aga on puhastus hädavajalik. Küll aga tuleb medikamentoosse raseduse ...

Loe edasi

abort!

olen rase 6-ndat nädalat ja abort tehakse tabletiga! arst ei küsinud, kas kirurgilist või tabletiga, kuid siiski kumb variant oleks ohutum! saan aru, et antakse 2 tabletti aga kas peale esimest tabletti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Medikamentoosne abort on enam soovitav sünnitamata naistele. Patsient peab olema koostööaldis ja saama ravi käigust aru, käima korduvalt kontrollis.
Peab arvestama sellega, ...

Loe edasi

päevad peale puhastust

oli raseduse peetus ja tehti puhastus 6.sept. ning veel uus puhastus 13.sept kuna emakasse oli kogunenud verd.Siiani,aga pole hakanud päevasid! Käisime siin 13 oktoober soojal maal äkki see lükkab asja ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

TERE! Tegelikult on siin emakaõõne abrasioonijärgne limaskesta taastumisperiood,seda enam,et puhastus tehti kahel korral.Statistika järgi on see keskmiselt 43 päeva.Kõige kindlam raseduse näitaja on veeniverest ...

Loe edasi

Reesuskonflikt?

Tere. Mul diagnoositi peetunud rasedus ja tehti emaka puhastus. Olen reesusnegatiivne, kuid peale puhastust "süsti" ei tehtud. Kas see süst on vajalik ainult peale "tõelist" aborti? Kas järgmine rasedus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Reesus- negatiivsetele naistele tehakse profülaktiline süst peale iseeneslikku raseduse katkemist, k.a. peetunud rasedus, peale aborti ja peale sünnitust selleks, et vältida reesuskonflikti järgmise ...

Loe edasi

Platsenta

Pärast esimest sünnitust tehti mulle puhastus, kuna platsenta tükid olid sisse jäänud. Millest see tuleb (aborte ega põletikke pole olnud)? Kui tõenäoline on, et järgmisel sünnitusel võib sama juhtuda? ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Platsenta peetumise tõenäosust ultrahelis tavapäraselt diagnoosida ei saa. (mõnikord harva võib see raskematel juhtudel siiski olla võimalik). Sagedamini on platsenta tükkide peetumise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi