Rinnavähi kahtlus 28.07.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Viimased poolteist aastat on mul vasakus õlas ja ülaseljas valud. Valud on vahelduva eduga, kord suuremad kord väikemad. Oma rindu katsudes ma tükki ei ole leidnud aga sellised tugevamad kohad justkui on ehk tihendid. Vasaku rinnna all olen hakanud märkama nagu lohukest (lisasin pildi) , samuti on juba oma 5a sinna seal rinna all justkui liiglihast ekkinud padjake(näha pildilt) . Günekoloogi juures käisin viimati üle 1,5a tagasi. Kas pildil nähtu peaks panema mind väga muretsema ? Lugupidamisega

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmestest selgub, et olete 43-aastane

Inspektsioon, läbivaatus ja palpeerimine on vajalikud. Rinnannäärmeid kontrollitakse m ts 5.-15. päevani, siis on võimalik lisauuringuna ka rindade ultraheliuuring. Vajadusel baasmammograafia.
Saatke minu töömeilile glitter@naitstearst.ee oma isikukood ja viimase m-i 1. päev, broneerin aja.
Pereõelt võtke kaasa viimase kliinilise vere analüüs, et välistada (lümfi)põletikud.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Avatud lõikus endometrioosile.

Tere! Pöördun Teie poole suure murega ja soovin väga Teie kui suurte kogemustega günekoloogi nõuannet kuulda. Vabandan juba ette, et meditsiiniliste terminite kasutuses ma kindlasti vääratan, sest mu haridus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et ole 53-aastane

Tegemist on tõesti üleminekueaga ja ka sellest tulenevate probleemidega, kuid kaasajal saab kõike lahendada säästvate meetoditega.
Loe edasi

Mammograafia

Tere, u. 6a tagasi avastati mul rinnas mirkolubikolded (kui ma nimetust õigesti mäletan) ja u. 1 cm healoomuline kasvaja, mille kohta öeldi, et lõigata pole vaja, aga tuleks regulaarselt arsti juures ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 40-aastane. Kui on kindel kahtlus rinnavähile, siis teostatakse mammograafiat igas vanuses. Küll aga sünnitamata naistele on esmaseks uuringumeetodiks rinnanäärmete ...

Loe edasi

ebamugavustunne ja valu rinnas

Tere!

Millest võib olla tingitud ebamugavustunne ja valu rinnas (ühes, vasakus).
Pikali olles on väga ebamugav tunne, parem on siis, kui olla vasaku külje peal, rind vastu madratsit, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Ebamugavuse põhjusi võib olla mitmeid, sagedamini üleminekuea hormonaalsed muutused. Vähihirmu vastu aitab vaid see, kui pöördute ise professionaalsesse rinnakliinkusse www.mammograaf.ee. ...

Loe edasi

perimenopaus

Olen 49 aastane naine. Viimase 2 aastat higitamine, palav ja külm vaheldumisi, nutuhod ja meeleolu langus. Kasutasin 2 kuud Klymadoni ja see leevendas sümptomeid. Päevad käivad regulaarselt 3 nädala tagant.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Klimadynon on looduslik preparaaat ja võib kasutada aastaid kui se aitab, Infolehel on märgitud 3 kuud seetõttu, et se on ravi minimalne aeg, lühema kasutamise korral ei pruugi mõnedel naistel üldse tulemust ...

Loe edasi

rinnavähk

Tere! Olen 32 aastane naine. Hiljuti avastasin rinnal punetava laigu (1,5 cm suuruse ala).Lugesin, et rinnavähi üks sümptomitest võib olla rinna punetus. Muid rinnaga seotud kaebusi ei esine, vähemalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Haiguskollet nägemata ja uurimata ei saa langetada otsuseid.
Kõik Teie poolt nimetatud kahtlused võivad esineda.
Soovitan Teil plaanilises korras registreeruda naistearstile, ...

Loe edasi

RINDADE VALULIKKUS

TERE.Mul on suur mure.Nüüd eriti kui nendest rinnavähi juhtumistest on nii palju juttu.Olen 33a. 1 laps 26-selt.Piima ei tulnudki.Rinda andsin vist ainult
1 nädala.Terve elu on menstr.tsükkel olnud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud T.!
Teie kaebused on rinnavähile ebatüüpilised.
Soovitan:
-läbida günekoloogil iga-aastane onkoloogiline kontroll
-kontrollida piimanäärmed m.tsükli 5.-15. päevani, lisaks ...

Loe edasi

hirmunud

olen 24 -aastane naine,minu probleem on selles ,et eluaeg on mul rinnanibud olnud sissepoole ja nüüd ma lugesin ,et see võib tähendada vähki.tahaks teada et kas see võib olla lihtsalt looduse poolt nii ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Sissetõmbunud rinnanibud ei tähenda alati sugugi rinnavähi olemasolu. Kaasasündinud rinnanibude sissetõmbe korral on abi nende regulaarsest sõrmedega stimuleerimisest(masseerimisest).
dr. Seemen

Loe edasi

Tsüstid rindades.

UH uuringul avastati mitmeid tsüste mõlemas rinnas.Millest sellised moodustised tekivad ja kas nad kujutavad mingit ohtu tulevikus(nt.rinnavähk).Valu nad ei põhjusta,aga mingit otsest ravi ka ei ole määratud.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Heli!
Üldjuhul on tsüstid rinnanäärmetes fertiilses eas naisel healoomulised.
Õige on vähemalt 1 kord aastas kontrollida piimanäärmeid naistearstil ja vajadusel teostada ultraheliuuring.
Loe edasi

rinnavähk

Mul on üks võibolla veidi kummaline küsimus...Kas vastab tõele, et rinnanibude suudlemine võib aja jooksul tekitada rinnavähki?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija!

Vastupidi, see on parim võimalus sellest hoiduda.

Füsioloogilised ja meeldivad protsessid vallandavad organismis "rõõmuhormoonid", mis kaitsevad haiguste eest.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi