Määrimine 04.05.14 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Esineb pidevalt kerge pruunikas määrimine 2-3 päeva enne menstruatsiooni vereerituse algust. Tsükkel ise on regulaarne, 24 päeva. Viimasel korral aga hakkas määrima juba 8 päeva enne uue tsükli algust. Määrimine oli ka tugevam kui need tavapärased 2-3 päeva määrimised. Tugevat valu ei ole kaasnenud. Millest võib taoline määrimine põhjustatud olla? Arsti vastuvõtu sain alles nelja nädala pärast - kas võiks olla põhjust pöörduda tasulisse vastuvõttu, et kiiresti analüüse anda?

Lisainfoks: Rasedusvastaseid vahendeid ei kasuta. Tsükli esimene päev on alati tugevalt valulik (vajalik valuvaigistite tarvitamine). Kahjuks ei ole õnnestunud pea 2 aasta jooksul rasestuda. Olen andnud ühed vereanalüüsid tsükli alguses ning tehtud on ultraheliuuring, mis olid korras.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 30-aastane.
Broneerige mulle kohe aeg vastuvõtule, kas online teel naistearst.ee või arst.ee kaudu, meili glitter@naistearst.ee teel või telefoni 6014331 teel, vajalik isikukood.
Tegemist on viljatu paarisuhtega ning menstruaaltsükli häirega. Vajate uuringud ise, siis saadame partneri uuringutele, siis vajalik Plaaniline Diagnostiline Laparoskoopia põhjuste selgitamiseks. Välistada tuleb põletikud, endometrioos, liited väikevaagnas jpm.
Ootan vastuvõtule.
G.Litter naistearst.ee Pirita Perearstikeskusest

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Määrimine menstruatsiooni välisel ajal

Tere,
Hakkasin beebipille lindynette 20 võtma sel ajal kui menstruatsiooni veel ei olnud. Sel ajal kui muidu mul oleks pidanud menstruatsioon hakkama, hakkas määrimine, mis on kestnud juba 5 päeva ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kuna alustasite pillide võtmist arvestamata oma menstruatsiooni, siis on selline määrimine tavapärane. See ei ole ohtlik ja jätkake praegu regulaarselt pillide võtmist, sõltumata veritsuse ...

Loe edasi

Peale menstruatsiooni määrimine/veritsus

Tere!
Kahel korral peale menstruatsiooni lõppemist on tekkinud määrimine, mis kestab mõned päevad. Pruunikas-punane voolus, enamasti tumepruun.
Viimane menstruatsioon lõppes täpselt nädal ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsükli keskel määrimised on sageli seotud ovulatsiooniga ja see ei ole midagi ohtlikku. Ovulatsioon toimub keskmiselt tsükli 12-14 päeval ja tsükli päevi loetakse menstruatsiooni esimesest ...

Loe edasi

Abort

Tere!
Tegin 16.02 tableti abordi, veritsus väga vähene tänaseks aga vahel peale magamist hommikuti tuleb veel tükke, on see okei? Ja tumedam määrimine on ka veel

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tablettabordiga on tõesti niisugune ettearvamatu aeg,mille jooksul emakas täielikult puhastub.Valdavalt on see aeg 2-3 nädalat.
Seega praegune situatsioon on OK. Kui määrimine kestab üle ...

Loe edasi

Määrimine

Kasutasin Yasminelle pille 5-6 aastat. Maikuus peale paki läbisaamist ja menstruatsiooni uuesti enam ei võtnud. Juunis algasid päevad kenasti normaalse vahega ja kestsid 5-6 päeva. Nädal hiljem peale päevade ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale pillide lõpetamist taastuvad ovulatoorsed tsüklid. Vähene veritsus /pruunikas määrimine ja kõhuvalu on seotud esimese ovulatsiooniga. Muretsemiseks pole põhjust.

Loe edasi

Menstruatsioonitsüklihäired

Tere!
Mure on selles, et on tekkinud menstruatsioonidevahelised määrimised. Päevad käivad korrapäraselt, aga eelmine kuu, nädal peale menstruatsiooni oli 2 päeva määrimine. Nüüd see kuu on 2nädalat ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide foonil määrimine võib olla seotud pilli unustamise, oksendamise, kõhulahtisuse, teiste ravimite koostoimega. Vahel võib ajas tsükli kontrolliks jääda väheseks 20mcg östogeenist ...

Loe edasi

määrimine

Tere!
Minu päevad lõppesid 12 .02 ja täna on sellist mitte verine määrimine vaid pesult on näha et määrib.
Millest selline asi võibolla?
Kas on põhjust muretsemiseks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Muretsemiseks pole põhjust. Ovulatsiooni ajal vöib esineda vähest veritsust, mis kestab tavaliselt 2-3 päeva. Pööruge arsti poole, kui veritsus kestab või l
lisandub kõhuvalu.

Loe edasi

Tsüklihäired, polüüp

Kevadel oli raseduse iseeneslik katkemine 6 nädalal (puhastust ei teostatud). Peale seda tekkis tsüklihäire - enne menstruatsiooni algust hakkas määrima (määrimine pruunikas, paksem). Algul oli määrimine ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 33-aastane. Kevadel oli raseduse täielik iseeneslik katkemine ehk Abortus completus. Veritsuste põhjuseks oli emaka limaskesta hüperplaasia ja polüpoos. Ravi ...

Loe edasi

duphaston ja määrimine

tere

söön teist tsüklit duphastoni,tsükli 16-25.päevani,2 tbl päevas.määrati pruuni määrimise vastu enne päevi.
esimesel kuul määrimine ei lõppenud,määris peale tablettide võtmist.nii,kui ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Duphastoni kasutatakse tsükli regulatasiooniks ja sobib hästi nt.kui on enne mensest määrimine. Reeglina kaob see teiseks tsükliks. Sel juhul peaks rohtu võtma 6 kuud tsükli II faasis 10 päeva. Rasestuda ...

Loe edasi

määrimine

Tere!
Mul on viimasel kolmel kuul olnud 14 päeva enne mensese algust määrimine, st määrib pruunikalt iga päev 2 nädalat enne mensest. Muid vaevusi pole.

Uurisin internetist, et see on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui määrimine on ainult tsükliline ja esineb enne menstruatsioonide algust, on tegemist kollaskeha hormooni puudulikkusega. Selliseid prementsuaalseid määrimisi on võimalik raviga peatada. Soovitan ...

Loe edasi

Määrimine enne menstruatsiooni

Tere,
juba pikemat aega esineb mul enne menstruatsiooni algamist 3-5 päeva jooksul vähesel määral pruuni määrimist. Siis hakkavad päevad, mis kestavad tavaliselt 4 päeva. Millega võiks tegu olla ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tavaliselt on menstruatsioonieelse vähese vereerituse põhjuseks kollaskeha vaegtalitlus.Kui Teid see määrimine häirib,konsulteerige oma günekoloogiga.Võiks lisada m.tsükli teises faasis kollaskeha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi