Veritsus ovulatsiooni ajal 22.11.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Mure järgmine. Menstruatsiooni tsükkel on mul alati korrapärane olnud. Seekord pidid päevad hakkama 03.12, aga eile hakkas veritsus ja väikseid vereklimpe ja limatükikesi tulema. Eile oli mul ovulatsioonipäev. Ka täna jätkub veritsus. Mitte küll hull, aga piisav, nagu oleks päevade lõpp või algus.
Juunis oli mul raseduse katkemine teiselt kuult, kuid ka siis tsükkel taastus regulaarseks. Rasedusvastaseid tablette ei kasuta, kuna soov rasestuda endiselt olemas. Kas ma peaks olema mures, varem sellist asja pole olnud.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
ovulatsiooni ajal võib aeg-ajalt esieneda vereeritust, mis on lühiaegne ja kestab kuni 2 päeva. Sageli kaasneb veritsusega ka valu. See on seotud ovulatsiooni ajal toimuvate muutustega naissuguhormoonide tasemes. Ovulatsiooniaegne veritsus ei vähenda võimalust rasestuda. Muretsemiseks pole põhjust ja ravi selline olukord ei vaja.
Parimate soovidega,
dr.Katrin Seidelberg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Beebipillid

Tere!
Kui mu kaaslane võtab beebibille lindynette 20. Siis kas pärast 21 päevast tableti kuuri seitsmel päeval millal tablette ei võeta peab vahekorras olema kaitsevahendiga?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Pillide võtmise korral on rasedusvastane toime seotud ovulatsiooni mahasurumisega ehk pillide võtmise foonil munarakku ei vabane ja rasestuda ei ole võimalik. Kui 21 päeva on pillid võetud, ...

Loe edasi

Veritsus tsüklisisesel ajal

Tervist!
Mul tekkis väike mure 5 päeva tagasi. Mul hakkas pihta rohkem pruunikas ja siis veretooni voolus, tundub nagu oleks uuesti päevad. Algas 16.10 ja kestnud on see nüüdseks 5 päeva. Päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

vastus saadetud

Loe edasi

Veritsus tsüklisisesel ajal

Tervist!
Mul tekkis väike mure 5 päeva tagasi. Mul hakkas pihta rohkem pruunikas ja siis veretooni voolus, tundub nagu oleks uuesti päevad. Algas 16.10 ja kestnud on see nüüdseks 5 päeva. Päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Tsükliväline veritsus on väga sage SOS pilli kõrvalmõju. Veritsus tekib peale SOS pilli võtmist kõige sagedamini järgneva 7 päeva jooksul ja vähene veritsus/määrimine võib kesta paarist ...

Loe edasi

Menstruatsiooniväline veritsus

Tere!

Minu mure on selline, et menstruatsioon saabus täiesti õigel ajal ja kestis nii kaua nagu alati 29.07-04.08. Kõik oli hästi, siis aga tekkis uuesti mingisugune verine määrimine 09.08 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Veritsus ja kõhuvalud tsükli 12. päevast ( 09.08) võivad olla seotud ovulatsiooniga. Sellisel juhul on kaebused lühiajalised, tavaliselt 2-5 päeva jooksul ja järgmine menstruatsioon ...

Loe edasi

Tsükliväline veritsus

Tere, tahaksin kysida tsyklivälise veritsuse kohta. Olnud 2 rasedust ja keisriga synnitust, viimane -aasta ja 11 kuud tagasi. Lasin 5 kuud peale viimast synnitust paigaldada vaskspiraali hõbeniitidega. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Veritsus tsükli keskel on seotud hormoonide kõikumisega ovulatsiooni perioodil ja seda esineb sagedamini just naistel, kellele on paigaldatud vaskspiraal. Muretsemiseks pole mingit põhjust. ...

Loe edasi

määrimine

Tere!
Minu päevad lõppesid 12 .02 ja täna on sellist mitte verine määrimine vaid pesult on näha et määrib.
Millest selline asi võibolla?
Kas on põhjust muretsemiseks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Muretsemiseks pole põhjust. Ovulatsiooni ajal vöib esineda vähest veritsust, mis kestab tavaliselt 2-3 päeva. Pööruge arsti poole, kui veritsus kestab või l
lisandub kõhuvalu.

Loe edasi

Veritsus ja valu pärast menstruatsiooni

Nädal pärast mensat oli tugev valu munasarjas ja 3 päeva veritses ja määris.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
valu ja vähene veritsus tsükli keskel on kõige sagedamini seotud ovulatsiooniga. Ovulatsiooniaegset valusündroomi võib esineda erinevalt, valu võib olla nõrk ( tuim) kuni väga tugeva valuni. ...

Loe edasi

mentstruaaltsükli vaheline veritsemine

Kasutasin 4 kuud beebipille Mercilon.Viimased päevad olid 24.04-29.04.Mreciloni enam ei kasuta,kuna soovin rasestuda.Paar päeva oli kõik korras aga alates 3.05 on vähene veritsus(veri on punane mitte pruunikas).Nii ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Tere. Suure tõenäosusega on teil ehk ovulatsiooni aeg, mis võib anda veritsust paar kolm päeva. Kuna te pille enam ei võta, siis tugevnenud ovulatsiooni võimalus on olemas. Kindlasti minge arsti ...

Loe edasi

määrimine

olen 30 aastane
umbes nädal pärast viimast menstruatsiooni tekkis pruunikas eritis
varem pole probleeme olnud
ei tarvita mingeid rasestumisvastaseid ravimeid .
olen u. kuu või ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
On võimalik, et Teil oli ovulatsiooni aegne veritsus. See on tingitud sellest, et ovulatsiooni ajal kui munarakk vabaneb toimub organismis hormoonide muutus. Mõnedel naistel võib sellel ajal ...

Loe edasi

veritsus ovulatsiooni ajal

Lgp. Dr. Väli,

paari päeva eest märkasin esimest korda elus, et suguühte ajal eristus tupest verd. Muul ajal vereeritust ei ole, muid nähte, nagu valud vms. ei tundnud. Minu tsükli-kalendri ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Mõnedel naistel esineb ovulatsiooni ajal peaaegu reeglina vähest vereeritust,mis võib kesta mõnest tunnist 1-2 päevani.Ovulatsiooniaegse vereerituse põhjuseks peetakse kohe munaraku vabanemise järel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi